کاهش حدود ۵۰ درصدی قاچاق پوشاک
سخنگوی مبارزه با قاچاق کالا و ارز: در آغاز طرح مبارزه با قاچاق در سال ۹۶ نزدیک به ۲ و شش دهم میلیارد دلار برآورد حجم قاچاق بود اما الان به هزار و ۱۳۰ میلیون دلار رسیدیم که نشان دهنده اقدامات موثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما با توجه به اعلام فهرست برندهای پوشاک قاچاق رادیو گفت و گو در برنامه صبح و گفت وگو درباره این موضوع با آقای دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفتگو کرده است.
سوال: اعلام شد که فهرست برندهای پوشاک قاچاق اعلام شد؛ درست است؟
دهقانی نیا: بله
سوال: این فهرست پیش روی من باز است و واقعیت این است که هر چقدر نگاه میکنم ۷۰-۸۰ درصد این فهرست را نمیفهمم، فروشگاههای بسیار بزرگ با همین نامها، با همین نشانهای تجاری و با همین عنوانها و لوگوها در همین تهران تا دل تان بخواهد الی ماشاالله در خیابانهای اصلی و در مرکزهای خرید میتوانیم پیدا بکنیم.
دهقانی نیا: نکتهای که این جا باید به آن بپردازیم بحث این است که لباس و پوشاکی که داریم در موردش صحبت میکنیم با این نام و نشانها عرضه میشود و یا نه در زیر پله دارد با نشانهای جعلی و مشابه برندهای قاچاق عرضه میشود. نکتهای که من میخواهم روی آن تاکید کنم این مطلب است، بحث مصرف، تولید و برآورد حجم قاچاقی که از بابت اقدامات ستاد داشتیم. این نکته به نظر من از منظر آمار و ارقام وضعیت فعالیت و عملکرد هم دولت را مشخص میکند، هم آن سمت عزیزان مان که در تولید و صادرات و یا مصرف کنندگان نقش ایفا میکنند.
به نظر من این آمار و ارقام به خوبی میتواند ما را در این مسیر گفتگو هدایت بکند، چرا این را میگویم؟ ما وقتی که طرح مبارزه با قاچاق پوشاک را آغاز کردیم در سال ۹۶، نزدیک به ۲ و شش دهم میلیارد دلار برآورد حجم قاچاق ما بود حتی خیلی از کارخانهها و عرضه کنندگان پوشاک ایرانی از دایره بازی و میدان عرضه خارج شده بودند، ولی واقعیت مطلب ما از ۲ و شش دهم الان رسیدیم به هزار و ۱۳۰ میلیون دلار قاچاق، این فاصلهای که بوجود آمده است، یعنی تمامی آن اقدامات موثر واقع شده حتی من میخواهم مثال بزنم شاید ما در سالهای قبل در خود صدا و سیما و تبلیغاتی که داشتیم یکسری از نشانهای تجاری کت و شلوارهای ایرانی را ما مکرر در تلویزیون تبلیغش را میدیدیم این سوال را باید از خودمان بپرسیم، چه اتفاقی افتاد که این نشانهای تجاری ایرانی جان گرفتند و توانستند عرض اندام بکنند، دلیل این بود که عرضه برای کالای قاچاق پوشاک مخصوصا پوشاک محرز تنگ شد، این دادهها را کنار هم بگذاریم میبینیم واقعیت مطلب در این حوزه اقداماتی صورت گرفته که اگر ما را به نتیجه مطلوب نرسانده به نتیجه خوبی رسانده است.
سوال: در اصل ماجرا فکر نمیکنم هیچ کدام ما اختلاف نظری داشته باشیم، این که جلوی قاچاق گرفته شود، این که کالای تقلبی به دست مردم با قیمت اصلی نرسد، این که زیرپلهای نباشد، این که چنین نباشد و چنان نباشد، هیچ بحث و حرفی در آن با همدیگر نداریم.
دهقانی نیا: من نتیجه را عرض کردم .
سوال: نکته من اینجاست که اگر شما تشریف بیاورید از درب صدا و سیما برویم بیرون و به سمت خیابان ولیعصر فکر میکنم در همین راسته ۴۰۰-۵۰۰ متری حداقل ۲۰ تا از این برندها این جا شعبه زدند با همین نامهای تجاری، نکته من اینجاست.
دهقانی نیا: یک نکتهای را فقط در نظر بگیرید، یک موقعی ما داریم در مورد تابلو صحبت میکنیم، یک موقع داریم در مورد پوشاک قاچاق صحبت میکنیم، عین این میماند که بحث من و شما معطوف به شکل بشود یا محتوا. یک زمانی بنده یک مغازهای میزنم و رویش یکی از این نشانهای تجاری محرز قاچاق را ثبت میکنم، من حرف شما را قبول دارم باید با آن برخورد جدی صورت بگیرد و آن نشان تجاری پایین کشیده شود. یک موقعی داریم در مورد محتوای آن محل کسب و کار با همدیگر گفتگو میکنیم، ممکن است من روی نشان تجاری مغازه خودم نوشته باشم مثلا نشان تجاری الف، ولی وقتی وارد مغازه میشویم تمامی تولیدات، تولیدات داخلی باشد.
