رفع ابهام از چگونگی پیشرفت نهضت ملی مسکن در استان
در حالیکه با تصویب قانون جهش تولید مسکن و شروع به اجرای طرح نهضت ملّی مسکن شوق داشتن سرپناه، دهکهای پائین درآمدی را هم دربرگرفته و در استان خوزستان نیز که مردم از نظر تامین مسکن به عنوان مهمترین گام فقرزدائی، عقب ماندگیهای زیادی نسبت به استانهای دیگر داشته اند، امید زیادی به حل مشکل مسکن بوجود آمده، بعضی گزارشات ضد و نقیض در مورد پیشرفت این طرح در استان، ممکن است به ناامیدی مردم در توفیق آن منجر شود. بطور مثال؛ در حالی که پیش از این ششم بودن جایگاه کشوری استان خوزستان در تامین زمین برای اجرای طرح نهضت ملّی و اجرای قانون جهش مطرح بود، گفته شده که تامین زمین برای تولید مسکن بعضاً با مشکل مواجه شده و این ابهام و ضدو نقیض گوئی، بدلیل اهمیت و حسّاسیت موضوع می تواند برای متقاضیان مسکن همچون زوجهای جوان و مردمی را که با تصویب قانون جهش تولید مسکن و طرح نهضت ملی مسکن به خانه دار شدن امیدوار شده بودند موجب نگرانی شود. نحوه انعقاد قرار دادهای ساخت، تامین زیرساختهای مورد نیاز، نامتناسب بودن پیشرفت ساخت با پرداختی متقاضیان و مانند آن نیز از دیگر موارد نگران کننده است که نیاز به توضیح و توجیه هماهنگ از سوی مسئولین دارد.
مسکن و تامین سرپناه از مهمترین دغدغههای مردم در سراسر جهان است و معمولا بالاترین سهم را در سبد هزینه زندگی بهخود اختصاص میدهد. تامین مسکن که برای دهکهای پایین درآمدی جامعه همچون آرزوئی دستنیافتنی است، در بعضی کشورها مترادف با فقرزدائی شناخته میشود و حقیقت نیز جز این نیست که با تامین مسکن بخش عمدهای از مشکل فقرا حل میشود. با پذیرش این واقعیت بود که از بدو پیروزی انقلاب موضوع تامین مسکن برای نیازمندان از دغدغههای اصلی مسئولان نظام قرار گرفت و علاوه بر اینکه این مساله به عنوان یکی از مصادیق رفع محرومیت، از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی آورده شد، طرحهای متعددی همچون واگذاری زمینهای موات شهری، ساخت و اجاره مسکن به شرط تملیک، پرداخت تسهیلات جهت خرید و ساخت مسکن، مسکن مهر و مانند آنها اجرا شد که البته نتوانست مشکل مسکن را بهنحو مطلوب حل کند، با آغاز بکار دولت سیزدهم طرح جهش تولید مسکن برای تولید سالانه 1 میلیون مسکن به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و با مشاهده توجّه جدی دولت به حل مشکلات مردم در تمام زمینه ها و بویژه مسکن، این امیدواری بوجود آمد که دولت سیزدهم بتواند مشکل مسکن را در کشور حل کند.
بدیهی است که جدیت در مساله تامین مسکن دهکهای پائین درآمدی، روستائیان و زوجهای جوان در استان خوزستان بدلیل عقب ماندگیهای زیاد استان در این مورد از حساسیت و اهمیت بیشتری برای متقاضیان برخوردار است و از آنجا که مشارکت جدّی متقاضیان در اجرا و توفیق این طرح بسیار ضروری است و این مشارکت جز با دلگرمی متقاضیان و اطمینان آنان به وجود هماهنگی بین عوامل اجرای طرح حاصل نمی شود، لذا انتظار می رود که مسئولین و عوامل اجرائی، این حساسیت ها را مورد توجّه قرار داده و با تشریح بدون ابهام و هماهنگ وضعیت موجود و میزان و چگونگی پیشرفت طرح در استان، اطمینان لازم را در مورد توفیق نهضت ملّی مسکن در استان در میان متقاضیان بوجود آورند تا با مشارکت فعّال آنان بفضل الهی توفیق طرح تضمین شده و مهمترین قدم فقرزدائی در استان برداشته شود. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : نهضت ملّی مسکن مسكن رفع محروميت
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند