مدیریت های جزیره ای استان را همچنان عقب نگه خواهد داشت
جدال پولدارها و بی پول ها در انتخابات شورای شهر
یکی از اعضای با سابقه شورای شهر اهواز در خصوص اوضاع و احوال این روزهای قبل از برگزاری انتخابات به راوی گفت: کسانی که برای این دوره شورا کاندیدا شده اند، دو دسته اند: یک دسته پولدارها و یکدسته بی پول ها و انگار افرادی که پول ندارند اما با توجه به سابقه ای که دارند دلشان برای مردم و شهر می تپد نامزد شده اند اشتباهاً آمده اند، چون در مقابل پولدارها مثل فیل و فنجون هستند، اما خب اگر ماها پول نداریم ولی خدا و مردم را داریم. این عضو شورا اظهار امیدواری کرد که مردم توجهی به ظواهر و تبلیغات فریبنده نداشته باشند و پاکدست ها و آنها را که می توانند مفید واقع شوند، انتخاب کنند و مثل بعضی دوره ها شورا محلی برای قومیت گراها و پولدارها نباشد و براساس معیارها شکل بگیرد.
وی این را هم گفت که در دوره قبلی شورا نامزدهایی را سراغ دارد که با وجود صرف هزینه بالا از آنها که کمتر هزینه کرده بودند عقب ماندند به این ترتیب ثابت می شود که ارتباطات بالای اجتماعی و نزدیکی با مردم می تواند بیشتر از پول در انتخابات شوراها نقش داشته باشد.
به گفته وی متاسفانه در قضیه شوراهای شهر کیفیت و بار علمی و تخصصی بودن برای دولت مطرح نیست و هدف کمیت است و اگر به جای هفتصد نفر، هفتاد نفر ثبت نام می کردند، مسلماً کیفیت انتخابات بهتر می شد و تا وقتی شرایط ورود به شورا تغییر نکند، وضع از این قرار است.
مدیریت های جزیره ای استان را همچنان عقب نگه خواهد داشت
اولین شرط برای پیشرفت هر استان اینست که مجموعه خرد و کلان آن همساز باشند. به عبارت دیگر این مجموعه باید همانند یک ارکستر کنار یکدیگر آهنگ بزنند و به همین دلیل گفته اند که هم آهنگی باید داشته باشند و از رهبر ارکستر که در استان، نماینده عالی دولت است، شنوایی داشته باشند. یعنی استانداری باید مجموعه استان را هماهنگ کند که هر مدیر فکر نکند کار و اداره خودش مهمتر است. مشکلات هر اداره، مشکلات ادارات دیگر هم هست چون قاعدتاً به هم وصل شده و باید با یکدیگر هم افزایی کنند.
لازم است به منظور پیشرفت امور برای کارکنان ادارات کلاس بگذارند و آموزش های لازم متناسب با شرح وظیفه کارکنان داده شود.
بدترین نوع مدیریتی در استان اینست که مدیران جزیزه ای کار کنند، در چنین شرایطی اولویت ها مشخص نیست و هر اداره، ساز خود را خارج از ارکستر می زند که نتیجه چنین مدیریت هایی همین وضعی است که ما، در استان داریم و باید در آن تجدید نظر و تحول و تغییر ایجاد کرد. حتی بعضی مدیران جغرافیای استان را هم نمی شناسند چون برای ماموریتی که به آنها سپرده شده آموزش ندیده اند و از طریق سلسله مراتب به جایگاه فعلی نرسیده اند، برخی هم آنقدر مانده اند تا مقداری به امور وارد شده اند اما باز هم در هماهنگی با سایر ادارات همسو عمل نمی کنند که امیدواریم در آینده نزدیک با تغییرات اساسی که قرار است درمدیریت ها به وجود آید، رشته امور به کسانی سپرده شود که از شرایط لازم به نفع مردم و پیشرفت استان برخوردار باشند و به راحتی گسسته نشود و امید مردم را ناامید نکنند.
نمایندگان پی گیر تحقق مدیریت یکپارچه شهری باشند
یکی دیگر از عوامل عقب ماندگی یک شهر یا کلانشهر اینست که مدیریت یکپارچه شهری که سالهاست فقط در شعارها مطرح است، جامه عمل نمی پوشد. در این نوع مدیریت سازمانهای خدمات دهنده مانند آب و فاضلاب، برق، گاز مخابرات، آموزش و پرورش، بهداشت و غیره زیر نظر شهرداری است و انتظار اینست نمایندگان استان پی گیر این موضوع تا حصول نتیجه باشند. البته در بحث مدیریت شهری این کلانشهر ما کمبودهای ناشی از این خلاء تا دلت بخواهد داریم که موجب می شود شهرداری نتواند به وظایف خود عمل کند.
مثلاً این طور که یک عضو شورای پنجم شهر از قول استاندار گفته : استان 20 الی 30 هزار میلیارد تومان از وزارت نفت طلب دارد که سهم اهواز سی و هفت و نیم درصد یعنی حدود 9 هزار میلیارد تومان است که با این مبلغ می توان کارهای بزرگی به خصوص در مناطق کم برخوردار شهر انجام داد.
به گفته این نماینده شورا، شهرداری اهواز بابت حق آلایندگی سال های 94 و 95 مبلغ 500 میلیارد تومان از شرکت نفت طلبکار است که به دلیل شرایط خاص فعلی مانع از بستن حسابهای شرکت شده اند.اکنون که انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر در پیش است جا دارد با توجه به مشکلات و نواقص شهری، مردم با چشم باز به کسانی رای بدهند که از سوابق کارایی و تخصص و از آن مهمتر قدرت فن بیان و دفاع از منافع مردم را دارند تا مانند برخی از دوره ها افراد منفعت طلب که اصلاً بدرد شورا نمی خورند در ترکیب اعضای شورا قرار نگیرند.
برچسب ها : مدیریت های جزیره ای مدیریت یكپارچه شهری جدال پولدارها و بی پول ها در انتخابات شورای شهر