شماره خبر : 13894
منتشر شده در مورخ : ۲۶ شهریور ۱۴۰۱
ساعت : 19:32
راوی گفت: نصب دوربین در اتاق عمل، اعتماد سازی بیماران را همراه دارد، بشرط ها

راوی گفت: نصب دوربین در اتاق عمل، اعتماد سازی بیماران را همراه دارد، بشرط ها

حیف است مصوبه مجلس در باره اسقاط موتورسیکلت های فرسوده اجرا نشود
در سال 1398 با همکاری ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و با خواست و همت انجمن موتورسیکلت سازان و همراهی انجمن اسقاط و رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم یک تفاهمنامه منعقد شد. تا سه سال پیش هم اعلام شده بود که9 میلیون و 500 هزار موتورسیکلت فرسوده در کشور تردد می‌کنند که آلودگی زیادی دارند. این در حالی است که براساس مصوبه  هیات وزیران دولت یازدهم خودروساز داخلی باید به ازای تولید هر خودرو با مصرف سوخت بالای هشت و نیم لیتر یک خودروی فرسوده از رده خارج می کرد. 
متعاقب آن اعلام شد در کلانشهرها با تصمیم دولت برای خروج موتورسیکلت‌های فرسوده از چرخه حمل و نقل، وارد کنندگان خودرو در آینده می توانند به جای اسقاط یک دستگاه خودروی فرسوده ،  دو دستگاه موتورسیکلت فرسوده را اسقاط و با ارائه گواهی آن اقدام به واردات کنند که اقدامی با هدف سرعت بخشیدن به حل مشکل آلودگی هوا بود. یکی از شرکت ها هم طرح تعویض موتورسیکلت کار کرده با صفر کیلومتر را به مشتریان خود ارائه داد که این اقدامات می توانست برای خروج موتورسیکلت های فرسوده از چرخه حمل و نقل موثر واقع شود.
حالا رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران گفته برای اسقاط موتورسیکلت و حتی خودرو عمر مفید تعریف نشده اما برای موتورسیکلت در صورت معاینه فنی و تᅢیید آن ، بعد از هشت سال می توانند تردد داشته باشند. با توجه به مصوبه دولت، مشکل اسقاط موتورسیکلت ها در حال حل شدن بود و مجلس برای موتورسیکلت عمر مفید تعریف کرد ولی شورای نگهبان آن را رد کرد و تصویب نشد. با توجه به این که این طرح نیاز به بررسی توسط کارشناسان مربوط دارد، قاعدتاً باید دلایل رد طرح توسط فقها و حقوق دانان اطلاع رسانی  و راهکاری که هم مصوبه مجلس پس از رفع ابهام باشد و هم مورد تᅢیید شورای نگهبان قرار گیرد پیدا شود ، چرا که حیف است طرحی پس از آن همه فراز و نشیب اجرائی نشود.
نصب دوربین در اتاق عمل، اعتماد سازی بیماران را همراه دارد، بشرط ها
براساس مصوبه ای با حضور نمایندگان دادستانی کل کشور، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان نظام پزشکی قرار شده به منظور اطمینان از استانداردهای درمان در حیطه حضور نیروهای تخصصی، تجهیزات و حضور مدام و مᅣثر پزشک معالج در اتاق عمل، دوربینهای نظارتی نصب شود و دانشگاه‌های علوم پزشکی ظرف مدت سه ماه در این مورد اقدام کنند.
با اجرائی شدن این مصوبه مسلماً قصور پزشکی یا اینکه احتمالاً پزشک مربوطه شخصاً هنگام عمل حضور نداشته باشد و رزیدنت عمل را انجام دهد، ثبت خواهد شد و دوربین‌ها بازدارنده خواهند بود، منتهی شرط توفیق در انجام این طرح آنست که دوربین ها کاملاً استاندارد و حساس نصب شود و امکان دستکاری در آن ها وجود نداشته باشد.
