راوی گفت: چرا استاندار از فرصت حضور دو معاون وزیر در اهواز، استفاده نکرد؟
روز شنبه دو معاون وزیر راه و شهرسازی به اهواز آمدند که دو نماینده اهواز هم آنها را همراهی می کردند. آقایان از چند پروژه بازدید داشتند و رفتند و در خبری که از شبکه استانی پخش شد، هیچ اثری و نشانه ای از قول آنها برای اختصاص اعتبار و رفع مشکلات راه های استان مشاهده نشد.
حتی در باره پل عنافچه که نیمه تمام مانده و اهالی به شدت از این بابت در مضیقه اند و مشکل دارند حرف امیدوار کننده ای شنیده نشد. این پل توسط پیمانکاری که سابقه خوبی دارد و پل های هشتم و نهم اهواز را ساخته در دست احداث است و تا حالا بدون آنکه مطالباتش را بدهند کار کرده و حالا هم می گوید لااقل قولی به من بدهید که بدانم پولم را می دهید که ظاهراً معاون راه و شهرسازی او را قانع کرد که به کارش ادامه بدهد.
در این بازدید آقای خادمی معاون خوزستانی وزیر راه و شهرسازی هم که به اهواز آمده بود، حضور داشت اما ایشان هم تکمیل آزاد راه استان را منوط به تامین اعتبار دانست.
البته می دانیم که وضع مالی وزارت خانه ها تعریفی نیست اما به هر حال برای آن که کارها نخوابند باید همانطور که برای ساختن آزاد راه تهران - شمال از اقیانوس پول بنیاد مستضعفان بهره بردند، کاش خوزستان را هم که مدعی نگاه ویژه و استان ویژه به آن دارند، از کانال هایی کمک مالی می کردند تا پروژه های عمرانی استان زمین نماند.
البته قرار است دو نماینده اهواز موارد را در تهران و مجلس پی گیری کنند.
نکته ای که در جریان بازدید معاونین وزارت راه و شهرسازی خیلی چشمگیر و باعث تعجب شد، غیبت استاندار خوزستان بود که قاعدتاً باید از این فرصت به نفع استان استفاده می کرد.
راوی به یاد دارد زمان استانداری دکتر مقتدایی و حتی آقای شریعتی، وقتی معاون وزیری به استان می آمد، او را ول نمی کردند و تا چند قول و امضا از او نمی گرفتند رضایت نمی دادند.
حالا باید دید چرا حضور دو معاون وزیر در استان از نظر استاندار آنقدر اهمیت ندارد که آنها را همراهی و قولی یا امضایی بگیرد.
از دو معاون وزیر راه، یکی ابقا و دیگری بلاتکلیف مانده!
به قرار اطلاع مهندس خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی اخیراً از طرف وزیر ابقا شد و روی این حساب می تواند با اطمینان از ماندنش به کارش ادامه دهد، اما بنده خدا رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور بلاتکلیف مانده فقط به او پیغام داده اند که رفتنی است، او هم قاعدتاً انگیزه ای ندارد، حتی مدیر کلی که زیر مجموعه اش در استان است هم، چنین وضعیتی دارد و ظاهراً مشکل جایگزین دارند و باید دید زورکی برای گزینه بعدی چرب تر خواهد بود.
این چه کارشناسی است که پاسخگو نیست!
بعضی روزها که گزارش ورزشی فوتبال از شبکه سه پخش میشود، به علت مصادف شدن با ساعت پخش سریال، بینندگان غیر ورزشی عصبی می شوند چون بعد از اتمام مسابقه هم، سریال را پخش نمی کنند و حتی زیر نویسی هم نمی شود که بیننده منتظر نماند. بعضی از مخاطبان این ستون موضوع را با راوی در میان گذاشتند و قول دادم به طریقی به روابط عمومی صدا و سیما انتقال بدهیم. به همین خاطر با شماره 162 که مربوط به پاسخگویی و دریافت نظرات و انتقادات بینندگان است تماس گرفتم و اینست آنچه گذشت.
