شماره خبر : 9490
منتشر شده در مورخ : ۷ اسفند ۱۴۰۰
ساعت : 18:20
راوی گفت: نگذارید سوء مدیریت ها به معدوم شدن کالاهای اساسی منجر شود

راوی گفت: نگذارید سوء مدیریت ها به معدوم شدن کالاهای اساسی منجر شود

درسهایی که باید از تحولات فروپاشی کشورهای سلطه گر بگیریم
حمله روسیه به اکران و تنها ماندن این کشور (به تعبیر رئیس جمهور آن) از جهاتی عبرت آمیز بوده و حوادث این روزها در اکراین می تواند در شناخت سیاست های دروغین و سلطه گر قدرت های بزرگ جهانی اثر گذار باشد.
واقعیت اینست که در قرن بیستم دو فروپاشی رخ داد که دنیا تحت تاثیر آنهاست. یکی فروپاشی عثمانی که جنگ اول و دوم جهانی تحت تاثیر آن بود و پیامدهای بعدی آن منجر به ایجاد کشورهای منشعب شدند و با تحولاتی که انجام شد، به دلیل فروپاشی، مجموعه بهم پیوسته، عثمانی از هم جدا شدند و به شکل گیری استعمار و سلطه بر این مجموعه منتهی شد. دومین فرو پاشی، مربوط به اتحاد جماهیر شوروی بود که باز هم کشورهای بهم پیوسته از هم جدا شدند که پس از آن روسیه به ظاهر خاموش بود اما خود را مقتدر کرد تا به جایگاه قبلی خود برگردد، اما ترکیه، مرکز فروپاشی عثمانی، در تحولات بوجود آمده حل شد. و اما اینکه می گوئیم حوادث اوکراین درس های زیادی برای دیگر کشورها دارد، به این جهت است که این کشور از مراکز مهم هستهای و موشک‌های بالستیک جهان بود و نیروگاه چرنوویل هم در آنجا قرار دارد و یکی از عواملی که انگیزه پوتین برای حمله به اکران شد، قابل تحمل نبودن عضو شدن این کشور به ناتو و نزدیک شدن به غرب بود و روسیه نمی خواست یک کشور عضو ناتو در همسایگی او باشد. اوکران با از دست دادن نیروی هسته ای که می توانست بازدارنده باشد، برگ برنده ای در دست ندارد و فاقد اقتدار نظامی است، در حالی که سقوط نظامی به مراتب بدتر از سقوط اقتصادی است و به همین دلیل است که در صحنه امروز جهانی اقتدار موشکی به دلیل اینکه اهداف مورد نظر را از دور می زند، حائز اهمیت است، خصوصاً اینکه بر خلاف ما در کشورهای دیگر مقاومت و ایثار مردم حرف اول را نمی زند و تمام اتکای آنها به قدرت نظامی است. زمانی می گفتند نیروی دریائی قوی مهمترین حربه حمله و هجوم به دشمن است و امروز موشک جای آن را گرفته.
تصمیمات و دستورها ریشه ای باشند تا مردم ثمره آنها را ببینند
رئیس جمهور دستورهای جدیدی برای رفع مشکلات مردم، به خصوص مواردی که به شب عید مربوط می شود صادر کرد و از مسئولان خواسته بدون فوت وقت آن ها را به اجرا درآورند، این در حالی است که خیلی از دستورهای قبلی اجرایی نشده است، مثل پنج دستور رئیس جمهور برای پرداخت وام صد میلیونی، حذف وثیقه و ضامن و اتمام حجت‌هایی در این مورد، کاهش قیمت خودرو و لغو افزایش قیمت آن و دستور رسیدگی به امور بازنشستگان و حقوق و استخدام کارکنان و ....  ‌
دستورهای معاون اول رئیس جمهور مانند کاهش قیمت لبنیات و موارد دیگر هم اجرایی نشد و چنین وضعیتی ایجاب می کند که در تصمیمات خلق الساعه و بدون مشورت با کارشناسان مربوطه از جانب مقامات بالای کشوری تامل شود چون انجام برخی یا بیشتر این دستورها نیاز به کار ریشه ای دارد. مثلا‌ً در بحث دستور پرداخت وام صد میلیونی مگر می شود بدون در نظر گرفتن منابع و عواقب حذف ضامن و وثیقه این کار انجام شود¿ صدور این دستور باعث هجوم متقاضیان به بانک ها و پاسخگو نبودن آنها شد که برای مردم سودی نداشت.