می دانیم که در بسیاری از اعمال جراحی منجر به مرگ بیمار، خانواده متوفی مدعی قصور پزشکی یا بیمارستانی هستند اما به این دلیل که اعتقادی به پی گیری و نتیجه آن ندارند، اقدامی نمی کنند و نصب این دوربین ها در اطاق های عمل باعث اعتماد بیماران و خانوادههای آنها به پزشک و بیمارستان خواهد شد.
رفتن فرزندان برخی مسئولان به خارج، نمادی از اشرافی گری است
بازار انتقاد از حضور فرزندان برخی مسئولان در خارج از کشور، همچنان داغ است. حرف مردم این است که آیا این امکانات برای همه فراهم است و تمام فرزندان این کشور می توانند شرایط انتخاب محل تحصیل و زندگی خود را داشته باشند یا این انتخاب منحصر به برخی از مسئولان و خانواده‌های آنهاست. ضمناً با توجه به شرایط اقتصادی و ارزش پول ملی در برابر ارز رایج در سایر کشورها و نرخ برابری ریال و دلار، سوال اینست که این مسئولان از کجا و چگونه هزینه بالای تحصیلی و اقامت فرزندانشان را می پردازند؟  آیا حقوق نجومی دارند یا از رانت استفاده می کنند ¿ برخی از این افراد هم مدعی هستد که حضور فرزندانشان در خارج به منظور مبارزه با استکبار است که اگر چنین است چرا به دیگران هم این فرصت داده نمی شود؟ 
بهر حال رفتن یا اقامت فرزندان خانواده های خاص در خارج کشور نارضایتی همگان را در پی داشته و از این وضعیت به عنوان نمادی از وجود اشرافی گری در جامعه نام می برند.
در راهپیمائی اربعین کیفیت مهمتر از کمیت است
اکثر مسئولان استانی، از استاندار گرفته تا دیگر متولیان امور مربوط به زائران اربعین، هر روز تعداد زائران را که به کربلا رفته اند یا از طریق مرزها به کشور بازگشته یا برمی گردند، اعلام می کنند که به نظر می رسد بیش از کمیت باید به کیفیت موضوع توجه شود.حق این است که دلایل وجود مشکلات فراوان از آغاز راهپیمای اربعین و سفر مردم به کربلا و در پی آن سرگردانی چند روزه زائران در مرزها، همکاری نکردن کشور همسایه در برخی موارد و از جمله بلاتکلیفی اتباع خارجی در پایان مراسم اربعین امسال از سوی تیم کارشناسی بررسی و در سال بعد، اتخاذ تصمیم گیری ها را به زمان مواجه با مشکلات موکول نکنند تا زیارت ها به کام مشتاقان شیرین شود.
ناگفته ها را آنجا که اثر گذار است، بگوئید
رئیس ستاد مرکزی اربعین در پاسخ به این سئوال که چرا پیش بینی تعداد زائران به درستی انجام نگرفته بود، گفته است : < وقتی بررسی کردیم متوجه شدیم فقط یک سوم زائرین در سامانه سماح ثبت نام کرده بودند.>مگر نه این که خیلی از امکانات را به شرطی در اختیار زائران قرار می دادید که در سامانه سماح ثبت نام کرده باشند، پس چه فرقی است بین آنها که ثبت نام کردند و آنها که نکرده  بودند¿  ‌به گفته میراحمدی، تعدادی فوتی در میان زائران بوده است. وی این را هم گفته که < نمی خواهم ناگفته ها را بگویم، چون مصالح کلی کشور اقتضا می کند که وحدت، انسجام و همدلی دو ملت و مسئولان دو کشور همسایه پایدار بماند.>
حالا رئیس ستاد مرکزی اربعین نمی خواهد ناگفته ها را برای مردم عادی بگوید بحثی نیست اما حرفها را آنجا که باید بگوید، عنوان کند و در برنامه های بعدی منظور کنند تا برخی مسائل تکرار نشود.
 

برچسب ها : نصب دوربین در اتاق عمل اتاق عمل استاندارد