در جلسه شورای شهر اهواز مطرح شد دفن غیرمجاز اموات در منازل اطراف مرقد علیبنمهزیار / تکمیل ظرفیت تدفین در اهواز، به زودی
رئیس کمیسیون تحقیق، نظارت و بازرسی شورای شهر اهواز با تاکید بر تسریع در آمادهسازی آرامستان باغ فردوس گفت: اکنون در آرامستان بهشت آباد فضایی نیست و مردم را به سمت قبرستان قدیم هدایت میکنند و به نظر میرسد تا سه چهار ماه آینده اموات روی دست مردم خواهند ماند.
سید محمدجواد رضوی در هفتاد و سومین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز (۱۴ شهریورماه) برگزار شد، در خصوص لایحه اصلاح بهای خدمات سازمان آرامستانها اظهار کرد: میزان درصد افزایش بهای خدمات در این لایحه ۵۰ درصد تعیین شده است که عنوان شد این نرخ بر اساس آخرین نرخ تورم اعلامشده از سوی بانک مرکزی در نظر گرفته شده است در حالی که آخرین نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی ۳۸ درصد تعیین شده است بنابراین این افزایش قانونی نیست.
به گزارش ایسنا، وی افزود: نباید در افزایش بهای نرخ خدمات، از سازمانها و نهادهای دیگر سبقت گرفت زیرا این کارها موجب گرانی افسار گریخته در جامعه میشود.
رضوی تصریح کرد: افزایش ۵۰ درصدی بهای خدمات آرامستانها منطقی نیست و پرداخت چنین مبالغی خارج از توان مردم است بنابراین نباید به افزایش یک باره این خدمات رای بدهیم.
رئیس کمیسیون تحقیق، نظارت و بازرسی شورای شهر اهواز گفت: به سرعت باید مساله آمادهسازی آرامستان باغ فردوس انجام شود؛ اکنون در آرامستان بهشت آباد فضایی نیست و مردم را به سمت قبرستان قدیم هدایت میکنند و به نظر میرسد تا سه چهار ماه آینده اموات روی دست مردم خواهند ماند و مردم در آن زمان نمیدانند با امواتشان چه کنند.
به گزارش ایسنا در ادامه احمد سراج رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز نیز گفت: در آرامستان قدیم تنها ۲ هزار و ۵۰۰ قبر پیشبینی شده که تا پایان سال هم جوابگوی نیازها نیست.
وی افزود: زنگ خطر نبود جای تدفین اموات در اهواز جدی است و ممکن است مردم در مضیقه قرار بگیرند. باید به هر شکلی رفع مشکلات آرامستان باغ فردوس به منظور فعالسازی، در دستور کار قرار بگیرد.
سراج بیان کرد: شرکت ملی نفت، شرکت ملی حفاری، راهداری و شرکت برق منطقهای که روزانه در حال استفاده و تخریب جاده دسترسی باغ فردوس هستند باید اصلاح مسیر و روشنایی آن را انجام دهند. نیروی انتظامی نیز باید امنیت مسیر را تامین کند.
در ادامه عادل شیشهگری دبیر دوم شورای اسلامی کلانشهر اهواز نیز گفت: باید مشخص شود در آرامستان بهشت آباد و آرامستان قدیم اهواز چه میزان زمین و فضای خاکسپاری باقی مانده است.
دبیر دوم شورای شهر اهواز گفت: بینظمی زیادی نیز در شماره گذاری قطعات وجود دارد و مردم بلاتکلیف شده اند که باید راهنمای قطعات به درستی نصب شوند.
وی با اشاره به بی نظمی و خاکسپاری در قسمتهای مختلف این آرامستانها افزود: اگر قرار است باغ فردوس رونق داده شود، نرخ ۳ میلیون تومان برای مزار یک طبقهای در این آرامستان زیاد است. برای رونقدهی این آرامستان به عنوان جایگزین آرامستانهای بهشت آباد و قدیم، حتی میتوان در مقطعی مزارها ررایگان در اختیار مردم قرار داد.
در ادامه محمدحسین ملاییزمانی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اهواز گفت: تعداد متوفیان زیاد است و ممکن است یک دفعه با بحرانی مواجه شویم که جایی برای جنازهها نداشته باشیم. در حال حاضر مهمترین کار این است که باغ فردوس در تمام ابعاد فعال شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی ،اجتماعی، امور ورزش و جوانان شورای شهر اهواز گفت: نباید یک دفعه با شرایطی روبهرو شویم که آمادگی و جایی برای دفن اموات نداشته باشیم و مردم شهر غافلگیر شوند.
وی با بیان اینکه اقدامات فرهنگی برای سوق دادن مردم به سمت استفاده از آرامستان باغ فردوس باید انجام شود، عنوان کرد: هر چند اهواز خودگردان است و باید هزینههای خود را تامین کند اما سازمان آرامستانها و سازمانهای مشابه نباید بارهای غیرمعقول و پرسنل غیر ضروری اضافه کنند و هزینهها را بالا ببرند و بخواهند پولش را از مردم بگیرند.
