گامهائی برای رفع بحران مسکن استان!
وعده وزیر راه و شهرسازی محقّق شد و در هفته دولت بیش از بیش از 101 هزار واحد مسکونی در سراسر کشور بطور همزمان مورد بهره برداری قرار گرفت و همانطور که شاهد بودیم بحث تأمین مسکن و افتتاح طرحهای مسکن در هفته دولت سهم و جایگاهی ویژه در گزارش عملکرد دولت بخود اختصاص داده بود تا مؤیّد این امیدواری باشد که دولت سیزدهم بنا دارد در رفع مهمترین دغدغه خانواده ها یعنی تأمین مسکن، گامی بزرگ بردارد و بفضل الهی برای همیشه این مشکل ریشه دار را که دغدغه بسیاری از هموطنان است ریشه کن کند. و البته این تعداد واحدهای مسکونی واگذار شده جزئی از واحدهائی است که در طرحهای متعدّدی همچون طرحهای خود مالکی ، طرحهای حمایتی واگذاری اراضی، مسکن روستایی، بافتهای فرسوده و ساخت واحدهای ویلائی اجرا و واگذار شده و یا در حال اجرا است و بزودی به بهره برداری خواهد رسید و وعده دولت را برای ساخت 4 میلیون واحد مسکونی در چهار سال محقّق خواهد کرد.
نیاز به مسکن، و در اصطلاح "سرپناه"، از اساسی ترین نیازهای بشر است، نیازی که در طول عمر یک انسان بیشترین هزینه را براو تحمیل می کند امّا بیشترین امنیت روانی را نیز برای خانواده بوجود می آورد و این مسأله ای است که دولتها نیز به آن توجّه دارند و لذا سیاستهای تأمین مسکن معمولاً از مهمترین سیاستها برای ایجاد رفاه و آرامش روانی در جامعه بوده و در بعضی کشورها مترادف با فقرزدائی شناخته میشود و حقیقت نیز جز این نیست که با تامین مسکن، ضمن کاهش بخش زیادی از هزینه های مستمر خانواده همچون اجاره و بیعانه، بر آرامش روانی آنان نیز افزوده می شود.
با پذیرش این واقعیتها بود که از بدو پیروزی انقلاب موضوع تامین مسکن اقشار کم درآمد از دغدغههای اصلی مسئولان نظام قرار گرفت و طرحهای متعدّدی همچون واگذاری زمینهای موات شهری، ساخت و اجاره مسکن به شرط تملیک، پرداخت تسهیلات جهت خرید،مسکن مهر و مسکن ملّی اجرا شد که بجز طرح مسکن مهر که توفیقی نسبی داشت، بقیه طرحها نتوانستند مشکل مسکن را بهنحو مطلوب حل کنند. امّا اینک بنظر می رسد که با اجرای طرح نهضت ملّی مسکن دولت جدّاً در حال حل مشکل است.
امّا در مورد وضع مسکن در استان خوزستان بررسیهای صورت گرفته نشان می دهد که با توجه به رتبه اوّل حاشیه نشینی این استان در کشور و وجود بسیاری از اقشار شهرنشین و روستا نشین با شاخصه های عدم دسترسی به مسکن مقرون بصرفه و یا بدمسکن(فاقد آب لوله کشی، فاقد حمام و سرویس بهداشتی، کیفیت بد مصالح ساختمانی و مانند آن)، متقاضیان واجد شرایط استان باید بسیار بیش از سهمیه 280 هزار واحدی تعیین شده باشند و لذا انتظار می رود با در نظر گرفتن عقب ماندگیهای استان در اجرای طرحهای قبلی تولید مسکن و از جمله طرح مسکن مهر و نیز سهمی که براساس نسبت جمعیتی باید از 4 میلیون مسکن مورد نظر دولت داشته باشد، مقامات استان از اولویتی که دولت برای تأمین مسکن اقشار نیازمند قائل شده، استفاده کنند تا در پایان طرح نهضت ملّی مسکن، هم عقب ماندگیهای گذشته تولید مسکن و فاصله فعلی با دیگر استانها جبران شده باشد و هم بعد از آن تولید و تأمین مسکن در استان بگونه ای برنامه ریزی شود که این امر روالی منطقی بخود گیرد تا دیگر استان بار دیگر شاهد حالت بحرانی قبلی نباشد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : مسکن مصالح ساختمانی سرویس بهداشتی
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند