شماره خبر : 11965
منتشر شده در مورخ : ۱۱ تیر ۱۴۰۱
ساعت : 17:13
تعیین تکلیف آیین‌نامه واردات خودرو در جلسه فردای هیئت دولت/ شرایط حذف قرعه‌کشی خودرو چیست؟

تعیین تکلیف آیین‌نامه واردات خودرو در جلسه فردای هیئت دولت/ شرایط حذف قرعه‌کشی خودرو چیست؟

 

​​​​​وزیر صمت به توضیحاتی درباره شرایط حذف قرعه‌کشی خودرو پرداخت و گفت: آیین‌نامه واردات خودرو فردا در جلسه هیئت دولت تعیین تکلیف خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا فاطمی امین وزیر صنعت امروز در حاشیه روز صنعت و معدن در خصوص وضعیت واردات خودرو، گفت: آیین‌نامه واردات خودرو فردا در جلسه هیئت دولت تعیین تکلیف خواهد شد.

به گزارش تسنیم، چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه 1401 واردات خودرو بعد از کش‌وقوس بسیار آزاد شد. به‌گفته علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، این اقدام به‌منظور افزایش رقابت‌پذیری و رفع شائبه انحصار، متناسب‌سازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید به‌میزان مورد نیاز بازار، صورت گرفته است.

این آیین‌نامه در 10 بند تدوین شده بود و در نوبت تصویب در هیئت دولت قرار داشت. شرط سقف دلاری در آیین‌نامه واردات خودرو برداشته شده است و واردات خودرو با تعرفه انجام خواهد شد.  در زمان حاضر با گذشت دوماه از خبر آزادسازی واردات خودرو هنوز آیین‌نامه آن به تصویب نرسیده است.

* شرایط حذف قرعه‌کشی خودرو چیست؟

سیدرضا فاطمی امین همچنین در جمع خبرنگاران گفت: در سه‌ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد قابل‌توجهی در تولید خودرو و همچنین عدم تولید خودروی ناقص به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: برنامه‌ای که امسال وزارتخانه از خودروسازان گرفته شده تولید بیش از 1.5 میلیون دستگاه خودرو است که در بهار امسال 98 درصد آن برنامه محقق شده است. همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد وزارت صمت برنامه‌ریزی کرده است که در سال 1401 قرعه‌کشی خودرو را به‌تدریج حذف کند، البته این عبارت به‌درستی در برخی رسانه‌ها منتقل نشده است و از ابتدا نیز مقرر نبوده است که از آغاز سال قرعه‌کشی حذف شود، بلکه به‌تدریج و در طول سال این مهم اتفاق خواهد افتاد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: برای حذف قرعه‌کشی چند کار باید انجام شود که نخستین آن ارتقای تولید است، زیرا عدم تعادل بین عرضه و تقاضا با عرضه 900هزار دستگاهی در سال گذشته و در مقابل تولید تقاضای بیش از یک میلیون و 500 هزار دستگاهی سبب شده است شکافی ایجاد شود و بازار خودرو متلاطم گردد.

فاطمی امین با اعلام اینکه "هرچه در سال 1401 جلوتر می‌رویم تولید خودرو بیشتر می‌شود و این شکاف بین عرضه و تقاضا کمتر خواهد شد"، خاطرنشان کرد: امسال تولید تعداد بیشتری از خودروی پژو206 در دستور کار است، همچنین خودروی تارا و شاهین چهار برابر بیش از سال گذشته تولید خواهد شد. محور دوم برای حذف قرعه‌کشی، واردات خودرو است که آیین‌نامه آن طراحی شده است و به‌زودی در دولت مصوب خواهد شد؛ برآورد ما این است که بخشی از تقاضای موجود در بازار با انجام واردات پاسخ داده شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در آیین‌نامه واردات خودرو چند قید و قاعده گذاشته شده که نخستین آن وجود خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی و قید دیگر که مصوبه مجلس نیز بود، لزوم انجام انتقال فناوری است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کارکرد اصلی بورس کالا برای محصولاتی همچون فولاد، پتروشیمی، گندم، ذرت و غیره است، مخالف عرضه خودرو در بورس کالا هم نیستیم، اما باید قواعدی وجود داشته باشد تا کار به‌صورت درست و اصولی انجام شود؛ در عرضه اخیر محصولات یکی از خودروسازان کار به‌درستی انجام نشده بود و بنابراین عرضه در بورس ملغی شد.

فاطمی امین در ادامه درخصوص قطعی برق صنایع گفت: در سال‌های گذشته باید سالیانه سه‌هزار مگاوات سرمایه‌گذاری در عرصه برق انجام می‌شد اما نشد، امروز در تلاشیم قطع برق با کمترین زیان و کمترین فشار بر واحدهای صنعتی انجام شود، به‌طور مثال در واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی این قطعی‌ها یک روز در هفته خواهد بود.

وی گفت: این مسئله و قطعی برق موجی در صنعت سیمان ایجاد کرد و قیمت هر پاکت سیمان به‌طور کاذب به 43 هزار تومان رسید، اما با تأمین برق واحدها اکنون به کمتر از 36 هزار تومان کاهش یافته است.

فاطمی امین تأکید کرد: امسال کار ویژه‌ای در خصوص تولید برق نمی‌توان انجام داد و باید همین میزان برق موجود را مدیریت کنیم، اما در میان‌مدت و بلندمدت احداث بیش از 12 هزار مگاوات نیروگاه از سوی واحدهای صنعتی و معدنی آغاز شده است.

وی همچنین در خصوص اعتراض برخی اعضای زنجیره فولاد به قیمت‌های تعیین‌شده، افزود: اکثر ضرایب قیمتی در بورس کالا تعیین می‌شود، با این حال با بورس کالا مذاکره کرده‌ایم تا قیمت‌ها و ضرایب به‌صورت دقیق‌تر تعیین شود.

برچسب ها : آیین‌نامه واردات خودرو هیئت دولت قرعه‌کشی خودرو