شماره خبر : 20720
منتشر شده در مورخ : ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
ساعت : 10:37
امام جواد علیه السّلام؛ تجلیگاه معجزه الهی در حقانیت مکتب تشیّع
آخرین روز ماه ذیقعده، سالروز شهادت امام جواد علیه السّلام است؛ امام بزرگواری که در دوران 17 ساله امامتش انسجام بیشتر شیعیان را موجب شد و با توجّه به نزدیکی دوران غیبت امام معصوم و لزوم درک و آمادگی شیعیان برای پذیرش چنین دوران حسّاسی، گامهائی مهم جهت بوجود آمدن این آگاهی و آمادگی در بین شیعیان برداشت.
دوران کوتاه و بسیار پربار زندگی امام دهم علیه السّلام با شگفتیهای معجزه آسای بسیاری همراه بود که همگی گواه حقانیت آن امام بزرگوار و مکتب تشیّع بود. ولادت ایشان در اواخر عمر پدر بزرگوارش در حالی اتفاق افتاد که جامعه شیعه را اضطرابی مأیوس کننده، ناشی از بلاعقب بودن امام حاضر و مبهم بودن سرنوشت رهبری شیعه فراگرفته بود.
با تولّد معجزه آسای این نوزاد مبارک که تنها فرزند ذکور امام رضا علیه السّلام بود، شیعیان بار دیگر بر استمرار امامت دلگرم شدند، امّا باشهادت امام، در حالیکه از سن شریف فرزند ایشان بیش از ۸ سال نمی گذشت و امامت کودکی ۸ ساله، که تا آن زمان سابقه نداشت، دور از ذهن می نمود، نگرانی و نومیدی بار دیگر بر بسیاری از شیعیان مستولی شد و حکّام ستمگر عباسی و سایر دشمنان شیعه نیز شادمان از سرگشتگی شیعیان، بر این نومیدی دامن می زدند و برای تردید افکنی در اذهان شیعیان، جلساتی برای مناظره علمای بزرگ با امام خردسال برگزار می کردند تا بخیال خود با طرح سوآلات مشکل و آشکار کردن ناتوانی امام در پاسخگوئی به این سوآلات، مکتب تشیع و جایگاه ائمه علیم السّلام را مردود شمرده و با ممنوع کردن فعالیت شیعیان خود را از مزاحمت اسلام ناب رها سازند. که البته با موفّقیت های معجزه آسا و قاطع امام علیه السّلام و شکست خوارکننده علماء درباری، جایگاه برتر خاندان رسالت بیش از پیش آشکار شد و این مسأله ضمن استحکام بیشتر ایمان شیعیان، گسترش دامنه نفوذ امامت را در جهان اسلام نیز موجب گردید.
امام جواد علیه السّلام علاوه بر بهره گیری از جلسات مناطره برگزار شده توسط دشمنان، برای اثبات امامت خود و نشان دادن انحراف علما و مکاتب غیرشیعه، با تشکیل جلسات درس، همچون جدّ بزرگوارش امام صادق علیه السّلام، به تربیت صدها شاگرد برجسته ای موفّق گردید که هریک نقشی تعیین کننده در گسترش مکتب تشیّع ایفا کردند.
این امام بزرگوار همچنین پایه گذار نظام وکالتی بود که جهت آشنائی مردم با اسلام ناب و آماده سازی جامعه شیعه برای ورود به دوران غیبت طراحی شده بود و توانست بر اتحاد و انسجام شیعیان افزوده و سایر مسلمانان را با حقایق مکتب تشیّع آشنا سازد، این طرح که پس از شهادت امام جواد علیه السّلام نیز ادامه یافت، با بالا بردن آگاهی های مسلمانان، شرایط را برای دوران عدم دسترسی مستقیم مردم به امام معصوم، یعنی دوران غیبت، آماده ساخت.
شهادت امام جواد علیه السّلام را به عموم شیعیان جهان بویژه هموطنان عزیز تسلیت می گوئیم و جهت بهره گیری از دریای بیکران دانش این امام بزرگوار یکی از احادیث ایشان به عنوان هدیه تقدیم مخاطبین ازجمند می کنیم:" زینت فقر پاکدامنى، زینت بى نیازى شکر، زینت بلا و سختى صبر، زینت سخن فصاحت، زینت روایت حفظ کردن، زینت علم تواضع، زینت عقل ادب، زینت بزرگواری خوشرویى، زینت نیکوکارى منّت نگذاشتن، زینت نماز خشوع (توجه قلبى)، زینت قناعت انفاق بیش از وظیفه و زینت ورع ترک خواسته هاست." ( الفصول المهمه ص. 274/275)
موسوی زاده
برچسب ها : امام جواد علیه السّلام سالروز شهادت امام جواد علیه السّلام شهادت
راوی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
راوی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند