شوراهای اسلامی، نماد مردمسالاری!
در تقویم رسمی کشور نهم اردیبهشت ماه، روز شوراها نامگذاری شده تا براهمیت یکی از جلوه های برجسته مردم سالاری و واگذاری اداره امور کشور به مردم در جمهوری اسلامی ایران تᅢکید گردد.
از آنجا که در اسلام بر مشورت در اداره امور جامعه تاکید شده و پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز با حضور پرشور و مشارکت گسترده مردم میسّر گردید، لذا رهبر کبیر انقلاب رحمت ا...علیه، کمتر از سه ماه پس از پیروزی انقلاب، در 9 اردیبهشت 1358، طی فرمانی از شورای انقلاب خواستند که آییننامه تدوین شوراها را تنظیم نماید تا اصل حضور و مشارکت مردم در اداره امور کشور صورتی قانونی پیدا کند.
بعد از آن نیز، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل یکصدم خود بر اهمیت شوراها این چنین تاکید می کند:"برایپیشبرد سریع برنامههایاجتماعی اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشیو سایر امور رفاهیاز طریقهمکاریمردمبا توجهبهمقتضیاتمحلّی ادارهامور هر روستا، بخش شهر، شهرستانیا استانبا نظارت شوراییبه نام شورایده، بخش، شهر، شهرستانیا استانصورتمیگیرد که اعضایآنرا مردمهمانمحلانتخابمیکنند.
با اینهمه به دلیل ناآرامیهای اوایل انقلاب و تحمیل جنگ 8 ساله به کشور تشکیل شوراها میسر نشد و پس از جنگ نیز بدلیل مقاومت مسئولین اجرائی وقت در واگذاری امور مردم به مردم این مهم مورد بیاعتنائی قرار گرفت و در سال 1377 بود که دولت وقت با هدف بهرهبرداری سیاسی، تشکیل شوراها را در دستور کار خود قرار داد و در نهایت اوّلین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در 9 اردیبهشت 1378 با حضور حدود 200 هزار نفر از منتخبین مردم تشکیل و تجربه ای جدید در توسعه مردمسالاری دینی آغاز گردید، امّا علیرغم شرکت مشتاقانه اکثریت مردم در انتخابات شوراها و امید زیادی که به موفقیت این نهاد تازه پای انقلاب اسلامی می رفت، به دلیل آلوده شدن فضای خدمتی بسیاری از شوراهای اوّلیه به اغراض سیاسی، تشکیل نخستین دوره شوراهای اسلامی در بسیاری از مناطق و از جمله در پایتخت که تقریباً تمامی اعضاء آن را خواص همسو با دولت تشکیل می دادند با شکست روبرو شد. در دوره های بعد نیز این عوامل و برخی عوامل دیگر از جمله آشکار شدن ظرفیت شوراها برای بهره برداریهای مالی و سیاسی مفسدان اقتصادی و شیفتگان قدرت، موجب شد که جز در مواردی اندک که مردم در انتخاب اصلح داوطلبان عضویت در شوراها موفق بودند نتایج رضایت بخشی از عملکرد این نهاد بسیار مهم بدست نیاید. امید است با بهره گیری از تجارب 5 دوره گذشته، اوّلاً هیئتهای اجرائی و نظارتی وظایف خود را در پاکسازی داوطلبان عضویت در شوراها بخوبی انجام دهند و ثانیاً مردم بی توجّه به وابستگیهای قومی، سیاسی و مانند آن، اصلح داوطلبان را برگزینند تا بفضل الهی کشور بتواند از ظرفیت ارزشمند شوراها بیش از پیش بهره مند گردد. ان شاءا...
موسوی زاده
برچسب ها : شورای مردم سالاری اسلامی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هستهای با ایران بهزودی احیا شود
- توییت جدید رهبر انقلاب به زبان عبری:تمام سران باندتروریستی صهیونیستی باید محاکمه شوند
- مرکل خواستار گفتوگوی اوکراین و کشورهای غربی با روسیه شد
- مقام روسی : توافقنامه همکاری راهبردی روسیه و ایران حوزه دفاعی و امنیتی را نیز شامل می شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند