شماره خبر : 10699
منتشر شده در مورخ : ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
ساعت : 11:15
سازمان دامپزشکی کشور ؛ افزایش تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو/ یک نفر فوت کرد

سازمان دامپزشکی کشور ؛ افزایش تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو/ یک نفر فوت کرد

 

مشاور سازمان دامپزشکی کشور گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۵ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده اند که متاسفانه ۱ نفر فوت شده است. ۱ نفر نیز به این بیماری مشکوک است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، امین اسدی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۵ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده اند که متأسفانه ۱ نفر فوت شده است. ۱ نفر نیز به این بیماری مشکوک است.

وی اضافه کرد: شرایط پیشگیری و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است ضمن اینکه تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.

اسدی از مردم خواست توصیه‌های سازمان دامپزشکی را در این زمینه جدی بگیرند و تصریح کرد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است.

۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.

۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.

۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده.

۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.

۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.

۶- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد.(دمای یخچال)

۷- روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک).

۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.

۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس می‌شود.

۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمائید.


 

برچسب ها : سازمان دامپزشکی کشور امین اسدی تب کریمه کنگو