برنامه ریزی برای سالی نو و رمضانی پربارتر از همیشه!
تا نوروز باستانی و آغاز سال جدید دو روز بیشتر باقی نمانده است و هموطنان عزیز پس از سه سال درگیری با آثار شوم کرونا، اینک با شور و هیجانی دلپذیر، در سراسر کشور خود را برای استقبال از سال نو و برگزاری مراسم باستانی نوروز آماده کرده اند، مراسمی که قدمتی سه هزار ساله دارد و دیگر کشورهای حوزه تمدّن ایرانی و جغرافیای جشن نوروز نیز با اشتیاق تمام به زنده کردن کامل آن در کشورهای خود مشغولند.
از منابع موثّق و مورد اعتماد می توان دریافت که سنّت دیرینه نوروز سابقهای حداقل سه هزار ساله دارد و شاید قدیمیترین مراسمی است که مردم ایران در همه زمانها به برگزاری آن پایبند بوده اند. نوروز پس از ظهور اسلام و گرایش ملّت ایران به این آئین آسمانی نیز در فرهنگ ایرانی باقی ماند چرا که بر مبنای اصول و ضوابط اسلامی، مللی که پذیرای این آئین آسمانی می شدند، می توانستند سنّتهای مثبت و سازنده خود را همچنان حفظ کنند و نوروز باستانی ایرانیان یکی از این نوع سنّتهاست که همراه با بسیاری از آداب و رسوم معنوی آن به امضای اسلام رسید و با تأییدات رهبران دینی به ویژه ائمه معصومین علیهمالسّلام رنگ و بوی دینی به خود گرفت و لذا انگیزههای مضاعفی جهت حفظ آن و پاک کردن آداب و رسومش از خرافات در میان مردم مسلمان و بافرهنگ و ارزشمدار ایران بوجود آمد تا این آئین دیرپا را حفظ کرده، خرافات آن را بزدایند و از ویژگیهای مثبت آن بهرهمند گردند.
قرار گرفتن نوروز در آغاز فصل شکوفائی و رستاخیز طبیعت و اعتدال کامل آب و هوائی و وجود رسومی همچون خانهتکانی و پاکیزهسازی خانه و محیط زندگی و تاکید بر رفع کدورتها و دیدار دوستان و آشنایان و خویشاوندان در آن، این سنّت باستانی را به یکی از مطلوبترین و زیباترین آداب و رسوم ملّی و یکی از میراثهای ارزشمند فرهنگ بشری تبدیل کرده است و علاوه بر آنکه هم اکنون به عنوان اثری مشترک در میان یک ششم جمعیت جهان شامل کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، عراق، روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، پاکستان، آلبانی، سوریه، گرجستان و ترکیّه گرامی داشته می شود، به عنوان یکی از انسانی ترین و زیباترین آثار فرهنگ بشری، در فهرست میراث معنوی جهان نیز به ثبت رسیده و بسیاری از دیگر کشورهای خارج از جغرافیای جشن نوروز نیز این روز را به عنوان زیباترین روز سال جشن می گیرند.
مردم ایران در آستانه انقلاب بهاری و خاتمه سرمای زمستانی، که طبیعت با نو شدن خود پیامآور نشاط و تحول و نوآوری میشود، میکوشند تا با نظافت و دور ریختن آلودگیها، پوشیدن لباس نو، دید و بازدید خویشان و بستگان، رفع کدورتها، زنگارزدایی از دل و پاکسازی درون، از برکات نوروز بهره گیرند و همچنان که طبیعت نو میگردد به نوسازی خود و محیط پیرامون و تحول در اخلاق و رفتار بپردازند. ضمن عرض پیشاپیش تبریک سال نو که امسال با بهار معنوی یعنی ماه ضیافت الهی نیز همراه شده، امیدواریم که همگی توفیق یابیم تا با ارزیابی عملکرد یک ساله خود و استخراج نکات مثبت و منفی عملکرد، سال جدید و ماه مبارک رمضان را با برنامه ریزی برای تقویت نکات مثبت و رفع و اصلاح نکات منفی استخراج شده، پربارتر از همیشه آغاز کنیم. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : سال نو 1402 ماه رمضان عید نوروز
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند