خوزستان سرزمین کشاورزی کشور!
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان در حاشیه گشایش نمایشگاه دستاوردهای دولت سیزدهم بمناسبت هفته دولت، اظهار داشته که "خوزستان با وجود ظرفیتهای بالا در بخش کشاورزی، سرزمین کشاورزی کشور محسوب می شود." و این قولی است که جملگی بر آنند و ما در صفحات مختلف روزنامه و از جمله در این ستون بارها بر این نکته و بر لزوم محوریت بخش کشاورزی جهت توسعه استان تأکید کرده ایم.
استان ما اگرچه از بدو پیدایش نفت در سال 1287 یعنی حدود 115 سال پیش و پیش از استانهای دیگر کشور، گامهای بزرگی در جهت توسعه صنعتی برداشته و هم اکنون نیز یکی از مهمترین استانهای صنعتی کشور به حساب می آید، امّا به دلیل وجود زمینهای بسیار مرغوب با قابلیت کشت چهاربار در سال و وجود رودخانه های پرآب و کشاورزانی خبره و پرتلاش مزیت اصلی آن از هزاران سال پیش، کشاورزی بوده که وجود دهها آب بند بر روی رودخانه ها و شبکه های متعدّد آبیاری چند هزار ساله در اکثر نقاط استان گواه این موضوع است و امروزه نیز هر طرح برای پیشرفت استان در صورتی توفیق می یابد که توسعه کشاورزی در آن محوریت داشته باشد. همچنانکه برخی کارشناسان توسعه معتقدند که باوجود خاک حاصلخیز و آب فراوان، در کنار مرزهای گسترده آبی و خاکی، اگر این استان به سوی تجارت مبتنی بر کشاورزی سوق داده شود، در مدت کوتاهی به رشد و شکوفائی مطلوب خواهد رسید. و البته مطالعات متعدّدی که از سالهای دور در این زمینه صورت گرفته و به تهیه طرحهای پرشماری جهت توسعه کشاورزی استان منجر شده نیز مؤیّد این نظریه است. طرحهائی که غالباً اجرا نشده یا ناتمام مانده اند.
رئیس سازمان جهاد سازندگی در جهت بهره برداری بیشتر از ظرفیتهای کشاورزی استان، از انجام برنامه ریزیهای متعدّدی برای سال جدید زراعی نیز سخن گفته و از جمله به اجرای فازدوم طرح مقام معظّم رهبری اشاره کرده است که بنظر می رسد اگر تنها بر اتمام همین یک طرح اهتمام لازم صورت گیرد و بالاخره پس از گذشتن 26 سال از ابلاغ، بهره برداری کامل از آن انجام پذیرد می توان گفت گام بزرگی در توسعه استان برداشته شده است. این طرح که در سال ۷۵ و پس از سفر مقام معظّم رهبری به خوزستان به توصیه ایشان توسط کارشناسان تراز اوّل دولت تهیه و به طرح ۸۰۰ هزار هکتاری توسعه کشاورزی یا طرح مقام معظّم رهبری معروف شد در مرداد سال ۷۶ جهت اجرا به دولت اصلاحات ابلاغ گردید. بخشی از دستاوردهائی که قرار بود از اجرای کامل این طرح حاصل شود عبارت بودند از: صفر شدن نرخ بیکاری در استان، جذب بسیاری از متخصّصین، نیروهای فنی وکارگران ماهر از خوزستان و دیگر استانها،افزایش تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و خودکفائی کشور در این محصولات و .... ، قرار بود این طرح در سال ۱۳۹۰ به بهره برداری برسد و از دستاوردهای آن استان و کشور بهرهمند شوند، امّا در ۸ سال دولت اصلاحات بدون هیچ توجیهی این طرح مسکوت ماند و ظاهراً تنها ۱ درصد از اعتبارات آن تخصیص یافت پس از آن هم ضمن تقلیل طرح از 800 هکتار در خوزستان به 550 هزار هکتار در خوزستان و ایلام، اجرای طرح بکندی پیش رفت، بطوریکه در حال حاضر پیشرفت 50 درصدی طرح تقلیل یافته مطرح است و امید می رود ضمن افزایش مساحت طرح ،براساس وعده جدیت دولت در اتمام آن، بهره برداری از آن و بهره مندی کشور از ثمرات آن را بزودی شاهد باشیم. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : خوزستان کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند