شماره خبر : 8403
منتشر شده در مورخ : ۳ دی ۱۴۰۰
ساعت : 19:19
راوی گفت:برای رفع مشکل کاهش ارزش پول، از تجربیات جهانی بهره ببریم

راوی گفت:برای رفع مشکل کاهش ارزش پول، از تجربیات جهانی بهره ببریم

به  دنبال کاهش شدید نرخ لیر ترکیه در برابر دلار امریکا، رئیس جمهوری این کشور اعلام کرد دولتش مجموعه ای از تدابیر تازه را برای تقویت ارز ملی اتخاذ خواهد کرد و پس از این اعلام اردوغان، ارزش لیرترکیه تحت تاثیر تدابیر فوق العاده، بهبود یافت و بیش از 15درصد در برابر دلار امریکا صعود کرد.  ‌
رئیس جمهوری ترکیه این را هم گفته که اگر لیر در برابر ارزهای خارجی نزول کند،دولت علاوه بر نرخ سود بانکی وعده داده شده، ضرر صاحبان پس‌ازاندازه‌های لیر را هم جبران خواهد کرد.  ‌
از چند سال پیش ارزش پول ما در برابر خیلی از کشورها که اقتصادشان از ایران بدتر است پایین تر آمد که البته دلائلی دارد. کاهش ارزش پول ایران به عواملی بستگی دارد و اگر پرداختهای ارزی بیش از دریافت‌ها باشد،نرخ ارز خارجی افزایش می یابد. تورم هم به معنی کاهش ارزش پول یک کشور است.
 ملسما عوامل دیگری هم در این مورد وجود دارد و چشم انداز سیاسی و اقتصادی یک کشور بر نرخ برابری پول آن تاثیر می گذارد.  ‌
مواردی که ذکر شد نقطه نظرهای اقتصاددانان کشور است که هم درد اقتصاد و چگونگی کاهش پول را می دانند،هم به درمان آن واقفند و معلوم نیست چرا در مواجهه با مشکلات اقتصادی کشور از مغزهای متفکر و نیروهای با تجربه استفاده نمی شود. شاید اشکال کار آنجاست که مقامات ما خود را بی نیاز از همفکری کارشناسان در زمینههای مختلف می دانند و حاضر نیستند برای رهایی از معضلاتی که هر روز وضع را بدتر و عرصه را بر مردم تنگتر می کنند،چاره‌اندیشی کنند.
نکته اساسی تراینکه علم اقتصاد پیشرفت کرده و برای هربن بست راهکار وجود دارد.
بنابراین یا باید مثل روسای جمهور دیگر،مقامات ارشد ما هم صاحب علم دانش روز باشند و مانند امثال اردوغان بلافاصله پس از وقوع مشکل،تدابیر لازم را اتخاذ و اقتصاد کشور را نجات داده و ارزش پول را احیا کنند،یا از مشاوران قوی اقتصادی بهره ببرند ضمنا هیچ اشکالی ندارد از تجربیات جهانی در رفع گرفتاری‌هایمان استفاده کنیم.
کو گزارش از دستگاه ها،حتی کلیشه ای؟
استاندار خوزستان گفته: <مسئولان دستگاه های اجرایی باید وضعیت استان در خصوص سیاستهای ارتقای بهره وری حوزه مسئولیت خود را شفاف سازی کنند و در این راستا،گزارش کلیشه ای ارائه ندهند.>
خدمت استاندار عرض شود که اصلا کو گزارشی حتی اگر کلیشهای باشد؟ دوسال است که تمام خبرها و گزارشها،در خصوص کرونا و واکسیناسیون است و دریغ از یک خبر خوش و بدرد بخور در حوزه‌های دیگری مثل راهسازی (اعم از جاده ای یا ریلی)،حمل و نقل، نوسازی مدارس، مسکن و شهرسازی، صنایع میراث فرهنگی، بانکها، شهرداریها و شوراهای شهر و ... اخبار رسانه ملی استانی هم که بیشتر به گزارشهای انتقادی و چالشی شهروندان و خرابیهای استان و احیانا به همایشها و خبرهای تشریفاتی اختصاص دارد.
نگاهی به مطالب فضای مجازی استان هم نشان می‌دهد که مهمترین و بیشترین اخبار، مربوط به بازدیدهای مدیران مناطق شهری است که اصلا خبر و گزارش به حساب نمی آیند.
بنابراین از دستور استاندار استنباط نمیشود که منظور از گزارشهای کلیشه ای مجموعه مدیریتی استان چیست و بهتر است موضوع شفاف تر عنوان شود.  ‌
آبهای باران به جای مدیریت، هدر می رود
چندی سالی است که مسئولان،مشکل خشکسالی در خوزستان و زیان های کشاورزی در استان را بزرگتر از آنچه که هست عنوان می کنند و مردم را از کم بارانی  و کاهش آب پشت سدها میترسانند وقتی هم برخلاف پیش بینی های آنها،باران های نسبتا خوبی نازل شد، مدعی می شود که این باران ها ،تاثیری در رفع کمبود آب ندارند، این در حالی است که بارندگی ها موجب آبگرفتگی و آسیب رساندن به مردم در شهر و روستاها می شود. 
‌حقیقت این استکه باران داریم،اما مدیریت درست در کنترل و ذخیره آب باران نداریم، تا آنجا که اطلاع داریم آب کارون در انتها به اروند می‌ریزد و از آنجا به دریا سرازیر می شود و هدر می رود.
چطور است که زمانی در این استان بدون وجود تجهیزات و حضور دکترای آب این قابلیت بوده  که آب رودخانه را کنترل و توزیع و ذخیره آن را به خوبی مدیریت میکردند (مانند بند میزان در شوشتر) ولی امروز با توجه به این همه مهندس آب و تجهیزات نمی‌توانند فکری برای جلوگیری از هدررفتن آب و برگشت به رودخانه و ذخیره آن برای فصلهای خشک بکنند¿ شاید اگر برای طرح و اجرای برخی پروژه های آبی، فراخوان بدهند، افرادی با تجربه داشته باشیم که بشود از وجود آنها در کنار دانش روز برای نجات خوزستان از کم آبی بهره برد امتحانش ضرری ندارد.  ‌
به جای قفل زدن به سطل های زباله، درهای خزانه را قفل بزنند
مدیریت پسماند شهرداری تهران گفته که قرار است سطل های نصب شده در شهر را  درب بگذارند و قفل بزنند تا زباله گردها آنها را بهم نزنند و در زباله‌ها دنبال چیزی نگردند.
یک زبالهگرد در جواب خبرنگاری که این موضوع را با او درمیان گذاشت جواب معنا داری داد او گفت بهتر نیست به جای این  کار به درب خزانه کشور قفل بزنند که هر دزدی به مال مردم دست درازی نکند.
وی سوال کرده بعدا ما از کجا روزی بچه هایمان را درآوریم و بهتر نیست به جای پاک کردن صورت مسئله، آن را حل کنند؟   ‌
 

برچسب ها : ارزش پول خشكسالی خوزستان