شماره خبر : 51029
منتشر شده در مورخ : دوشنبه 28 مهر 1404
ساعت : 11:8
افزایش مراجعات کودکان در اهواز/20 تخت مراقبت‌ویژه برای هزاران بیمار زیر 6 سال

افزایش مراجعات کودکان در اهواز/20 تخت مراقبت‌ویژه برای هزاران بیمار زیر 6 سال


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در سال گذشته، از میان 251 هزار مراجعه مرتبط با آلودگی هوا، 70 درصد مربوط به کودکان زیر 14 سال و نیمی از آن‌ها زیر 6 سال بودند؛ در حالی‌که تنها 20 تخت فعال در بخش مراقبت‌های ویژه اطفال وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، میثم معزی، در نشست کمیته دانشگاهی بررسی مرگ کودکان یک تا 59 ماهه که امروز یکشنبه 27 مهرماه، با اشاره به کاهش روند مرگ‌ومیر نوزادان در استان اظهار کرد: اگرچه مرگ‌ومیر نوزادان سیر نزولی داشته است، اما عواملی مانند تروما، مسمومیت‌ها، آلودگی هوا و عوارض قلبی‌ ـ‌ تنفسی پس از پایان دوره نوزادی، آمار مرگ کودکان یک تا 59 ماه تحت تاثیر قرار می‌دهند.
وی با اشاره به تأثیر مستقیم آلودگی هوا بر افزایش بیماری‌های قلبی و تنفسی گفت: در سال 1401، حدود 168 هزار مراجعه منتسب به آلودگی هوا ثبت شد؛ این رقم در سال 1402 به 197 هزار و در سال 1403 به 251 هزار مراجعه رسیده است که به‌طور میانگین سالانه بین 15 تا 20 درصد افزایش در مراجعات تنفسی را نشان می‌دهد.
معزی افزود: از میان 251 هزار مراجعه سال گذشته، 70 درصد مربوط به کودکان زیر 14 سال بوده که 50 درصد از آن‌ها کودکان زیر 6 سال هستند. این در حالی است که تنها 20 تخت فعال در بخش مراقبت‌های ویژه اطفال (PICU) وجود دارد که پاسخگوی حجم بالای مراجعات نیست.
وی خاطرنشان کرد: در شش‌ماهه نخست امسال، بیش از 60 هزار نفر به‌دلیل عوارض قلبی‌ ـ‌ تنفسی ناشی از آلودگی هوا به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند. در 18 ماه گذشته مراجعه قلبی تنفسی ناشی از آلودگی هوا افزایش 66 درصدی داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ادامه با اشاره به سایر پیامدهای زیست‌ محیطی تصریح کرد: علاوه‌بر مراجعات قلبی و تنفسی، بیش از 300 هزار مراجعه با عوارض گوارشی صرفاً ناشی از هوا و آب آلوده در استان به ثبت رسیده است که بیانگر تأثیر گسترده آلودگی آب و هوا بر سلامت عمومی است.
معزی با تأکید بر کمبود نیروی انسانی در حوزه رزیدنتی اطفال گفت: یکی از چالش‌های جدی ما در مدیریت بیماران کودک، کمبود رزیدنت اطفال است که فشار مضاعفی بر بیمارستان‌ها وارد می‌کند.
وی یادآور شد: در سال گذشته، بیمارستان ابوذر حدود چهار ماه درگیر اوج مراجعات کودکان به‌دلیل عوارض تنفسی بود. امسال برای پیشگیری از تکرار این وضعیت، در حال آماده‌سازی سایر بیمارستان‌های بزرگ اهواز به‌عنوان مراکز درمانی پشتیبان هستیم تا در صورت بروز پیک مراجعات، خدمات به‌صورت متمرکز و بدون بحران ارائه شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تأکید بر الزام تجهیز بیمارستان‌های جنرال به بخش اطفال افزود: تمام بیمارستان‌های بزرگ اهواز باید دارای بخش اطفال فعال باشند. در بیمارستان آیت‌الله کرمی به‌عنوان مرکز ارجاع غرب اهواز، حداقل 20 تخت اطفال راه‌اندازی خواهد شد. تجهیزات این بخش با همکاری معاونت درمان و نیروی پرستاری آن با هماهنگی معاونت توسعه دانشگاه تأمین می‌شود.
وی ادامه داد: در بیمارستان گلستان نیز بخش اطفال با 25 تخت آماده بهره‌برداری است. سایر بیمارستان‌ها نیز موظف‌اند فعالیت بخش اطفال را در مجموعه خود حفظ و تقویت کنند.
معزی گفت: در زمان پیک مراجعه بیمارستان ابوذر، طی تنها 30 روز، حدود 15 هزار کودک بستری شدند و در بازه 12 ساعته، 270 بستری موقت به ثبت رسید؛ رقمی که بیانگر فشار بسیار سنگین بر حوزه درمان استان است. این در حالی است که در سطح اهواز حدود 500 تخت اطفال کمبود وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در دوران بحران، پنج بیمارستان شامل تأمین اجتماعی، نفت، سینا، بقایی 2 و امیرالمؤمنین(ع) برای پشتیبانی از بیمارستان ابوذر وارد عمل شدند و با همکاری آن‌ها توانستیم از شرایط بحرانی عبور کنیم. امسال نیز لازم است از هم‌اکنون بیمارستان‌های پشتیبان تعیین و آماده شوند تا در صورت بروز موج جدید، اقدامات مؤثر و سریع انجام گیرد.
 
 
 

برچسب ها : دانشگاه علوم پزشکی اهواز آلودگی هوا خوزستان