ملایی زمانی با تاکید بر مدیریت هزینههای غیرضروری در شهرداری به منظور کاهش فشار به مردم گفت: در برخی مواقع مانند ایران خودرو شدهایم؛ هزینههای غیر ضروری را بالا میبرند و میبینند که هزینهها و درآمدها با هم همخوانی ندارند و قیمت خودرو را بالا میبرند.
حمید دغاغله رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز نیز در ادامه گفت: باید اقدامات به منظور راهاندازی آرامستان باغ فردوس انجام شود اما تعیین مبلغ ۳ میلیون تومان زیاد است.
وی افزود: به منظور ترغیب مردم برای استفاده از این آرامستان باید تا آخر سال از مردم بابت دفن اموات در باغ فردوس هزینهای گرفته نشود.
دغاغله گفت: اکنون بسیاری از مردم اموات خود را در آرامستانهای غیرمجاز دفن میکنند. به طور مثال در آرامستان سید هادی مردم اموات خود را در مجاورت جاده دفن کردهاند و اگر در سالهای آینده طرح توسعه این جاده را داشته باشیم به هیچ وجه نمیتوانیم اجازه این کار را از هیچ نهادی بگیریم و مشکل امنیتی برای شهر ایجاد میکند. در حال حاضر محل دفن در اطراف آرامگاه علی بن مهزیار، منازل را در قالب اجاره به مردم میدهند اما در حقیقت در این مکانها اموات دفن میشوند.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: در محل پشت آرامستان بهشت آباد یک قطعه خاکی وجود دارد که اگر این محل آمادهسازی شود برای چهار تا پنج سال آینده قبر داریم.
در ادامه، علیمدد هاشمپور رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اهواز نیز گفت: این لایحه با دلایل توجیهی از جمله افزایش بیش از ۷۰ درصدی هزینه مصالح هر مزار، افزایش ۵۷ درصدی هزینههای جاری و افزایش ۴۰ درصدی هزینههای متفرقه مطرح شده است.
وی با اشاره به آمار بالای پرسنل سازمان آرامستانها افزود: هزینه حقوق کارکنان سازمان آرامستانهای شهرداری اهواز حدود ۳۰ میلیارد تومان در سال است بنابراین نمیتوانیم منابع سازمانی را حذف کنیم اما مصارف آن باقی بماند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اهواز گفت: شهرداری دنبال سود و زیان نیست اما با توجه به اینکه واحدهای آن خدماتی هستند باید حداقل هزینههای خود را پوشش دهند.
هاشمپور بیان کرد: با توجه به اینکه حقوقها افزایش پیدا کرده است، اگر منابع افزایش نیابند سازمان دچار کسری میشود. در یکی دو سال اخیر کرونا به دادشان رسیده و توانستهاند هزینههایشان را بدهند. هزینهها بالا هستند و باید حقوق را تامین کنند بنابراین جذب نیرو خیانت به مردم است.
در ادامه، محمد منصوری مسئول اداره برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی سازمان آرامستانهای شهرداری اهواز گفت: آخرین لایحه افزایش بهای خدمات سازمان آرامستانها در سال ۹۹ بود که با توجه به نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ نیز ۲۰ درصد افزایش بهای خدمات داشتیم.
وی افزود: البته بهای خدماتی که در این لایحه آمده مربوط به کل فضای بهشت آباد است در حالی که در عمل فضای کافی برای خاکسپاری اموات وجود ندارد بنابراین این لایحه برای داشتن نرخنامه در سازمان مطرح شده است. در آرامستان بهشت آباد قطعهای وجود ندارد که بتوانیم ۲۰ یا ۵۰ درصد افزایش نرخ را اعمال کنیم و ۵۰ درصد افزایش نرخ تنها در یک تا دو قطعه عملی میشود. در حال حاضر در برخی نقاط بین فضاها و در برخی قطعات امکان دو طبقه کردن قبور وجود دارد.
مسئول اداره برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی سازمان آرامستانهای شهرداری اهواز گفت: با توجه به نیروها و هزینههای جاری این سازمان، در آخر ماه در خصوص پرداخت حقوق کارکنان دچار مشکل میشویم.
وی افزود: اکنون آرامستان قدیم مسکن مشکل است و نهایتا ظرفیت آن در چند ماه تا یک سال آینده تکمیل میشود و به ناچار باید مردم را به باغ فردوس سوق دهیم.
منصوری با بیان اینکه عملا آرامستان رسمی در کلانشهر اهواز وجود ندارد، تصریح کرد: مسیر آرامستان باغ فردوس بسیار نا امن و ناهموار است و هنوز این آرامستان به نتیجه نرسیده و نیازمند همت کلانی است تا مسیر دسترسی و روشنایی آن به نتیجه برسد تا مردم به این آرامستان هدایت شوند.
مسئول اداره برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی سازمان آرامستانهای شهرداری اهواز گفت: با توجه به بالا بودن هزینههای جاری، حقوق و دیگر موارد، مشکل داریم و مجبور هستیم یک سری هزینهها را بالا ببریم تا این هزینهها را پوشش دهیم.
به گزارش ایسنا در نهایت لایحه اصلاح بهای خدمات سازمان آرامستانها توسط اعضای شورا تصویب نشد و برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق شورا برگشت داده شد.
انتهای پیام
برچسب ها : شهرداری اهواز شورای شهر اهواز خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند