شماره خبر : 6151
منتشر شده در مورخ : ۲۴ آبان ۱۴۰۰
ساعت : 21:12
راوی گفت:چرا قدر این میراث جهانی را نمی دانیم؟   ‌

راوی گفت:چرا قدر این میراث جهانی را نمی دانیم؟   ‌

دست استانداران برای قطع فعالیت سوداگران باز شد
وزیر کشور به استانداران دستور داده با فعال کردن ظرفیت‌های نظارتی، اجازه جولان به سوداگران را در توزیع کالا ندهند و این طور نباشد که در استان ها شاهد کمبود برخی اقلام اساسی باشیم و استانداران باید با پیش بینی دقیق مسائل و نیازهای استان، نسبت به تامین کالاها و مایحتاج عمومی استان اهتمام داشته باشند.
با این دستور وزیر کشور، دست استانداران برای افزایش و قاطعیت درنظارت ها باز شده و ابتکار عمل برای جلوگیری از میدان داری دلالان و به قول وزیر، سوداگران در استان بیشتر شد منتهی همان طور که تجربه گذشته نشان می دهد با کارهای دستوری وضعیت عوض نمی شود و درست اینست که استانداران با استفاده از کارشناسان و مدیران و مشاوران نخبه اقتصادی دست به اصلاحات بزنند و برای توفیق در این کار حتما باید یک تیم اقتصادی آگاه به مسائل مربوطه داشته باشند، به همین دلیل بهتر است استاندار خوزستان برای تغییرات اساسی در برخی مدیریت های ضعیف اقدام و همانطور که وزیر کشور دستور داده ظرفیت های نظارتی را فعال کند. ضمناً بدون هم اندیشی با دست اندرکاران تامین و توزیع اقلام اساسی نمی شود غیاباً تصمیم هائی گرفت که قابل اجرا نباشند چون اگر تصمیم گیری ها اصولی نباشد، همچنان با وجود فراوانی کالا ، معامله ها به صورت پنهانی انجام خواهد شد.
چوب تعلل دولت گذشته در اجرای قانون را نباید کارمندان بخورند
رئیس جمهور به مسئولین بودجه تاکید کرده اطلاعات پرسنلی و حقوق و مزایای همه کارکنان دولت طبق قانون بودجه سال 1400 باید در سامانه پاکنا (پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری ) ثبت شود و اگر دستگاهها این اطلاعات را ثبت نکردند، حقوق کارمندان آن ها پرداخت نشود. سامانه پاکنا یکی از سامانه های کارمندان ایران است که یک ابرسامانه اطلاعاتی است و 10 زیر سامانه مانند استخدام و به کارگیری نیروی انسانی، پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری، ثبت حقوق و مزایای کارکنان، مدیریت مشاغل دستگاههای اجرائی، استعلام نیروی انسانی دستگاه ها، مدیریت ساختار دستگاههای اجرایی و ... دارد.
مطابق بودجه سال 1400، اطلاعات سامانه پاکنا می بایست تا بیستم اردیبهشت ماه سال جاری به پایان می رسید و حقوق کارکنان دولت صرفا با ثبت در این سامانه امکان پذیر است.
قرار بوده دولت دوازدهم برای حاکم شدن شفافیت و عدالت بر نظام پرداخت دستگاههای دولتی و عمومی، اقدامات جدی و قابل تاملی انجام دهد و سامانه مورد نظر را راه اندازی کند که این کار انجام نشد و دولت سیزدهم اراده بیشتری برای راه اندازی سامانه پاکنا دارد. البته اگر این کار انجام شود زمینه برای نظارت بیشتر فراهم خواهد شد چون در وضعیت فعلی اطلاع دقیقی از چگونگی ثبت اطلاعات و تکلیف دستگاههای اجرایی مطابق با قانون بودجه وجود ندارد اما اشکال کار این جاست که رئیس جمهور گفته اگر سامانه به موقع راه اندازی شد، و دستگاهها اطلاعات لازم را ثبت نکردندحقوق کارمندان آنها پرداخت نشود و چنین اقدامی در صورت اجرا عرصه را بر کارمندان که تنها ممر درآمدشان حقوقشان است تنگ خواهد کرد چون با وجود پرداخت حقوق، قبل از آخر ماه جیبشان خالی می شود، بنابراین بهتر است تدبیر دیگری در این مورد اتخاذ شود و کارکنان دولت چوب تعلل در انجام قانون را نخورند.
