راوی گفت: عملکرد تاکسیرانی را نظر سنجی کنید تا میزان رضایت یا نارضایتی شهروندان مشخص شود
بهترین راه و روش آگاهی از نحوه عملکرد یک سازمان خدماتی، نظر سنجی از استفاده کنندگان خدمات مربوطه است، چرا که نظرسنجی یک بررسی تحقیقاتی از افکار عمومی انسان ها برای نشان دادن نظرات یک جمعیت با پرسیدن یک سری سوالات و بعد تحلیل پاسخ ها بر پایه روش های آماری است که انجام می شود. بنابراین مدیران باید بر اساس ابراز نظرات مردم، میزان رضایت یا نارضایتی از نحوه ارائه خدمات خود را بسنجند.
از جمله این خدمات، تاکسیرانی شهر است که اطلاع از نظر شهروندان در این مورد برای بهبود کار آن ضرورت دارد، اما در مصاحبه ها یا تشریح عملکرد تاکسی ها از طرف مدیر عامل اشاره ای به میزان رضایت مردم نمی شود و بیشتر به تشریح کمبودها، نیازها و احیانا بازسازی تعدادی از تاکسی ها پرداخته می شود. حقیقت این است که مثلا در اهواز اگر اسنپ و مسافرکش های شخصی وجود نداشت، مردم برای جابه جایی خود مشکل داشتند و این موضوع قابل اثبات است.
نگاهی به وضعیت حمل و نقل شهری، همه چیز را آشکار می کند. فی المثل در ایستگاه های تاکسی یا خودروهای در حال تردد نگاه کنید و ببینید چند درصد تاکسی هستند و چه درصدی خودروهای مسافرکش شخصی، در حالیکه اعطای تسهیلات فقط شامل تاکسی ها می شود اما سازمان تاکسیرانی که بازرس هم دارد، پی گیر این موضوع نیست که چه درصدی از تاکسی ها وقت خود را به مسافرکشی می گذرانند و چه درصدی فقط از سهمیه بنزین تاکسی استفاده می کنند و بیشتر اوقات خودروی مربوطه در خانه متوقف است یا اصلا صاحب تاکسی کار اداری دارد و ضمن آن تفریحی از تاکسی هم به عنوان شغل دوم بهره می برد. البته حساب رانندگان اصیل و زحمتکش تاکسی ها که چهره های شناخته شده هستند، از این مسائل جداست و قدردان خدمات رسانی آنها هستیم. آژانس ها یا همان تاکسی سرویس ها هم مدعی هستند اسنپ کارشان را کساد کرده است و ظاهرا نظارتی بر کارشان و کیفیت خودروهایشان دیده نمی شود که باید دید مسئولان تاکسیرانی درباره موارد یاد شده چه پاسخی دارند.
واقعا اینهمه پیچیدگی برای انجام یک کار توافقی لازم است؟
با توجه به الکترونیکی شدن سیستم ها و ایجاد سامانه ها، انجام امور مردم توسط دستگاه ها باید راحت شده و قاعدتا نباید کارها پیچیدگی داشته باشد و همه چیز بدون سردرگمی شهروندان انجام شود اما در مواردی خلاف این روند مشاهده می شود.
از جمله شهروندی در تماس با راوی گلایه کرده که اعضای خانواده اش با وکالت ثبتی و رضایت آن ها پس از فوت مادرشان، سهام عدالت آن مرحومه را به او یعنی یکی از ورثه بخشیده اند اما نهاد مربوطه می گوید طبق قانون نمی توان بدون طی مراحل مربوطه اینکار انجام شود و ابتدا باید سهام مرحومه به 18 نفر ورثه انتقال داده شود، بعد آنها سهام را بفروشند و از سازمان بورس هم استعلام شود و ... واقعا اینهمه مراحل برای انجام یک کار لازم است؟
درست است که ممکن است انواع تقلب و تخلف در جامعه باشد اما بهرحال کارها هم نباید آنقدر سخت شود که چه بسا آدم از خیر انجام آن بگذرد و اگر این پیچیدگی از قانون است، فکری برای آسان تر کردن آن بکنند، اگر هم باید به همین منوال باشد، در عصر ارتباطات، از طریق یک سامانه و بصورت الکترونیکی عمل شود که مسیر انجام کار خیلی طولانی و عذاب آور نباشد.
کاری کنید که درجایگاه ها، همه معطل یک نفر که می خواهد بنزین آزاد بزند، نشوند
نوروز درپیش است و فصل مسافرت ها از راه می رسد. یکی از ضروریات برای این سفرها، تامین بنزین برای افراد و خانواده هایی است که قصد مسافرت با خودروی شخصی دارند و بجاست یک بسته بنزین ویژه سفر نوروزی در کارت ها شارژ شود و بصورت عیدی به مردم هدیه کنند. و اما در بحث بنزین، مشکلی که برای مردم پیش آمده، دریافت آن از طرف متقاضیان افراد فاقد کارت است. یعنی در جایگاه ها بهتر است یک نازل به اینکار اختصاص بدهند تا تمام مراجعین که مشکلی ندارند معطل یک نفر نشوند که می خواهد آزاد بزند و ترافیک ایجاد نشود.
گروکشی در شورای شهر برای انجام کارهای عمرانی اهواز و حقوق کارکنان
در جلسه اخیر شورای شهر که بالاخره اعضای مخالف برکناری شهردار رضایت دادند بعد از مدت ها جلسه تشکیل شود و به چند دستور کار شورا رسیدگی کنند، معاون شهردار با شورا اتمام حجت کرد که اگر اصلاحیه بودجه تصویب نشود، تمام کارهای عمرانی و پرداخت حقوق پرسنل امکان پذیر نخواهد بود و حتی طلسم تمام شدن پل چهارشیر هم نخواهد شکست ضمن اینکه ایشان فهرست بلند بالایی از کارهای نیمه تمام ،در حال اجرا یا متوقف شده را عنوان کرد که در گرو مصوبه این اصلاحیهاند.
در این مورد بهتر بود شیخ جاسم موسی پور معاون برنامه ریزی شهردار اعلام می کرد که چرا اجرای این پروژه ها متوقف یا کند بوده و قبل از این بساط شورا فکری برای تامین اعتبارات لازم نکرده و حالا کمتر از دو ماه مانده به سال نو چطور می خواهد، اینهمه کار انجام دهد و آیا این گروکشی عذر بدتر از گناه در مورد کارهای انجام نشده در شهر نیست؟
برچسب ها : تاكسیرانی وكالت ثبتی مسافركش شخصی