گنجینه بی همتا و جاودانهِ میراث فرهنگی!
نظر به اهمیّت میراث فرهنگی، به عنوان زمینه ای برای شناخت و درک بهتر ملّتها از یکدیگر و وسیله ای جهت برقراری تفاهم و کاهش تنشهای بین المللی، و نیز جایگاه موزه ها در حفظ و عرضه این میراث، سازمان ملل در سال 1356 روز 28 اردیبهشت ماه را به عنوان روز جهانی موزه و میراث فرهنگی انتخاب نمود تا با هدف کمک به ارتقاء صلح جهانی، این موضوع در تمام کشورها با حسّاسیّت بیشتری مورد توجّه قرار گیرد. و در کشور عزیز ما ایران که به سبب موقعیت جغرافیایی و بیش از هفت هزار سال تمدن و فرهنگ و نیز تنوع فرهنگی در جغرافیای زیستی خود،یکی از شاخص ترین کشورها در حوزه میراث فرهنگی بشری است از 28 اردیبهشت تا 3 خرداد هفته ملّی میراث فرهنگی نامگذاری شد تا فرصتی برای معرفی این میراث ارزشمند و تشریح جایگاه والای ایران عزیز در تاریخ تمدّن جهان باشد.
میراث فرهنگی هر کشور از اساسی ترین ارکان تحکیم هویّت و خودباوری ملّی است.پژوهش در زمینه های مختلف آن موجب روشن شدن ابهامات تاریخی، شناخت ارزشهای حاصل از میراث طولانی جامعه و تسریع در شناخت ارزش های نهفته در میراث فرهنگی هر کشور می شود. تاریخ، حافظه ملّتها و شناسنامه آنها است و میراث فرهنگی، شامل کلیه آثار فرهنگی ارزشمند باقی مانده از گذشتگان، یکی از مهمترین ابزارهای مطالعه و شناخت تاریخ و هویّت هرملّت به حساب می آیند و هر ملّت همانقدر دارای شخصیّت، هویّت و ارزش تاریخی است که بتواند آثاری به عنوان میراث فرهنگی ارائه نماید. مردم با دیدن و شناخت این میراث گرانبها احساس میکنند که دارای هویتی ارزشمند و افتخارآمیزند و لذا برای حفظ این میراث و ارتقای فرهنگ خود و رسیدن به تعالی و پیشرفت همّت و انگیزهای بیشتری خواهند داشت.
در چند سال اخیر که با بیداری ملّتها جنبشهای آزادیخواهانه و رهابی بخش گسترش بیشتری یافته است، غالب ملّتها برای ایجاد وحدت و افزایش حمیت ملّی و افزایش انگیزه برای رهائی از سلطه بیگانگان، به شناسائی و معرّفی ارزشها و میراث فرهنگی خود روآورده اند تا با احیاء هویّت ملّی، دامان خود را از ننگ سلطه پذیری پاک کنند و این گویای این حقیقت است که ملتها از تأثیر سازنده عنصر میراث فرهنگی در بازیابی هویّت و شخصیّت خود و قدرتی که برای پافشاری در احقاق حقوق به آنها میدهد، آگاه شدهاند و بازیابی هویت خود را از طریق شناخت و معرفی میراث فرهنگی دنبال می کنند. ملتهائی همچون ملّت ایران که به برکت داشتن تاریخی درخشان و نیاکانی صاحب فرهنگ، از میراث فرهنگی غنیتری برخوردارند نشان داده اند که برای توجّه به چنین ارزشهائی، انگیزهای قویتر دارند و زمینه موفقیتشان در برخورداری از هویّتی متعالی و جهش به سوی کمال و رستگاری فراهمتر است. باین ترتیب برای ملّت ایران توجه به روز و هفته میزاث فرهنگی، که یادآور ریشههای معتبر تاریخی و اصالت و استواری فرهنگی اوست و جایگاه ویژه و منحصربهفرد تمدن و فرهنگ ایرانی را در تعالی جامعه بشری نمایان میسازد، بسیار ضروریتر است؛ چراکه این گنجینه گرانبها علاوه بر درآمد زائی برای کشور از طریق جذب گردشگر، با انتقال تجارب ارزشمند نیاکان، که در فراز و نشیبهای سخت تاریخی، استقلال و هویت خود را حفظ کرده اند، می تواند این ملّت سرافراز را برای انجام رسالت جهانی خود، در توسعه عدالت، رهائی ملّتهای مستضعف و ظهور دولت حق یاری رسان باشد . ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : میراث فرهنگی موزه سازمان ملل
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند