شماره خبر : 30969
منتشر شده در مورخ : ۱۶ فروردین ۱۴۰۳
ساعت : 15:32
هر آنچه که باید درباره‌ تب کریمه کنگو دانست

هر آنچه که باید درباره‌ تب کریمه کنگو دانست

 

تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی ‏بوده که قابل انتقال بین انسان و دام است. بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری‬ مهر، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی ‏بوده که قابل انتقال بین انسان و دام است. بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل می‌شود.‏

با توجه به آنکه ویروس در برابر حرارت حساس است؛ بنابراین به افراد توصیه می‌شود که از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.

با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت ‏اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز ‏دام، انجام سم‌پاشی‌های ادواری دام و جایگاه، جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه‌های مجاز، تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد ‏در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا‬ به تب کریمه کنگو به شمار می‌رود.‏

لازم به ذکر است؛ با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.

برچسب ها : تب کریمه کنگو دامپزشکی دامداری