البته ممکن است باز هم روی آن تولیدات داخلی نشانهای تجری تقلبی نصب شده باشد، این را رد نمیکنم، ولی عرض بنده این است یک زمانی در مورد محتوا با هم صحبت میکنیم یک موقع فقط معطوف به شکل ما جرا با هم صحبت میکنیم، عرض بنده به دلیل ذکر آمار و ارقام این بود که این آمار و ارقام دارد به ما نشان میدهد و این رفتار تولید کننده هم دارد این عرض بنده را تایید و تاکید میکند که ما در حوزه تولید پوشاک واقعا اقدامات موثری انجام دادیم و حتی در مقوله مبارزه با قاچاقش هم به گونهای توانستیم بعد از اقدامات سال ۹۶ که حتما حضرتعالی و شنوندگان محترمی که موضوع برایشان مهم است و موضوع را دنبال میکنند، به یاد دارند. من یادم نمیرود مثلا شهریور ۹۵ بود که وزیر وقت برای ثبت نمایندگی ابلاغ خودش را زد در انتهای ۹۵ چه اتفاقی افتاد؟ تمامی ثبت سفارشها منوط شد به داشتن نمایندگی، در ۳۱ خرداد ۹۶ چه اتفاقی افتاد؟ همه ثبت سفارشها منوط شد به اخذ و نصب شناسه کالا، من چرا اینها را میگویم به این دلیل که بدانیم چه مسیری را با همدیگر طی کردیم تا رسیدیم به این نقطهای که میتوانیم الان بگوییم پوشاک داخلی مان اگر یک موقعی در هیچ کدام از پاساژهای مهم و بزرگ این کشور جایی برای عرضه نداشت الان خیلی از این موارد تغییر کرده، بسیاری از محلهای عرضه کالاهای پوشاک در اختیار پوشاک ایرانی قرار گرفته، البته اینها همه تلاشهای خود تولید کنندگان عزیز بوده است. واقعیت مطلب هم این است ما حتما به این نکته توجه میکنیم. وقتی داریم در مورد قاچاق صحبت میکنیم یا در مورد تولید، اشتغال وابسته با قاچاق یک اشتغالی است که مولد نیست، ولی وقتی ما وارد بحث تولید میشویم با یک اشتغال مولد مواجه میشویم. به همین دلیل است که اگر این اشتغال مولد حمایت بشود بحث گسترش آن هم نتیجه خواهد داد، در مقوله مبارزه با قاچاق آن هماهنگی و نظارت و برنامه ریزی آن، با ستاد مرکزی است. اجرایش با ۳۲ دستگاه عضو است. ولی مقوله برنامه ریزی و حمایت از تولید آن مشخصا در اختیار وزارتخانههای دیگر است. عرض بنده از باب تاکید روی آمار از این منظر است که بدانیم الان چه وضعیتی داشتیم در سه چهار سال قبل، الان در چه نقطهای ایستادیم. یک موقعی ما با همدیگر صحبت میکردیم باید میگفتیم مثلا ۲ و هشت دهم میلیارد دلار قاچاق پوشاک داریم، ولی الان ما فقط هزار و ۱۳۹ میلیون دلار قاچاق پوشاک داریم اینها خیلی با همدیگر فرق دارد.
سوال: یعنی یک میلیارد و ۴۰۰ تقریبا .
دهقانی نیا: بله، از ۲ و هشت دهم به یک میلیارد و ۴۰۰
سوال: و این که آمار کاهش پیدا کرده اتفاق خوبی است، این که برندهای ایرانی فرصت نفس کشیدن پیدا کردند اتفاق خوبی است، ولی نکته من همچنان سرجایش است و من میگویم که ...
دهقانی نیا: من نکته شما را رد نکردم و تایید میکنم، اتفاقا وقتی که برندها و نشانهای تجاری پوشاک قاچاق مشخص شدند، اعلام شدند، انتظار ما از ضابط عام این است که این برندهای محرز پوشاک قاچاق را حتی در قالب یک پلاک، حتی در قالب یک تابلوی سردر مغازه به پایین بکشد.
سوال: مجری باید کی باشد در این جا؟
دهقانی نیا: مجری این جا ضابط عام است و دوستان پلیس باید اقدام بکنند.
سوال: یعنی باید به ایشان ابلاغ شود؟
دهقانی نیا: بله
سوال:، ولی این لیستی که منتشر کردید یک مقدار با کیفیتتر حداقل منتشرمی کردید.
دهقانی نیا: لیست را فکر کنم که دوستان وزارت صمت بر اساس مصوبه کارگروه منتشر کردند. انشاالله به دوستان میگوییم با کیفیت منتشر کنند.
سوال: بله، چون این شکل و شمایل عرضه این بسته، خیلی مهم است؛ دقیقا کاری که آنها جور دیگری انجام میدهند با کیفیت کالای خودشان را عرضه میکنند، ما نقطه مقابل آن هستیم و طبیعتا آن اثرگذاری که باید داشته باشد را ندارد و کسی فرصت نمیکند اینها را بخواند، خیلی درهم و خیلی شلوغ و خیلی بی کیفیت این صفحه کاغذ اسکن شده و منتشرش کردند.
برچسب ها : قاچاق پوشاک قاچاق پوشاک
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!
- فاز اول بیمارستان گلستان اهواز توسط قرارگاه خاتمالانبیا ساخته میشود
- بسیاری از بیماریها در خوزستان به دلیل وجود صنایع آلاینده است
- هشدار پلیس فتا خوزستان نسبت به «ابلاغیه ثنا» در برنامه سروش
- معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان عنوان کرد: فعالیت ۱۲ مرکز محلی سوادآموزی در خوزستان/ رشد ۱.۹۷ درصدی باسوادی
- راوی گفت: خودمانی شدن عوامل کم ظرفیت با استاندار در فضای مجازی بنفع استان نیست
- راوی گفت: نشست کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بدون حضور مسئولان شرکت های آلوده کننده چه حاصلی دارد؟
- راوی گفت: فریاد رئیس جمهور از انبوه مشکلات بلند است
- راوی گفت: آقای رئیس جمهور! استانداران هم مثل شما برای انتصاب مدیران استان مصیبت دارند!