شماره خبر : 25483
منتشر شده در مورخ : ۲۱ شهریور ۱۴۰۲
ساعت : 9:40
چگونه هراس کودکان از مدرسه را کم کنیم؟

چگونه هراس کودکان از مدرسه را کم کنیم؟


هشدار فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان : جلوگیری از هرگونه تماس کودک با محیط خارج این پیام را به کودک می‌دهد که محیط بیرون خطرناک است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ دکتر امین ماهورام گفت: ترس از مدرسه یکی از مشکلات شایع در دوران تحصیل است که به ویژه در سال‌های ابتدایی دبستان بیشتر دیده می‌شود.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان این که وجود استرس در والدین می‌تواند مقدار نگرانی و اضطراب فرزندان را به مراتب افزایش دهد، ادامه داد: تا زمانی کـه خودتان آرامش نداشته باشید نمی‌توانید بـه فرزند خود کمک کنید.
دکتر ماهورام با بیان این که هراس از مدرسه، ترس بیش از حدی است که در مورد برخی کودکان در خصوص رفتن و ماندن در مدرسه وجود دارد، افزود: این کودکان ممکن است در مکان‌های دیگر بتوانند دوری از مادر را تحمل کنند.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: ترس از مدرسه می‌تواند از بخش خاصی از مدرسه، عملکرد تحصیلی، محیط مدرسه یا در اثر تجربه اتفاق‌های ناخوشایند، مانند آزار دیدن از دوستان در مدرسه یا مشکلاتی در مسیر خانه تا مدرسه باشد، در این موارد پی بردن به علت هراس، برای مداخلات درمانی ضرورت دارد.
دکتر ماهورام افزود: در مواردی کودک حتی در خانه هم مانند سایه ، مادرش را دنبال می‌کند تا به این وسیله بر اضطراب خود غلبه کند. چنین کودکانی به جدا شدن از مادر (یا هرکدام از والدین) و خانه، تمایلی نشان نمی‌دهند، چون به شدت وابسته‌اند.
وی با تأکید بر این که اضطراب جدایی می‌تواند به‌صورت‌های گوناگون، حتی شکایات جسمی مانند درد‌های شکمی، حالت تهوع، بی اشتهایی، مشکلات خواب، سردرد و کابوس‌های شبانه خود را نشان دهد افزود: در صورت بروز علایم اضطراب جدایی در نوجوانان، باید بررسی و درمان جد‌ی‌تر باشد، زیرا در برخی موارد علایم اولیه افسردگی نوجوانان همین اضطراب جدایی است.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: کودک به جزئیات همه قوانین و مقررات مدرسه واقف نیست و تهدید و ترساندن آن‌ها می‌تواند مشکل‌آفرین باشد، بنابراین هرگز او را از معلم نترسانید، به طور مثال به او نگویید اگر غذا نخوری به معلمتان خواهم گفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برای آن که بتوانید استرس و نگرانی شروع مدرسه فرزندان‌تان را کاهش دهید باید بـه سراغ روش تمرین و تکرار بروید، یعنی باید تغییرات روزمره‌ای را که بعد از شروع سال تحصیلی در زندگیشان رخ می‌دهد پیش از آن زمان کم‌کم ایجاد کنید تا خود را به آن‌ها عادت دهند. برای مثال شـما می‌توانید از چند روز قبل از شروع مدرسه، فرزند خود را صبح زود بیدار کنید.
دکتر ماهورام ادامه داد: تعداد زیادی از والدین عادت دارند کـه تا لحظه آخر در کنار فرزند خود بمانند و خیال کودک خود را راحت کنند، در حالی که این کار باعث می‌شود جدایی کودک از والدین سخت‌تر شود. بهتر است والدین بصورت تدریجی از کودک دور شوند تا هم برای کودک قابل تحمل باشد و هم بتوان پس از مدتی ترس از جدایی را از بین برد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به والدین یادآوری کرد: اگر کودک شـما دچار مشکلات جدی و یا اختلالات مشخصی نباشد، می‌تواند یاد بگیرد کـه خودش را با شرایط جدید و رفتن بـه مدرسه تطابق دهد. علاوه بر آنکه مهم است به ترس‌ها و نگرانی‌های فرزند خود توجه کنید و آن‌ها را نادیده نگیرید، بـه فرزند خود بگویید در کنار او هستید و می‌توانید با کمک یکدیگر آمادگی لازم را برای این مرحله تازه از زندگی او ایجاد کنید.
 
 
 

 

برچسب ها : مدرسه هراس کودکان از مدرسه فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان