شماره خبر : 50953
منتشر شده در مورخ : شنبه 26 مهر 1404
ساعت : 9:48
یک هزار نیروی بین‌المللی در غزه/ طرح ۲۰ بندی ترامپ هنوز ابهام دارد

یک هزار نیروی بین‌المللی در غزه/ طرح ۲۰ بندی ترامپ هنوز ابهام دارد

 

شبکه الحدث اعلام کرد که بعد از خروج نظامیان صهیونیست از نوار غزه، یک‌هزار نیروی بین المللی در این منطقه مستقر خواهند شد تا نظارت بر روند اجرای توافق آتش بس پیشنهادی ترامپ را که در قالب طرح ۲۰ بندی ارائه شد، بر عهده گیرند.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شبکه الحدث، طرح ۲۰ بندی دونالد ترامپ درباره غزه و جزئیات آن همچنان مبهم است، در یکی از بندهای آن آمده که به محض خروج نیروهای اسرائیلی از منطقه، مجموعه ای از نیروهای بین المللی به منظور نظارت بر توافق در نقاط مرزی، گذرگاه ها و خطوط درگیری در نوار غزه مستقر خواهند شد.

بر اساس این گزارش، با تداوم روند تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی در مرحله اول، صحبت درباره نیروهای بین المللی آغاز شده است.

روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت که اقدامات لازم برای آماده سازی این نیروها در راستای تضمین اجرای آتش بس درحال انجام است.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که نیروهای بین المللی کار خود را بر اساس تضمین های مورد توافق از اوایل ماه نوامبر(اواسط آبان) آغاز خواهند کرد.

به گزارش الحدث، ارتش اسرائیل مرحله دوم خروج نیروهای خود از نوار غزه را همزمان با استقرار نیروهای بین المللی آغاز خواهد کرد. سناریوی اول این است که برخلاف پیشنهاد اولیه که قرار بود ۵۰۰ نیرو در نوار غزه مستقر شوند، ۱۰۰۰ سرباز از این مجموعه بین المللی مستقر خواهند شد.

بر اساس این گزارش، وظیفه اصلی نیروهای یادشده،ایجاد نظم و امنیت در نوار غزه و نظارت بر هزاران نیروی امنیتی فلسطینی است که به طور تدریحی وارد غزه می شوند و البته قبل از آن در کشورهای مصر و اردن آموزش خواهند دید.

صحبت درباره استقرار نیروهای بین المللی در حالی است که هیاتی از اتحادیه اروپا و به عبارت بهتر از فرانسه، ایتالیا و اسپانیا برای فعالسازی گذرگاه رفح میان غزه و مصر به منطقه آمدند.

به گزارش ایرنا، نشست شرم الشیخ روز دوشنبه ۱۴ مهر به منظور بررسی طرح ۲۰ بندی پیشنهادی ترامپ برای آتش بس در غزه شروع شد و در جریان آن گفت وگوی غیر مستقیم حماس و رژیم اسرائیل با میانجیگری قطر، مصر و ترکیه به مدت چهار روز ادامه یافت و در نهایت بامداد پنجشنبه ۱۷ مهر حماس از دستیابی به توافق خبر داد.

سپس روز شنبه ۱۹ مهر با حضور دونالد ترامپ و سران بیش از ۲۰ کشور جهان توافق آتش بس رسما امضا شد.

مرحله اول توافق شامل توقف کامل جنگ در غزه، خروج نظامیان رژیم اشغالگر از این منطقه، تبادل اسرا و ورود کمک‌های بشردوستانه است.

در مرحله دوم، یک نهاد بین‌المللی موسوم به «شورای صلح» برای اداره نوار غزه تأسیس خواهد شد. اگرچه حماس با این توافق موافقت اما شرایط ویژه‌ای را تعیین کرد، به ویژه در مورد خلع سلاح که آن را سلاح مشروع مقاومت می‌داند.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

برچسب ها : جنبش مقاومت اسلامی حماس غزه رژیم صهیونیستی