شماره خبر : 56509
منتشر شده در مورخ : شنبه 2 خرداد 1405
ساعت : 12:47
تسهیلات جدید گمرکی برای ترخیص کالا

تسهیلات جدید گمرکی برای ترخیص کالا

 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز با اشاره به ابلاغ بخشنامه جدید گمرک جمهوری اسلامی ایران، از فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع خواست برای مدیریت نقدینگی و تسریع در تامین مواد اولیه، از تسهیلات جدید پذیرش و تمدید ضمانت‌نامه‌های بانکی بابت مالیات بر ارزش افزوده استفاده کنند.

شهلا عموری روز شنبه در نشست تبیین ابعاد بخشنامه جدید گمرک ایران اظهار داشت: این بخشنامه که در راستای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و استمرار زنجیره تولید صادر شده، تمهیدات ویژه‌ای را برای تسهیل ترخیص کالاها و کاهش فشار مالی بر واحدهای تولیدی و بازرگانی پیش‌بینی کرده است.

وی در تشریح جزییات این ابلاغیه افزود: بر اساس بند «الف» این بخشنامه، برای تمامی کالاهایی که تا تاریخ نهم خردادماه سال جاری از گمرکات کشور ترخیص می‌شوند، امکان دریافت ضمانت‌نامه بانکی معتبر با سررسید حداکثر سه ماهه برای پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده فراهم شده است؛ در این فرآیند، تاریخ اظهار کالا ملاک نبوده و زمان ترخیص از اماکن گمرکی مورد استناد قرار می‌گیرد.

عموری با اشاره به بند «ب» این دستورالعمل برای تمدید تضامین قبلی گفت: در خصوص ضمانت‌نامه‌های اخذ شده در بازه زمانی ۱۲ اسفندماه سال گذشته تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه امسال نیز، امکان تمدید مهلت با رعایت سقف زمانی سه ماهه (از تاریخ صدور اولیه) فراهم شده است تا فعالان اقتصادی بتوانند با انعطاف بیشتری نسبت به مدیریت نقدینگی خود اقدام کنند.

دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان تاکید کرد: اجرای این تسهیلات منوط به درخواست کتبی صاحب کالا یا نماینده قانونی وی است و مسئولیت حسن اجرای آن بر عهده بالاترین مقام در هر گمرک اجرایی خواهد بود تا از بروز هرگونه تاخیر در روند ترخیص جلوگیری شود.

رییس اتاق بازرگانی اهواز در بخش دیگری از سخنان خود، از پیشنهاد این اتاق به وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جایگزینی «چک» به جای ضمانت‌نامه بانکی برای تجار و واحدهای تولیدی خوش‌حساب خبر داد و افزود: هدف از این پیشنهاد، کاهش بار مالی ناشی از کارمزدهای سنگین بانکی و تودیع وثایق نقدی برای بخش مولد اقتصاد است.

وی در پایان با بیان اینکه نقدینگی شاهرگ حیاتی واحدهای تولیدی است، خاطرنشان کرد: بخشنامه اخیر گمرک در واقع نوعی خط اعتباری کوتاه‌مدت برای بخش خصوصی است که از رسوب کالا در بنادر و توقف خطوط تولید جلوگیری می‌کند. اتاق بازرگانی اهواز بر روند اجرای این بخشنامه در گمرکات استان نظارت دقیق خواهد داشت و فعالان اقتصادی می‌توانند در صورت بروز هرگونه مشکل، مراتب را به دبیرخانه اتاق منعکس کنند.

به گزارش ایرنا، بهروز قره‌بیگی ناظر گمرکات خوزستان پیشتر با تبیین راهکارهای عملیاتی برای دور زدن محدودیت‌های تجاری در شرایط خاص کنونی، از هماهنگی کامل با گمرک ایران جهت فعال‌سازی ظرفیت‌های ترانزیتی مرزهای شلمچه و چذابه و بهره‌گیری از بنادر همسایه برای ورود کالا خبر داده بود.

بر این اساس مقرر شد دستگاه‌های صادرکننده مجوز با اخذ تعهدات لازم، اجازه ترخیص فوری کالا را صادر کنند تا فرآیند تامین مایحتاج عمومی مردم با وقفه مواجه نشود و کالاهای اساسی در کمترین زمان ممکن از گمرک خارج و به دست مصرف‌کننده برسد.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

برچسب ها : اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز کالای اساسی گمرک جمهوری اسلامی ایران