آیا بهتر نیست به جای صدور دستورهای متعدد که اجرای آنها در کوتاه مدت و بدون در نظر گرفتن پیامدهای خام بودن تصمیمات ممکن نیست، یک دستور ابتدا باید پی گیری و به نتیجه برسد، بعد سراغ تصمیم دیگری بروند! مثلاً همان قضیه خودرو باید به سرانجام می رسید، بعد گام دیگری برداشته می‌شد تا مردم تصور نکنند کارها شعارگونه است و به جائی نمی‌رسند. قدر مسلم هدف، تامین رضایت مردم و تسهیل در کارهاست اما این نیت باید به شکلی عنوان و دنبال شود که منجر به اجرا و امیدواری مردم شود و علاوه بر رئیس دولت، سایر مقامات هم بهتر است ریشه ای و نه شعاری عمل کنند و قول‌هایی ندهند که عمل به آنها امکان پذیر نباشد. خیلی بد است که یک مقام یا مسئول تمام هدفش این باشد تا زمانی که هست کاری ( با هر کیفیت) انجام و به نام او تمام شود و شایسته است مدیران ما زیر بنا محور باشند، نه رو بنا محور.
یعنی درختی بکارند که آیندگان ثمره آن را ببینند نه اینکه هدف بالا بردن آمار باشد. باز هم در این باره حرف خواهیم داشت.
نگذارید سوء مدیریت ها به معدوم شدن کالاهای اساسی منجر شود
وزیر اقتصاد و دارائی در بازدید از بندرامام خمینیگفته کالاهای اساسی رسوبی باید تا 28 اسفند تعیین تکلیف شدند، در غیر این صورت اوایل فروردین <قطعا> فرآیند معدوم شدن به سرعت رخ خواهد داد. خاندوزی این را هم گفته که <نحوه مدیریت کالاهای اساسی در شرکت های وابسته به دولت قابل قبول نیست.>از فحوای کلام وزیر معلوم می شود که باز هم سوء مدیریت عامل رسوب کالاهای اساسی در بندر شده و ایشان به صراحت از عملکرد شرکت های وابسته به دولت انتقاد کرده است.اگر این طور است اولاً چرا با توجه به گزارشهایی که به ایشان می رسد، به موقع با عوامل ناکارآمد برخورد نمی کند، ثانیاً باید دید هیچ راهکار عملی جز معدوم کردن کالاهای انباری ( در صورتی که سالم باشند) وجود ندارد و تنها راه تعیین تکلیف آنها از بین بردن آنهاست؟ ضمن اینکه باید مقصرین کالاهای فاسد شده مشخص و با آنها برخورد قانونی شود.
با کمی جا زدن امیکرون تصمیمات عجولانه برای آموزش حضوری نگیرید
‌کرونا و امیکرون این همه فراز و فرود داشته، اما هنوز برای مسئولان کشور جا نیفتاده که باید تصمیمات آنها بجا و با دوراندیشی باشد تا مثل همیشه خیلی زود مجبور به لغو آنها نباشند. مثلاً تا دیدند که امیکرون مقداری (به قول آقایان) از قله افتاده و رقم فوتی ها کمتر شده، باز هم با قاطعیت اعلام کردند که ترم آینده دانشگاه ها حضوری است.  ‌فرمانده قرارگاه عملیاتی کرونا در استان هم اعلام نمود که <فعالیت آموزشی مدارس دانشگاه ها و حوزه های علمیه به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی خواهد شد.) بهتر بود آقای حیاتی قبل از صدور این دستور، از مدارس بازدید می کرد و مطمئن می شد که تمام مدارس نکات بهداشتی را رعایت می کنند، تهویه دارند و ماسک می زنند.متاسفانه در حال حاضر به اقرار مسئولان بهداشتی استان، رعایت نکات بهداشتی و تزریق واکسن کلی نشده و درصد پائینی دارد، از نظر فرهنگی هم بچه ها وضعیت قابل توجهی ندارند تا جائی که دیده شده ماسک یکدیگر را عوض می کنند یا به هم قرض می دهند و ضمناً ممکن است مجدداً شاهد اوج گیری امیکرون باشیم.برای آقایان، فوت یک نفر هم باید مهم باشد.
 

برچسب ها : كالاهای اساسی رئیس جمهور امیكرون