تصمیماتی ارزشمند برای حل یکی از مهمترین مشکلات استان!
با تمدید چندباره قانون ششم برنامه توسعه و بررسی عقب ماندگیهای دستتگاههای اجرائی از برنامه، موضوع اجرا نشدن کامل مصوبات این برنامه در مورد جلوگیری از هدررفت گازهای همراه نفت نیز مورد توجّه قرار گرفته و در طول یکی دو ماه اخیر وزیر نفت ضمن اعلام پایان عملیات جمع آوری مشعلهای غرب کارون، بار دیگر وعده خود در مورد جمع آوری 21 مشعل از 52 مشعل شرق کارون تا پایان امسال را تکرار کرده و کامل شدن طرح جمع آوری کلیه مشعلهای موجود را تا پایان این دولت مژده داده است، اقدامی که می بایست در طول سالهای 96 تا 1400 به اتمام می رسید و ضمن رها شدن کشور از زیانهای بیشمار بهداشتی و زیست محیطی آن، با ورود گاز مشعلها به چرخه تولید رقم بالائی به درآمدهای کشور افزوده می شد.
یکی از مهمترین منابع تولید گازهای گلخانهای در ایران، سوختن گازهای همراه نفت است که زیانهای بهداشتی، زیست محیطی و اقتصادی بیشماری بر کشور تحمیل کرده است. میزان گاز های همراه نفت که در ایران سوزانده می شود در حدی است که کشور ما را در جایگاه سوم کشورهای سوزاننده گازهای همراه نفت قرار داده است. براساس مطالعات صورت گرفته، از میزان گاز گلخانه ای ناشی از سوختن گازهای همراه نفت در ایران در طی یک سال، ۸۶ درصد آن به ۴ استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان و ایلام تعلّق دارد که سهم استان خوزستان در این میان ۳۴ درصد است که عوارض و زیانهای اقتصادی ناشی از سوزاندن این گازها، مشکلات بهداشتی و خسارات زیست محیطی آن همچون شیوع بیماریهای تنفسی، آلودگی آب و شیوع بیماریهای مختلف ناشی از بارش بارانهای اسیدی، فرسایش خاک، تاثیر روی گونه های جانوری و گیاهی و مانند آن را اهالی خوزستان و دیگر استانهای درگیر، سالیان درازی است که با تمام وجود حس می کنند.
با توجّه به فواید بسیار زیاد بهداشتی، زیست محیطی و اقتصادی که جمع آوری این گازها دارد سالیان درازی است که بحث جمع آوری آن مورد توجّه قرار گرفته و در بند الف ماده 48 قانون برنامه ششم دولت مکلّف شده که کلیهِ طرحهای جمعآوری، مهار، کنترل و بهرهبرداری از گازهای همراه نفت در کلیهِ میدانهای نفتی و تاسیسات صنعت نفت را ظرف مدت حداکثر سه ماه پس از تاریخ تصویب قانون ششم به بخش خصوصی و تعاونی واگذار کند، به گونهای که تا پایان برنامهِ ششم توسعه، حداقل ۹۰ درصد از گازهای مشعل مهار و کنترل شده باشند. امّا همانطور که شاهد بودیم دولت وقت همچون بسیاری موارد مشابه، اهتمام چندانی به اجرای این تکلیف مهم نداشت، لیکن از اوّلین روزهای استقرار دولت جدید عزم جدّی این دولت برای جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه با نفت و مصرف آنها در صنعت پتروشیمی و تبدیل این تهدید جدّی به فرصت کسب ثروت برای کشور با انعقاد قراردادهای متعدّد، آشکار شد و طرح جمع آوری گازهای مشعل به عنوان یکی از صیانتی ترین اقدامات صنعت نفت برای استفاده از دارائی های زیرزمینی کشور و توسعه پاک مورد توجّه قرار گرفت. دولت سیزدهم با این اقدام در حقیقت با یک تیر به چند نشان می زند: هم کار زمین مانده دولت قبل را در اجرای قانون به سرانجام می رساند، هم یکی از مهمترین تهدیدات بهداشتی و زیست محیطی استان و کشور را از بین می برد و هم با جلوگیری از هدر رفت این ثروت خدادای به رونق اقتصادی کشور کمک می کند. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : قانون برنامه ششم دولت گاز نفت استان خوزستان محیط زیست
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند