
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ ایرانی ها ۲ برابر مردم دنیا نمک می خورند
رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به مقدار مصرف روزانه نمک و خطراتی که در پی دارد، هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرشته فزونی خاطرنشان کرد: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری و در افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی و عروقی و کودکان روزانه کمتر از سه گرم نمک است.
وی تاکید کرد: این میزان نمک شامل نمکهای پنهان در غذا مانند نمک موجود در نان، پنیر و…، هم میشود.
فزونی، متوسط مصرف روزانه نمک در ایران را حدود ۱۰ گرم عنوان کرد که ۲ برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت (کمتر از پنج گرم در روز) است و افزود: این موضوع اهمیت فرهنگسازی تغذیه صحیح و اصلاح الگوی غذایی را بیش از پیش نمایان میسازد.
به گفته وی، مواد غذایی نمک سود و دودی شده انواع شور و ترشیها، سسهای سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل، سوپهای آماده، تنقلات شور مانند چیپس سیب زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور و… حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند و افراد باید در مصرف آنها احتیاط کنند.
رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به افراد توصیه کرد هنگام خرید یک محصول به نشانگرهای رنگی تغذیهای محصولات غذایی توجه کنند و برحسب میزان انرژی، نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس مواد غذایی را انتخاب کنند.
وی خاطرنشان کرد: محصولاتی که حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی هستند در برچسب غذایی با رنگ قرمز مشخص شدهاند.
توصیههای مهم برای کاهش مصرف سدیم
تا حد امکان، نمک مصرفی خود را کاهش دهید.
نمک مصرفی باید از نوع تصفیه شده یددار باشد اما فراموش نکنید نمک تصفیه یددار نیز مانند سایر نمکها موجب افزایش فشارخون میشود.
سر سفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.
به جای نمک از چاشنیهایی مانند سبزیهای معطر تازه یا خشک مانند) نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و…) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا استفاده کنید.
به جای تنقلات شور، به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.
فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهید.
اگر به تدریج مقدار نمک افزوده شده به غذا را کاهش دهید ظرف چند هفته ذائقه شما به غذای کم نمک عادت میکند.
مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.
غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.
برچسب ها : فرشته فزونی مصرف نمک فشار خون بالا
- راوی گفت: واقعا قرار است از نظرات کارشناسی نخبگان در حوزه های مختلف استفاده شود؟
- راوی گفت: نان بی کیفیت در خوزستان به دلیل انتقال گندم مرغوب ما به استانهای دیگر است/تامین روشنایی چندزمین فوتبال، کاری بهتر از هیچ!
- راوی گفت: وزارت نیرو بجای تعهداتش به صنایع، برق ماینرهای <مجاز> را تامین می کند
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک خبر داد: امکان استفاده از اعتبار شارژ مرحله سوم کالابرگ الکترونیک تا پایان شهریورماه/ درخصوص حذف هیچ دهکی فعلا تصمیمگیری نشده است
- آغاز امتحانات دانشجویان از اول شهریور/ تعطیلات روز شنبه آزمونها را لغو نمیکند
- پشت پرده تبلیغ اجاره ویلاهای لوکس با قیمت ارزان؛ هشدار پلیس فتا
- یک برنامه برای سال مالی ۱۴۰۴؛ افزایش تعداد سنجندههای گرد و خاک
- ۵۰ درصد مشکلات تنظیم بازار با اجرای مصوبه الگوی گشت مرتفع میشود
- قیمت میوه از اول شهریور ارزان میشود
- رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد: آمادگی ایران برای تهیه مکانیسم تهاتر با پاکستان/ راهاندازی و فعالسازی بازارچههای مرزی
- فرآیند تخصصی شدن بانکها کلید خورد/ دستورالعمل مؤسسات اعتباری تصویب شد
- راوی گفت: واقعا قرار است از نظرات کارشناسی نخبگان در حوزه های مختلف استفاده شود؟
- راوی گفت: نان بی کیفیت در خوزستان به دلیل انتقال گندم مرغوب ما به استانهای دیگر است/تامین روشنایی چندزمین فوتبال، کاری بهتر از هیچ!
- راوی گفت: وزارت نیرو بجای تعهداتش به صنایع، برق ماینرهای <مجاز> را تامین می کند
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