شماره خبر : 8694
منتشر شده در مورخ : ۱۹ دی ۱۴۰۰
ساعت : 20:12
راوی گفت:  هم افزائی دستگاهها، اگر فقط حرف نباشد، به درد شهر می خورد

راوی گفت:  هم افزائی دستگاهها، اگر فقط حرف نباشد، به درد شهر می خورد

 در نشست هماهنگی دستگاه های اجرایی و حاکمیتی استان که به ریاست استاندار و جمعی از مسئولان برگزار شد، بر هم افزایی و رسیدن به اهداف دولت تاکید و مقرر شد تمام دستگاه های اجرایی برنامه ریزی لازم را به منظور تکمیل هر چه سریعتر و بهره برداری پروژه های اولویت دار انجام دهند.
آنچه در جمع بندی این نشست عنوان شده، مطلب تازه ای نیست و همواره بر هم افزائی دستگاه های اجرایی تاکید و سفارش شده اما شواهدی از نتیجه این تاکیدها و عملیاتی شدن همکاری ها برای تکمیل پروژههای اولویت دار احساس نشده است. ضمناً شاید بهتر بود سهم هر یک از دستگاههای اجرایی و نمونه هایی از پروژه های اولویت دار، در صورت جلسه می آمد و اطلاع رسانی می‌شد.
آقایان حتی اگر بتوانند شرکت آب وفاضلاب اهواز و شهرداری را ملزم به انجام وظایفشان در خصوص ترمیم خرابی های ناشی از شکافتن َآسفالت و پر کردن گودال‌های درب منهول ها کنند، کلی از مشکلات شهر حل می شد. البته آن هم کار با کیفیت نه سر هم بندی.  ‌
به عنوان مثال در حال حاضر هر جا یک خرابی اسفالت برای انشعاب آب یا فاضلاب در شهر را پس از انجام کار آسفالت می کنند، پس از دو روز، به دلیل نداشتن زیرسازی فرو می رود و نمونه های این بی کیفیت کار کردن در اکثر نقاط شهر مشهود است.  ‌
همین طور در بحث جمع آوری زبالههای اطراف بازارچه ها (به خصوص کیان)، یا تاریک بودن شهر در شب ها که خیلی مساله است و در زمینه زیباسازی که واقعاً شهرداری از این بابت عملکردی نداردیا سرو سامان دادن ایستگاه های مسافربرهای شخصی و تاکسی‌ها، رسیدگی به پارک ها و تفریح مردم، همکاری دستگاه ها با یکدیگر ضروری است و خدا کند گوش دستگاه ها به این <تاکید> ها بدهکار باشد. در کنار تمام این موارد، توجه و پرداختن به امنیت شهر هم جای خود را دارد و ای کاش حضور نیروهای انتظامی در جای جای شهر، به خصوص نقاط شلوغ مثل حد فاصل چهار راه سلمان فارسی تا چهار راه امام که پاتوق همه کاره هاست محسوس می شد.  ‌
در شرایط سخت معیشتی مردم چه وقت این حرفهاست؟ 
رئیس شورای فرهنگ عمومی و خطیب نماز جمعه اردبیل با بیان این مطلب که دولت مجبور است هر سال 10 میلیون تن گندم با قیمت واقعی خریداری و با یارانه به دست مردم برساند و مردم در مصرف اسراف می کنند اشکال کار را در ارزان بودن قیمت نان دانسته و گفته در هیچ کشوری مثل ایران نان ارزان نیست و تمام ملت ها وقتی قیمت نان در ایران را می شنوند تعجب می کنند و نان ضایعاتی درآمدی به مراتب بیشتر از پخت و فروش قانونی دارد، نظارت دولتی هم برای همه نانواها مقدور نیست. ایشان این را هم گفته که <با این قیمتی که نان دارد، پائین ترین فرد جامعه هم از خرید متمکن است.>
عجیب است در شرایط سخت معیشتی امروز که افزایش قیمت ها امان خانواده های کم درآمد و بیکار را بریده و خیلی از مردم به خوردن نان خالی یا به کمترین مواد خوراکی ناگزیز شده اند، کسانی که باید دولت و مسئولان را به بهتر شدن اوضاع و رعایت حال تهیدستان ترغیب کنند، بحث هایی دور از انتظار پیش می کشند و درد آنها را که به نان خالی قناعت می کنند، در نظر نمی گیرند.
در مواردی که حاج آقا به وضعیت نان اشاره داشته بیشترین عامل نابسامانی آن از ضعف دستگاههای متولی است و دور ریختن نان و ضایعاتی شدن آن به دلیل بی‌کیفیتی آنست. 
کی گفته نان باید سفید باشد چون اگر همراه با سبوس پخت شود به این سفیدی نیست و در معنا این آرد قنادی است نه نانوایی. ثانیاً وقتی نان یا خمیر است یا سوخته، چطور مصرف شود؟ 
حاج آقا گفته نظارت دولتی بر نانواها مقدور نیست.
چرا نباید مقدور باشد؟ مگر نه اینکه قبل از ادغام نادرست دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن این نظارت از طرف شورای آرد و نان به خوبی انجام می شد و حالا چون مواد غذایی در صنایع گم شد، وضع به این صورت درآمد. در آن زمان هم نان مغذی بود، هم بخاطر کیفیت آن، نصیب ضایعاتی ها نمی شد. 
خوراک دام هم آنقدر بود که قیمتش از نان بیشتر نبود، ضمن اینکه اگر همین حالا نانواهایی باشند که نان مرغوب و سالم پخت کنند، قیمت آن برای خانواده هایی که تمکن بیشتری دارند مساله نیست، نه اینکه انتظار این باشد که همین نان بی کیفیت گرانتر هم بشود. 
به هر حال ضررهای دولت از مدیریت ضعیف نان است و برای آن باید چاره کرد، نه اینکه باز هم بخواهند پرداخت یارانه نان را با جیب مردم تلافی بکنند.
مزدوجین فعلی را دریابید، دل جوانها با وعده خوش نمی شود
یک نماینده مجلس مژده داده در بودجه 1401 وام ازدواج 150 میلیون برای زوج و 150 میلیون تومان برای زوجه (جمعاً 300 میلیون تومان ) و به منظور تشویق جوانان به ازدواج، 100 میلیون برای دختران زیر 23 سال و 100 میلیون برای پسرهای زیر 25 سال مازاد بر 150 میلیون تومان با بازپرداخت 10 ساله در نظر گرفته شده است. 
ضامن کارمند هم حذف شده است.اولاً تا کی این وعده به سرانجام برسد، معلوم نیست و باید دید با چکش کاری مجلس و ناز و ادای بانکها می شود به انجام آن امیدوار بود یا نه. ثانیاً بهتر است فکری برای جوانانی که به امید همین وام‌‌ها، ازدواج کرده اند و حالا هیچ وسائلی در خانه ندارند بکنند.  ‌راوی زوج هایی را می شناسد که بعد از ازدواج حتی یخچال و تلویزیون هم ندارند، بقیه وسایل هم بماند.  ‌
بیشتر از نیمی از درآمدشان هم برای ودیعه و اجاره منزل می رود. نباید طوری بشود که اگر جوانی ازدواج کرد به دلیل کمبودها، پشیمان یا ناامید بشود.خیلی از آنها هم که وام ازدواج می گیرند ناچار به فروش آن می شوند چون پولی برای اجاره خانه یا هزینه های دیگر ندارند و دیوارها پرشده از آگهی های : وام ازدواج شما را خریداریم.
 

برچسب ها : قیمت نان معیشت وام‌‌ ازدواج