شماره خبر : 19436
منتشر شده در مورخ : ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
ساعت : 10:20
در انتظار باز شدن یکی از گره های کور استان!

در انتظار باز شدن یکی از گره های کور استان!

     

با هدف رفع مشکلات گروه ملّی صنعتی فولاد ایران و جلب رضایت کارگران این مجموعه مهم صنعتی که سالها است دچار نابسامانی بوده، دولت سیزدهم به اقداماتی دست زده و بنا به گزارش اخیر وزیر امور اقتصادی و دارائی، با تقسیط بدهی ها و ممنوعیت انسداد و ضبط اموال، گره کور شرکت باز شده و  امیدواری زیادی بوجود آمده که ضمن آسودگی خاطر کارگران، این واحد صنعتی بار دیگر جایگاه ارزشمند خود را در تولید نیازهای صنعتی کشور باز یابد.
تعطیلی و یا بلاتکلیفی واحدهای تولیدی، به دلیل سابقه و جایگاه ویژه ای که در اقتصاد و صنعت و اشتغالزائی مستقیم و غیرمستقیم کشور  دارند، همیشه حسّاسیت برانگیز بوده و تاسف همگانی را به دنبال دارد، که از جمله این واحدهای تولیدی می توان از گروه ملّی صنعتی فولاد ایران نام برد، مجموعه ای صنعتی که نخستین کارخانه نورد کشور به حساب می آید و در حال حاضر نیز در صورتیکه با ظرفیت اسمی فعّال شود، چهارمین تولید کننده فولاد، اولین تولید کننده میل گرد کشور و یکی از مهمترین تولید کنندگان لوله های بدون درز در خاورمیانه است.
این مجموعه در سال 1342 و بمنظور تولید انواع میله گرد ساده و آجدار و نبشی توسط بخش خصوصی در اهواز تاسیس شد و با نصب تجهیزات و ماشین آلات با ظرفیت 65000 تن، در سال 1346 به بهره برداری رسید و توانست در ایجاد اشتغال و بویژه جذب بیکاران بومی موثّر واقع شود. پس از پیروزی انقلاب و واگذاری اداره این مجموعه به دولت نیز، با آموزش نیروی انسانی موجود جذب نیروهای کیفی، اجرای طرحهای توسعه و نوسازی خطوط تولید، گامهای بلندی در ارتقاء کمّی و کیفی نیروی انسانی و تولیدات این مجموعه و تامین مواد اولیه واحدهای متنوع آن صورت گرفت، بطوریکه ظرفیت تولید سالانه آن از 65 هزار تن به حدود 2 میلیون تن رسید.
گروه ملی صنعتی فولاد ایران اگرچه از زمان تاسیس همیشه با فراز و نشیبهائی همراه بود لیکن اختلال عمده در این واحد فعّال، مفید و سودآور از زمانی آغاز شد که سال 89 در اجرای اصل 44 قانون اساسی و در فعل و انفعالاتی مشکوک این مجموعه به مفسد اقتصادی معدوم؛ مه آفرید خسروی(شرکت امیرمنصور آریا)؛ واگذار شد و در معرض اهداف ناسالم اقتصادی مالک جدید قرار گرفت بطوریکه سالها پس از اعدام این مفسد اقتصادی هنوز آثار سوء حضور وی گریبان گروه را رها نکرده است. پس از روشن شدن بدهیهای مه آفریدخسروی، از اوایل سال 1394 بانک ملی، بزرگترین طلبکار مه آفرید، مالکیت گروه را پذیرفت و گمان می رفت که گروه بتواند با کمک این بانک بار دیگر به اوج فعالیتها و بازدهی خود دست یابد امّا تردیدهای اولیه بانک در اداره این مجموعه و نیز نحوه مدیریت این بانک و تاخیرها در پرداخت حقوق کارکنان چنان عرصه را بر مسئولین استان و مدیران و کارگران آن تنگ کرد که گمان می رفت گره کار این مجموعه باز نشدنی است. امّا اینک بنظر می رسد که همت، دلسوزی و نیت خیری که غالب دولتمردان دولت سیزدهم برای حل مشکلات معیشتی مردم و کمک به رونق اقتصادی کشور دارند، کارساز شده و با باز شدن این گره کور باید امیدوار بود که با استقرار مدیریتی کارآمد و نظارتهای کارساز بزودی هم شاهد آسودگی خاطر کارگران عزیز این مجموعه صنعتی و خانواده های آنان از لحاظ تامین معیشت باشیم و هم کشور از فرآورده های ارزشمند این گروه صنعتی بیش از پیش بهره مند شود. ان شاء ... .
موسوی زاده   ‌

برچسب ها : بانك رونق اقتصادی كشور تولید