شماره خبر : 5652
منتشر شده در مورخ : ۱۰ مهر ۱۴۰۰
ساعت : 20:7
ضرورت اجرای سریعتر سند ملی سالمندی!

ضرورت اجرای سریعتر سند ملی سالمندی!



افزایش جمعیت سالمندان در جهان به دلیل توسعه مراقبتهای بهداشتی از یک طرف و تغییر سبک زندگی بخصوص در کشورهای صنعتی که موجب جدائی افراد خانواده از یکدیگر شده از طرف دیگر، مساله سالمندی و مراقبت از سالمندان را به یکی از دغدغه های بیشتر جوامع تبدیل کرده است و بهمین علّت شورای جهانی سالمندی در سازمان ملل تشکیل و این شورا اوّل اکتبر برابر با نهم مهرماه را به عنوان روز جهانی سالمندان نامگذاری کرد تا دولتها مسالهِ مهم سالمندی را به عنوان یکی از دغدغه های پیش روی جوامع بشری در دستورکار خود قرار دهند و از عوارض زیانبخش بی توجّهی به این مساله در امان بمانند.  ‌
اگرچه در تعریف و جایگاه سالمندی و سالمندان ابهامات فراوان وجود دارد و معمولا در برنامه ریزی های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کمتر به سالمندان توجه می شود، اما افزایش امید به زندگی و بالا رفتن جمعیّت سالمندان و مهمتر از همه احساس نیاز به بهره مندی از تجارب ارزشمند آنان، توجه به این مسئله را به تدریج در همه جوامع افزایش داده است. در کشور ما نیز از سالهای پیش تهیه سند ملّی سالمندی در دستور کار دولت قرار گرفت و بعد از سالها در اوایل امسال این سند منتشر شد. در این سند که در تهیه آن 17 دستگاه عضو شورای ملی سالمندان کشور و 23 دستگاه دیگر مشارکت داشته‌اند، آمده است: < در دوران سالمندی، انسانی که از کوران زندگی بیرون آمده تبدیل به انسانی باتجربه‌تر،‌ حرفه‌ای‌تر، عاقل‌تر، فهیم‌تر و کامل‌تر می‌شود. به بیانی دیگر سالمند، به سرمایه و پشتیبان بزرگی برای خود، خانواده و جامعه تبدیل می‌شود و حالا نوبت ماست که به عنوان مدیران، مسئولین، کارشناسان جامعه،‌ فرزندان و ... از این سرمایه‌های فرزانه استفاده کنیم و بهره‌مند شویم. در چشم انداز آینده، ما به دنبال جامعه ای با نگاه مثبت و بر اساس اهمیت دادن، برابری، استقلال، مشارکت، حمایت، امنیت و سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان هستیم. در واقع سالمندی سالم، فعال و توام با منزلت همیشگی را برای سالمندان در نظر داریم>، سند ملی سالمندی با شش هدف تدوین شده است:
1- ارتقاء سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی 
2. توانمندسازی سالمندان 
3. حفظ و ارتقاء سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان 
4. تقویت حمایتهای اجتماعی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی 
5. توسعه زیرساختهای موردنیاز در امور سالمندی 
6. تامین منابع مالی پایدار برای نظام حمایتی از سالمندان. 
امیداست با عملیاتی شدن این سند هم جامعه از وجود پر برکت سالمندان بهره مند گردد و هم این چهره های خدمتگذار از احساس بیهودگی و افسردگی در امان بمانند. این بهترین راه قدرشناسی از زحمات آنان است که تقویت روحیه امید به آینده را در جوانان و فعالان امروز نیز به دنبال خواهد داشت چرا که جوانان امروز آینده خود را در آینه سالمندان می بینند و تکریم سالمندان و ارج نهادن به جایگاه این عزیزان که عمری را در خدمت جامعه گذرانده و سرمایه وجودی خود را در این جهت بکار گرفته اند، تصویری گویا از آینده برای آنان خواهد بود.
موسوی زاده
1400/07/08
 

برچسب ها : سند ملی سالمندی سالمندی نظام حمایتی از سالمندان