بعد از پخش چند بوق آزاد: به سیستم پاسخگویی ارتباط مردمی روابط عمومی صدا و سیما خوش آمدید، جهت ارائه نظر در باره شبکه های ملی کلید یک، استانی کلید 2 و در باره برنامهها و انتقاد یا پیشنهاد کلید 3 و برای گفتگو با کارشناس کلید چهار را بزنید.
کلید چهار زده می شود. پاسخ می دهند: هیچ کارشناسی آزاد نمی باشد، شما در نوبت 16 هستید و مدت انتظار 6 دقیقه است. تا 6 دقیقه و بیشتر، این جمله تکرار می شود تا مدت انتظار به صفر برسد. بعد به کارشناس وصل می شوید. مورد را با کارشناس در میان می گذارید و ایشان بعد از شنیدن مطالب میگوید: نظرات شما را منعکس می کنم.
واقعاً گفتن این جمله نیاز به کارشناس دارد؟ یک اپراتور هم می تواند این کار را بکند، وقتی گفتند <برای گفتگو با کارشناس> یعنی کسی که حرفها را بشنود و دلیل بی تفاوتی مسئولان شبکه به بیننده را لااقل توجیه کند. اگر این طور است این همه معطلی برای وصل شدن به کارشناس به خاطر چیست و می شود مطلب را ضبط کرد و خدا حافظ شما.
بازگشت گرد و خاک به استان، سوغات عراق و ترکیه
در حالی که هواشناسی استان پیش بینی بارندگی را کرده بود، دیدیم که اهواز اول هفته، یکی از بدترین هوای امسال را داشت (سه برابر حد مجاز) و به جای باران، بار دیگر خاک و غبار از آسمان بارید و نفس کشیدن را مشکل کرد و امیدواریم این وضعیت مقدمه ای برای بازگشت گرد و خاک به استان نباشد.
مدیر کل هواشناسی خوزستان گفته: در سال های گذشته به دلیل بارش های وسیع و خوب خاک ها تثبیت شدند و بادهای شدید نیز باعث شد، گرد و خاک رخ ندهد، اما در صورتی که شرایط جوی تغییر کند، با بازگشت ریز گردها در استان مواجه خواهیم شد.
بخش عراقی تالاب هور العظیم به دلیل خشکسالی و ساخت و سازها در بالادست آن، تبدیل به یکی از کانون های بزرگ ریز گرد شده که سلامت و محیط زیست تمام منطقه بین النهرین و ایران را تهدید می کند. دولت ترکیه هم با ساخت سدهایی بر سر چشمه های دجله و فرات سعی دارد بیشترین بهره را از آب ببرد.
وقتی کانون های گرد و خاک فعال شوند، باد یا به سمت شمال عربستان یا به سمت ایران می رود و به نظر می رسد دولت و برنامه ریزان ترکیه ای به فکر محیط زیست نیستند و فقط دنبال سود لحظه ای و بهره برداری از آب هستند.
منشاء خارجی گرد و خاک استان های غربی ایران از جمله خوزستان هم بیابان های عراقی است که بیابان زدایی این کشور، عزم بین المللی و منطقه ای را طلب می کند، چرا که علاوه بر آبگیری تالاب هورالعظیم، بیابان های عراق نیازمند اقدامات وسیع در حوزه آبخیزداری هستند.
خوزستان بیش از 6 میلیون هکتار مساحت دارد که یک میلیون و 250 هکتار آن عرصه های بیابانی هستند. از این عرصه ها نیز حدود 340 هزار هکتار اراضی بیابانی تخریب شده را تشکیل می دهند که مجموعاً 7 کانون گرد و خاک را شامل می شوند و مقابله با آنها نیازمند اقداماتی مانند احیاء پوشش گیاهی در نقاط بحرانی بیابانی، مدیریت چرای دام و روان آب ها و اقدامات دیگر در زمینه مهار ریزگردها است که فعالیت مستمر سازمان های مرتبط و صد البته حمایت دولت را برای اجرای برنامه های ضروری، می طلبد.
برچسب ها : استاندار خوزستان اهواز تالاب هور العظیم خشكسالی