شروع واقعه کربلا و نورانیت آن با دعای حضرت زهرا (س)
یک سخنران مذهبی درمورد دعاهای حضرت زهرا (س) و خشوع ایشان در برابر پروردگار الهی توضیحاتی داد.
حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، سخنران مذهبی درمورد عظمت شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها و خشوع ایشان در برابر پروردگار متعال بیان کرد: امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: وقتی مادرم شبها به نماز میایستادند از سر شب رکوع و سجده داشتند تا این که خورشید طلوع میکرد. این نشان میدهد گاهی حضرت سلام الله علیها تمام شب را به عبادت مشغول بودند.
امام صادق علیهم السلام فرمودند: مادرم حضرت زهرا سلام الله علیها یک نمازی دارند اگر کسی بخوانند مشکلاتش مرتفع میشود. از حضرت علیهمالسلام پرسیدند: نماز چیست؟ ایشان فرمودند: دوتا دو رکعت است و در هر رکعتی حمد و پنجاه مرتبه سوره توحید خوانده شود و این نماز حضرت زهرا سلام الله علیهاست و این خشوع حضرت زهراست که امام جعفرصادق علیه السلام نماز ایشان را سفارش کرده اند.
این سخنران مذهبی تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) میخواستند به دختر بزرگوارشان حضرت فاطمه سلام الله علیها هدیه دهند و نماز هدیه دادند؛ به طوری که فرمودند: دخترم! میخواهی یک چیز به شما و همسرت حضرت علی (ع) یاد دهم که جبرئیل از طرف خداوند به من یاد داده اند؟ این نشان میدهد که هدیه پدر به فرزند نماز بود.
حضرت زهرا سلام الله علیها هم فرمودند: بله.
پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم فرمودند: دو رکعت نماز بخوانید که این نماز؛ هم سفارش جبرئیل و هم رسول الله است.
پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم فرمودند: دخترم اگر میخواهی خیر دنیا و آخرت برای تو کسب شود دو رکعت نماز بخوان. بعد از سوره مبارکه حمد سه مرتبه آیة الکرسی، سه مرتبه سوره توحید و سه مرتبه آیات آخر سوره حشر را بخوانید.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: در جلد ۸۷ بحار، مرحوم آیت الله مجلسی دعاهای حضرت زهرا سلام الله علیها را آورده اند و برای هر روزی یک دعا دارند و برخی از عزیزان این دعاها را شرح و چاپ کرده اند و اینها به غیر از دعاهای موجود در کتاب مفاتیح الجنان است و دعاهای حضرت زهرا سلام الله علیها بلند بوده اند.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها معصومی بودند که امام سجاد علیه السلام فرمودند: پدرم در روز عاشورا آمدند و من را در آغوش گرفتند و فرمودند: پسرم دعایی به تو یاد میدهم که این دعا را مادرم حضرت زهرا (س) به من یاد داده اند و این نشان میدهد واقعه کربلا با دعای حضرت زهرا سلام الله علیها آغاز شد و نورانیت پیدا کرد و نقل آن، چنین است: از حضرت زینالعابدین علیهالسلام روایت شده است که فرموده اند: «پدرم در روز عاشورا مرا به سینه خویش چسبانیدند و فرمودند:ای فرزند! دعایی را که فاطمه سلام الله علیها آن را به من آموخت فراگیر تا در حوائج، مهمّات، اندوه و حوادث تلخی که بر تو وارد میشود و پیشامدهای عظیمی که رخ میدهد آنرا بخوانی». درواقع، این دعا را پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم به حضرت زهرا سلام الله علیها یاد دادند و خداوند متعال به حضرت محمد مصطفی صل الله علیه وآله والسلم یاد دادند و این دعا پس از حضرت زهرا سلام الله علیها به امام حسین علیه السلام رسیده است و حضرت سیدالشهداء علیه السلام این دعا را در حالی که در روز عاشورا فرزند خود سیدالساجدین را در آغوش گرفته بودند به ایشان یاد دادند.
متن دعا بدین شرح است:
بِحَقِّ یس وَ الْقُرآنِ الْکَرِیمِ وَ بِحَقِّ طه وَ الْقُرآنِ الْعَظِیمِ یا مَنْ یَقْدِرُ عَلَی حَوائِجِ السّائِلِینَ یا مَنْ یَعْلَمُ ما فِی الضَّمِیرَ یا مُنَفِّسَ عَنِ الُمَکُرُوبِینَ یا مُفَرِّجَ عَنِ الْمَغْمُوْمِینَ یا راحِمَ الشَّیْخِ الْکَبیرِ یا رازِقَ الطِّفْلِ الصَّغِیرِ، یا مَنْ لا یَحْتاجُ اِلَی التَّفْسِیرِ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ افْعَلْ بِی کَذا وَ کَذا به جای «و افعل بی کذا و کذا» حاجات خود را ذکر کنید.
این سخنران مذهبی ادامه داد: نمازها، عبادت، مناجات و گفت و گوی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها با خداوند متعال بسیار زیبا بود و این نشان دهنده خشوع قلبی حضرت (س) بود. یعنی حضرت زهرا سلام الله علیها در برابر پروردگار متعال توجه داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: پیامبر اکرم (ص) فرمودند که خشوع برخی از افراد منافقانه است؛ به طوری که قلبشان با خداوند نیست و ظاهرشان با خداوند است و این نفاق است و فرمودند از نفاق بپرهیزید. چون خشوع در قلب است و اثرش در دین و منش انسان است.
قرآن کریم میفرمایند: «الَّذِینَ هُمْ فِی صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ» «آنان که در نماز خود خاضع و خاشعند». خشوع یعنی تأثیرپذیری.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت
برچسب ها : دهه فاطمیه شهادت حضرت زهرا(س) اهل بیت (ع)
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: استاندار، جذب سرمایه گذار در استان را جدی بگیرد
- راوی گفت: بهتر است اهمیت دادن و توجه استاندار به جایگاه های استان منحصر به دانشگاه نباشد
- راوی گفت: موالی زاده بهره گیری از تجارب کارشناسان را آغاز کرد
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: استاندار، جذب سرمایه گذار در استان را جدی بگیرد
- راوی گفت: بهتر است اهمیت دادن و توجه استاندار به جایگاه های استان منحصر به دانشگاه نباشد
- راوی گفت: موالی زاده بهره گیری از تجارب کارشناسان را آغاز کرد