پزشکان عمومی می توانند بعضی اعمال زیبائی را انجام دهند!
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتگوی ویژه خبر 23 شبکه استانی که به بررسی فوت یک دختر نخبه اهواز بر اثر تزریق داروی بیهوشی در یک مطب غیر تخصصی اختصاص داشت گفته : برخی پزشکان عمومی با طی دوره کوتاه مدت می توانند مواردی از عمل های زیبائی را انجام دهند، اما باید تجهیزات لازم مانند احیای افرادی که حین عمل یا بیهوشی دچار مشکل می شوند، داشته باشند.
وی تاکید کرده که برخی اعمال زیبائی توسط افرادی که مجوز این کار را ندارد و در محل های غیر مجاز که فاقد استانداردهای لازم است، انجام می شود و اگر توسط ناظران و گشت های معاونت درمان یا براساس گزارش مردمی شناسایی شوند، محل آنها پلمپ و شخص متخلف به دستگاه قضائی و تعزیرات معرفی خواهد شد.
با تخلف در تخلف برخورد قاطع کنید
بعضی وقت ها تخلف و بی اعتنائی به قانون از حد می گذرد و متخلفین علناً به قانون دهن کجی می کنند. از جمله بعد از آنکه عوامل یک پزشک که به کار غیر تخصصی خود ورود کرده و عمل زیبائی را بدون مجوز در مطب انجام می داد که به مرگ یک دختر نخبه اهوازی منجر شد، مطب وی پلمپ شد اما در عین ناباوری، مردم مشاهده کردند که کاغذی روی برگ پلمپ نصب شده که روی آن نوشته شده به علت مسافرت پزشک، مطب تعطیل است! با اعلام مردمی به تعزیرات حکومتی استان، بازرسان مربوطه به محل مراجعه و کاغذ نصب شده را پاره کردند که باید این عمل خلاف عوامل پزشک متخلف به دیگر تخلفات او اضافه شود و مجازاتی در خور این اعمال غیر قانونی بطوری که بازدارنده باشد، اعمال شود.
چرا قدر این میراث جهانی را نمی دانیم؟   ‌ 
خبر بد این بود که سازه های آبی شوشتر که به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده در چند ماه اخیر دچار چالش در ضلع غربی بوده و به خاطر خطر ریزش، تعطیل شده است. اما هیچ اطلاع رسانی در این مورد نشده که در نتیجه گردشگران به این محل مراجعه و با در بسته این محوطه مواجه می شوند. این طور که ارسطوزاده مدیر پایگاه تاریخی شوشتر در این مورد توضیح داده در سال 97 مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان نسبت به خطر رانش در دیواره غربی سازه های آبی شوشتر هشدار داده بود و باید دید چرا نسبت به تعمیر بخش آسییب دیده این سازه ها اقدامی نشده و ستاد مدیریت بحران استانداری به موقع وارد عمل نشده است. در این مورد بهتر بود هم میراث فرهنگی استان و هم پایگاه تاریخی شوشتر به هشدار اکتفا نمی کردند و پی گیری های لازم را انجام می دادند تا کار به اینجا نکشد. حالا هم انتظار می رود که ستاد مدیریت بحران استانداری بطور جدی این وضعیت سازه ها را دریابد و بطور اساسی از آن حفاظت و رفع خطر کند.

برچسب ها : سازه های آبی شوشتر میراث جهانی خوزستان