شماره خبر : 22529
منتشر شده در مورخ : ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
ساعت : 12:52
خوزستان پرچمدار تولید گندم در کشور!

خوزستان پرچمدار تولید گندم در کشور!

                              
 
چهارم مرداد ماه بود که مدیرکل غلّه و خدمات بازرگانی استان به استناد وعده های وزارت جهاد و کشاورزی، از پرداخت باقی مانده مطالبات گندمکاران خوزستانی در هفته بعد خبر داده بود، امّا حوالی زمان وعده داده شده، یعنی دهم مرداد، رئیس شعب بانک کشاورزی خوزستان پرداخت مطالبات گندمکاران را به یک هفته بعد و بشرط تأمین مالی از سوی شرکت بازرگانی دولتی موکول دانست که این وعده خلافیها و امروز و فردا کردنها ممکن است با ایجاد امواج جدیدی از بدبینی و دلسردی بین گندمکاران از شوق آنان به تولید گندم و فروش آن به دولت کاسته و کشور را به واردات گندم با خروج ارز وادار کند. ضمن اینکه ظاهراً مطالبات کشاورزان براساس قیمت تضمینی خرید سال گذشته محاسبه شده و علیرغم وعده برای اصلاح این قیمت تا 15000 تومان که گویا هنوز عملی نشده، برخی کارشناسان کشاورزی با توجه به افزایش هزینه ها، 17000 تومان را قیمت تضمینی منصفانه اعلام می کنند. 
 ‌نقش بی بدیل بخش کشاورزی در تامین نیاز غذائی کشورها موجب شده است که این بخش اقتصادی همیشه از حمایت دولتها برخوردار باشد و طبعاً کشورهائی که خواهان استقلال سیاسی و اقتصادی و تضمین امنیت غذائی خود باشند به این بخش بسیار اهمیت می‌دهند و با برنامه‌ریزی و اعمال سیاستهای تشویقی می‌کوشند تا با تامین رفاه کشاورزان بر رونق این بخش بیفزایند و با این کار ضمن خودکفائی در محصولات مورد نیاز کشور خصوصاً محصولات مهم و پرمصرف،زمینه ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی را نیز فراهم کنند. در کشور ما نیز چند سالی است که تولید برخی محصولات راهبردی کشاورزی مورد حمایت قرار گرفته اند که سرآمد این محصولات گندم است چرا که اولاً قوت غالب مردم را تشکیل می دهد بطوریکه سرانه مصرف آن در کشور ما دو برابر متوسط سرانه جهانی است و ثانیاً وابستگی به دیگر کشورها برای تامین آن می تواند امنیت غذائی و استقلال سیاسی کشور را به مخاطره اندازد. در سالهائی که نرخ خرید گندم با خسّت برآورد می شد و قیمت تضمینی خرید آن براساس محاسبات کشاورزان تکافوی هزینه آنان را نمی کرد شاهد بوده ایم که بسیاری از کشاورزان حاضر به تحویل محصول خود به سیلوهای دولتی نبودند و غالباً این محصول ارزشمند و اساسی از انبار دلّالها سردرمی آورد،تا برای آن بازار سیاه ایجاد کرده و یا به کشورهای دیگر قاچاق کنند و در عوض دولت برای تامین نان مردم ناچار بود که گندم مورد نیاز را گرانتر و با خروج ارز،از کشورهای بیگانه وارد کند. همچنانکه به دلیل عدم تمایل بسیاری از گندمکاران به فروش محصول خود با نرخ خرید تضمینی تعیین شده،در اغلب سالها روال واردات برقرار بود در حالیکه دولت می توانست با افزایش نیمی از معادل ریالی ارز خارج شده به قیمت خرید تضمینی،مشوّق کشاورزان گندمکار به فروش محصولات خود به دولت و قطع وابستگی کشور به واردات گندم و اشتغالزائی در این بخش باشد. ‌
لازم به ذکر است که در میان مناطق مختلف کشور، خوزستان به عنوان پرچمدار تولید گندم، در این مورد از مزیتهای زیادی، همچون شرایط آب و هوائی و مرغوبیت بی نظیر زمینهای کشاورزی برای تولید گندم برخوردار است  و با حمایت و جلب رضایت کشاورزان آن و تادیه بموقع حقوق و مطالبات آنان می توان امیدوار بود که این استان بتواند نقش ارزنده تری در تولید این محصول راهبردی و ایجاد خودکفائی آن ایفا کند. ان شاء .. .
موسوی زاده
 

 

برچسب ها : خوزستان تولید گندم گندم