ایران رتبه اول کاشت حلزون در غرب آسیا
مدیر طرح و برنامه هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: در سال ۱۴۰۰ با توجه به این که کشور با سه خیزش سنگین همه گیری کرونا مواجه شده بود، تختهای بخشهای کاشت حلزون در مقاطع یاد شده به صورت نیمه تعطیل یا تعطیل درآمدند و جهت پاسخ گویی به نیازهای بستری بیماران کرونایی اختصاص داده شدند.
نریمانی گفت: با وجود خیزشهای بیماری کرونا، با تلاشهای مضاعفی که از سوی هیئت امنای صرفه جویی در سال ١۴٠٠ انجام شد، ١۴٣٠ پروتز حلزون شنوایی جهت انجام عمل کاشت حلزون بیماران ناشنوا به پانزده مرکز کاشت حلزون در سراسر کشور تحویل داده شد که یک رکورد در تاریخ سی ساله عمل کاشت حلزون در کشور محسوب میشود.
ایران رتبه اول کاشت حلزون در غرب آسیا
به گفته وی با این تعداد پروتز تحویلی، تعداد اعمال کاشت حلزون از زمان شروع در کشور تا پایان سال ۱۴۰۰، به بیش از پانزده هزار عمل رسید که از لحاظ جراحی کاشت حلزون ایران در رده یک منطقه است و به صراحت میتوان گفت یکی از سرآمدهای دنیا نیز است.
به گفته نریمانی، طی آخرین بررسیها در سال ۱۴۰۰ حدود یک میلیون و ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار موالید زنده در کشور گزارش شده اند که از این تعداد ۲.۶ در هزار ناشنوای شدید و عمیق به دنیا آمده اند که از این تعداد نیز ١۵٠٠ تا ١۶٠٠ نفر بر حسب معیارهای علمی، واجد شرایط کاشت حلزون هستند.
او گفت: با توجه به اهمیت انجام اعمال کاشت حلزون شنوایی در رفع معلولیت بیماران ناشنوا، ردیف بودجهای جهت حمایت از اعمال کاشت حلزون شنوایی در بودجه سالانه کشور پیش بینی شده است که متاسفانه در طول سالیان اخیر به دلیل مشکلات مختلف، تخصیص و ابلاغ این ردیف اعتباری با وقفه و اختلال همراه بوده است.
کمتر از بیست درصد بودجه کاشت حلزون تخصیص یافته است
نریمانی گفت: به صورتی که در طول هفت سال گذشته از مجموع اعتبارات مصوب کمک به اعمال کاشت حلزون شنوایی در قانون بودجه سالانه کل کشور، کمتر از بیست درصد بودجه به هیئت امناء تخصیص پیدا کرده است که این امر، تامین پروتزهای حلزون مورد نیاز برای انجام این اعمال را با دشواری مواجه ساخته و به همین دلیل در حال حاضر حدود یک هزار نفر در نوبت عمل کاشت حلزون قرار دارند.
او گفت: با پیگیری هیئت امنای صرفه جویی ارزی و همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت مقرر شده است با پیگیری تخصیص به موقع بودجههای مربوطه،امسال تعداد پروتز تحویلی به مراکز افزایش داده شود تا بتوانیم فهرست انتظار را به حداقل برسانیم؛ یعنی فاصله زمانی کاندیدا شدن تا موعد عمل به حداقل برسد.
هزینه کاشت حلزون ۵٠ میلیون تومان است
مدیر طرح و برنامه هیئت امنای صرفه جویی ارزی گفت: هزینه کاشت حلزون ۵٠ میلیون تومان است که شامل هزینه خرید پروتز، هزینه بستری بیمارستانی، هزینه حق العمل تیم جراحی و هزینه برگزاری جلسات گفتار درمانی و باز توانی شنوایی در سال اول بعد از عمل کاشت است که هیئت امنای صرفه جویی ارزی هزینه تامین پروتز را که نزدیک به نود درصد هزینههای عمل کاشت را شامل میشود، تقبل می کند.
نریمانی گفت: البته این هزینه ها، از سالها پیش تعیین شده اند و ما به جهت رعایت حال بیماران، دریافتی از بیماران را افزایش نداده ایم؛ اما با توجه به عدم انطباق هزینههای دریافتی از بیماران با ارقام هزینه شده در مراکز کاشت حلزون، این هزینهها باید واقعی شوند.
به گفته وی در حال حاضر این اعمال تحت پوشش بیمههای پایه قرار ندارد که با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت در حال پیگیری تعریف شناسنامه خدمت برای عمل کاشت حلزون و ارائه آن به شورای عالی بیمه هستیم تا مشکل بیمه اعمال کاشت حلزون از این طریق حل شود و عمل کاشت حلزون به یک منبع پایدار حمایت و تامین اعتبار دست پیدا کند.
نریمانی گفت: پروتز حلزون شنوایی وسیلهای شامل دو قسمت است. یکی از آنها با عمل جراحی در داخل گوش افراد قرار میگیرد و دیگری یک پردازشگر بیرونی است که روی پوست سر قرار گرفته و بعد از پایان نیمه عمر باید تعویض شود؛ اما ما در کشور بیمارانی با سن بالای عمل کاشت حلزون داریم که پردازشگر بیرونی آنها همچنان عوض نشده است. برنامه دیگری که امسال در دستور کار هیئت امنای صرفه جویی ارزی قرار گرفته، تعویض پردازشگرهای قدیمی است.
نیاز ۲۵۰۰ بیمار به تعویض پردازشگر کاشت حلزون
به گفته وی، بر اساس بررسی به عمل آمده و اطلاعات جمع آوری شده از مراکز کاشت حلزون و شرکتهای نماینده کمپانیهای سازنده پروتز، در حال حاضر بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ بیمار با عمر عمل کاشت بالای پانزده سال هستند که نیاز به تعویض پردازشگر دارند.
او گفت: با توجه به این که برای این موضوع، هیچ ردیف بودجهای در نظر گرفته نشده است، برنامه داریم تا در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز، به تدریج برای تعویض پردازشگرها اقدام کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمانبرچسب ها : کاشت حلزون ناشنوایان ایران
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند