شماره خبر : 5959
منتشر شده در مورخ : ۴ آبان ۱۴۰۰
ساعت : 18:48
راوی گفت:انتخاب نشدن شهرداران برخی شهرها به دلیل <نداشتن شرایط لازم> از آن حرفهاست!

راوی گفت:انتخاب نشدن شهرداران برخی شهرها به دلیل <نداشتن شرایط لازم> از آن حرفهاست!

  وقتی حکم یک قاضی، محکومیت ژان والژان هوگو را تداعی می کند!
حتماً تا حالا قضیه صدور حکم قاضی قمی درباره یک نفر که متهم به سرقت مقداری بادام هندی است شنیدید که به حبس و شلاق، محکوم شده. 
راوی با شنیدن این خبر به یاد ژان والژان، قهرمان رومان بینوایان ویکتور هوگو افتاد که به جرم دزدیدن یک قرص نان محکوم شد، منتهی آن اثر جاودانه در سال 1862 منتشر شد و داستان مربوط به آغاز شورش ژوئن در پاریس یعنی سال 1815 تا به ثمر رسیدن آن در سال 1832 میشود. 
این رومان بیانگر نقدهای کوبنده ویکتور هوگو به بی‌عدالتی، فقر و فساد اقتصادی، حکومتی و اجتماعی فرانسه است و قهرمان داستان به دلیل دزدیدن یک قرص نان 19 سال زندانی شد.
اما در آن زمان وقتی ژان والژان به کلیسای شهر می‌رود و پناه می گیرد، ظروف گرانبهای آنجا را سرقت میکند ولی وقتی پلیس او را دست بسته به کلیسا می‌برد، اسقف میگوید که آن ظروف را به این مرد هدیه داده است که همین موضوع آغاز تحول در ژان والژان می شود.
هوگو در این رومان کراهت یک حکم در مورد یک سارق به اتهام یک قرص نان و ارزش کار معنادار و تاثیر گذار اسقف را در خصوص یک مجرم که به متحول شدن او می انجامد نشان داده است.
نکته جالب محکوم شدن سارق بادام هندی این است که زمانی رخ داد که رئیس قوه قضائیه به قضات تاکید کرد <شفاعت فردی شرور و مجرم را که به قوه قضائیه مراجعه کرد. نباید نادیده بگیریم چون او هم انتظار تظلم خواهی از قوه قضائیه را دارد.>
به گفته آقای اژه ای، دستگاه قضائی باید به ملجاء و پناه همه آحاد جامعه باشد. 
حالا، دل قاضی القضات از این حکم به درد آمده و دستور رسیدگی به موضوع را داده است و از این اقدام به عنوان یک لغزش توسط یک قاضی نام برده و وی بیشتر از این به پرونده حساس شده که گفته این لغزش به خاطر کم و کسری در زندگی نبوده و ناشی از تمایلات نفسانی بعضی قضات است.
انتخاب نشدن شهرداران برخی شهرها به دلیل <نداشتن شرایط لازم> از آن حرفهاست!
با وجود اینکه مدتها  از شروع به کار شوراهای شهر گذشته، هنوز تعدادی از شهرهای کشور، شهردار ندارند و رسانه ملی دوشنبه شب با نمایش نقاطی از بعضی شهرها که نظافت درست و حسابی ندارند، عنوان کرد که این وضعیت به خاطر نداشتن شهردار است.  ‌
به گزارشگران صدا و سیما توصیه می شود، سری به شهرهایی که شهردار دارند بزنند تا ببینند این شهرها هم وضعیتی بهتر از شهرهای بی شهردار ندارند، نمونه آن هم، همین شهرهای خودمان است که هم از نظر نظافت تعریفی ندارند همکارهای عمرانی درآنها متوقف است و خبری از وعده ها و برنامه های شهرداران انتخابی، زمان انتصاب نیست.
و اما جالب تر اینکه معاون عمرانی وزارت کشور در توجیه علت بیشهردار بودن بعضی شهرها گفت: علتش آئین نامه جدید است که به موجب آن شهردار باید شرایط لازم را داشته باشد. 
این توجیه با انتخاب شهردار تهران که حتی یک بند از شرایط شهردار شدن را ندارد و به اتفاق آرا از طرف شورای شهر تهران انتخاب شد اصلاً معنا ندارد و آقای معاون وزیر باید علت این یک بام و دو هوا را تشریح کند.
آقای رئیس! لطفاً معادل فارسی <استیبل> را بکار برید!
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تقریباً هر شب مشتری خبر ساعت 23 شبکه استانی است تا آخرین وضعیت کرونائی استان را برای مردم اطلاع رسانی کند و تکیه کلام هرشب ایشان از وقتی که فوتیها و بیماران کرونایی در استان فروکش شده اینست که می‌گویند: وضعیت استان <استیبل است.>
شاید برخی از بینندگان که زبان خارجی آنها در حد آقای دکتر نباشد، سوال کنند که استیبل یعنی چه؟ 
حقیقتش، راوی هم ادعا نمیکند که معنی ایناصطلاحات پزشکی را می داند و در این مواقع یا می‌پرسم یا به کتاب و فرهنگ لغات مراجعه می کنم و حالا هم فهمیدهام که استیبل معانی معادل فارسی زیادی دارد، مثل استوار، محکم، پابرجا، ثابت که بیشتر برای ثابت و راکد و ساکن ماندن کاربرد دارد و در اصطلاح پزشکی به این معناست که حال بیمار پس از گذراندن یک نوع بیماری خاص و یا تصادف و به کما رفتن یا حال وخیم به ثبات رسیده و ثابت شده است. 
بنابراین پیشنهاد میشود که بزرگواران، اساتید و مسئولان عزیز دانشگاه های پزشکی برای اطلاع رسانی، از اصطلاحات فارسی خودمان استفاده کنند چون وقتی این همه کلمات و واژه های معادل همه فهم داریم، چه نیازی به بکار بردن واژه های خارجی است ( هر چند معمول و ورد زبان پزشکان باشد.) 
ضمناً شاید بهتر باشد آقای دکتر خیلی خاطر مردم را جمع نکند که خطر رفع شده و وضع عادی است کما اینکه معاون ایشان دکتر علوی حتی زمانی که وضع بهتر شده در خصوص عادی انگاری وضعیت کرونا هشدار میدهد و دل نگرانی خود را از بازگشت به وضعیت قرمز، پنهان نمی کند.




















 ‌








 

برچسب ها : شهرداران صدا و سیما دستگاه قضائی