شماره خبر : 19294
منتشر شده در مورخ : ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
ساعت : 9:45
شهادت بزرگ پرچمدار نهضت اسلامی و روز معلّم

شهادت بزرگ پرچمدار نهضت اسلامی و روز معلّم

           
 
اگرچه نامگذاری 12 اردیبهشت به نام روز معلم به سال‌های دهه چهل و اعتراض معلمان در رژیم پهلوی و قتل یکی از معلمان در این تظاهرات در میدان بهارستان تهران در این روز برمی‌گردد، اما با شهادت استاد شهید مرتضی مطهری، شاگرد و یار باوفای رهبر کبیر انقلاب و یکی از بزرگ پرچمداران نهضت اسلامی، در آستانه روز معلم و انتساب این روز به آن معلم شهید، روز معلم در ایران شرافتی تازه یافت.
شهید مطهری که امام رحمت ا... علیه طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان او را تایید و تمام کتاب‌هایش را برای جامعه اسلامی مفید اعلام کرد، معلمی بزرگ بود که نه‌تنها از آموزش جامعه و رفع شبهات و مقابله با تفکرات انحرافی غافل نشد، بلکه با سخنرانی‌ها و تالیفات اسلامی و روشنگرانه و معرفی اسلام ناب، پایه‌های فرهنگ و تفکری را بنا نهاد که به بیداری مردم و زمینه سازی قیام همه‌جانبه آنها و برپایی نظام اسلامی در ایران به عنوان اولین حکومت مبتنی بر دین منجر گردید. یعنی پی‌ریزی مبانی فکری قیام اسلامی ملت ایران که حرکتی جهانی را برای ریشه‌کن کردن ظلم و ستم به‌وجود آورد و زمینه‌های استقرار نظامی عادلانه و فراهم شدن بستر لازم را برای ظهور حکومت حق را ایجاد کرد باید مرهون امثال این معلم شهید و اقدامات همه‌جانبه آنان در صحنه‌های علمی، اجتماعی و مبارزاتی حوزه و دانشگاه دانست، که از مهمترین جلوه‌های آن در مورد شهید مطهری، مقابله خستگی‌ناپذیر زبانی و قلمی آن بزرگوار با جریانات فکری منحرف به‌ویژه منحرفین مسلمان گرفتار التقاط یا خوارج جدید بود، همان‌ها که خون مطهر این شهید بزرگوار را به زمین ریختند و جهان اسلام را به ضایعه محرومیت از این راهنمای بزرگ دچار ساختند. از دیگر ویژگی‌هائی که بیانات و نوشتارهای شهید مطهری را از سایر موارد مشابه ممتاز می‌کند مجاهدت ایشان برای برقراری ارتباط عمیق با جامعه و کشف نیازهای روز و پاسخگویی به این نیازها به‌ویژه در میان نسل جوان است، ایشان با کسب اطلاع از مشکلات، ابهامات و شبهاتی که در بین مردم رواج داشت و با تحقیق و مطالعه عمیق در مورد آنها و بهره‌گیری از اقیانوس آموزه‌های راه‌گشای اسلامی، به ارائه راه حل، ابهام‌زدایی و رفع شبهات می‌پرداخت لذا تراوشات فکری او همیشه مورد استقبال بود و در رشد و بیداری جامعه و آماده کردن مردم برای قبول فداکاری در راه آرمان‌های اسلامی بسیار موثر واقع می‌گردید.
مرور زندگی این معلم بزرگ و تأثیرات وی در رشد فرهنگی جامعه نشان می دهد که رسیدن به جامعه ای سعادتمند، جز با رشد آگاهی مردم میسر نیست و آگاهی مردم جز در سایه تعلیمات معلمین دلسوز و متعهد بدست نمی آید ولذا به میزانی که بر سعادت و سلامت کشورمان دل بسته ایم باید در جذب بهترین ها در نظام آموزشی بکوشیم. اگر تنگناهای زندگی شخصی و شغلی معلمین، میل حضور نخبگان را در این مسئولیت خطیر کاهش دهد، بناچار خلاء شایستگان در این شغل شریف، به وسیله افراد بی اعتقاد، مستاصل و فاقد صلاحیت پر می شود و در این صورت آینده تاریکی برای جامعه رقم خواهد خورد. پادزهر همه دردها، راه حل همه مشکلات و اصلاح تمام نابسامانیهای جامعه در ایجاد بالاترین جاذبه های مادی و معنوی و بی همتاسازی جایگاه معلم و ارزش کار او در جامعه است.
یاد معلم بزرگ انقلاب؛ شهید مطهری را گرامی می داریم و بر معلمین شایسته ای که هیچگاه رسالت پیامبرانه خود را فراموش نمی کنند، درود می فرستیم.
موسوی زاده
 
 
 
 
 

برچسب ها : شهادت روز معلّم 12 اردیبهشت