شماره خبر : 56511
منتشر شده در مورخ : شنبه 2 خرداد 1405
ساعت : 12:57
بازگشایی مسیر تاریخی خانه مرعشی به آسیاب‌های آبی شوشتر

بازگشایی مسیر تاریخی خانه مرعشی به آسیاب‌های آبی شوشتر

 

فرماندار شوشتر گفت: مسیر دسترسی خانه مرعشی به محوطه آسیاب‌های آبی شوشتر معروف به( ۱۰۳ پله)، پس از سال‌ها تعطیلی و انجام عملیات مرمت، همزمان با هفته موزه و میراث فرهنگی بازگشایی شد.

آرش قنبری جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از بازگشایی پله‌های این مسیر خبر داد و بیان کرد: با این اقدام، گردشگران می‌توانند از این مسیر نیز برای تردد به سمت آسیاب‌های آبی استفاده کنند.

فرماندار شوشتر به ظرفیت‌های گسترده تاریخی شوشتر اشاره کرد و افزود: امروز تمرکز گردشگران معطوف به آسیاب‌های آبی است، اما ما چندین اثر تاریخی جهانی دیگر و همچنین بیشترین تعداد آثار ثبت ملی را در اختیار داریم. هر یک از این آثار جاذبه‌ای منحصربه‌فرد دارد که باید بیش از پیش به گردشگران معرفی شود.

وی با تاکید بر ضرورت همکاری نزدیک‌تر دستگاه‌های مختلف در شوشتر تصریح کرد: وقتی شهری با این عظمت تاریخی در اختیار داریم، برای پیشبرد امور ناگزیر به استفاده از همه امکانات و تعامل سازنده میان ادارات هستیم.

فرماندار شوشتر به موضوع قوانین و ضوابط میراثی پرداخت و خاطرنشان کرد: ضمن صیانت از این قوانین، ضروری است راهکارهای قانونی برای جلب رضایت مردم ارایه دهیم. میراث فرهنگی نباید به مانعی برای زندگی شهروندان تبدیل شود، بلکه باید گره‌گشا باشد.

به گزارش ایرنا سازه‌های آبی تاریخی شوشتر،‌ به تنهایی یک سیستم یکپارچه و هوشمندانه برای مدیریت آب است، در سال ۲۰۰۹ میلادی به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و یونسکو از این مجموعه به عنوان «شاهکار نبوغ بشری» یاد کرده است.

این مجموعه که ریشه‌های آن به دوره هخامنشیان (قرن پنجم پیش از میلاد) بازمی‌گردد، در دوران ساسانیان (قرن سوم میلادی) به اوج شکوفایی و تکامل خود رسید؛ باستان‌شناسان سرشناسی مانند «ژان دیولافوا» این مجموعه را بزرگترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی دانسته‌اند.

آنچه این سازه‌ها را منحصربه‌فرد می‌کند، تداوم استفاده از آنها در بیش از ۱۷۰۰ سال است که همین مساله گواهی بر پایداری و دانش بالای مهندسان دوران باستان به شمار می‌رود.

برچسب ها : خانه مرعشی آسیاب‌های آبی شوشتر شوشتر خوزستان