شماره خبر : 31894
منتشر شده در مورخ : ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
ساعت : 10:17
امینی تاکید کرد؛ ماندگاری بالای سموم روی توت فرنگی/ روش شُستن توت فرنگی

امینی تاکید کرد؛ ماندگاری بالای سموم روی توت فرنگی/ روش شُستن توت فرنگی

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیدا کردن بهترین روش شستن توت فرنگی را بسیار مهم دانست و گفت: ظهور بیماری‌های ویروسی و عفونی موجب شده تا روش‌های شستن توت، اهمیت پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم امینی، با اشاره به اینکه محیط گرم و مرطوب گلخانه شرایط مناسبی برای رشد آفت‌ها و حشرات فراهم می‌کند، اظهار کرد: از طرفی توت فرنگی میوه حساسی است که خیلی سریع توسط آفت‌ها آسیب می‌بیند.

وی افزود: کشاورزان مجبورند برای کاهش آسیب به بافت میوه از آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه توت فرنگی دوره رشد کوتاهی دارد، خاطرنشان کرد: میوه توت فرنگی بعد از رسیدن قابلیت ماندگاری زیادی روی بوته ندارد بنابراین در اکثر مواقع حداقل مدت زمان لازم برای تجزیه سم هم رعایت نمی‌شود.

مدیر گروه ترجمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پیدا کردن بهترین روش تمیز کردن و شستن توت فرنگی بسیار مهم است، گفت: ظهور بیماری‌های ویروسی و عفونی موجب شده تا روش‌های شستن انواع توت بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کند ضمن اینکه پوست توت‌فرنگی صاف نیست و به دلیل منافذ زیادی که دارد، سموم ماندگاری بالایی روی پوست دارند.

امینی با اشاره به اینکه طی تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۳ انجام شد، غوطه‌ور کردن توت‌فرنگی در محلول آب حاوی سه درصد سرکه و بعد آبکشی کردن آن با آب ۴۸ درصد سموم آن را کم می‌کند، اضافه کرد: اگر توت‌فرنگی‌ها را در محلول آب حاوی سه درصد نمک غوطه‌ور کنیم و آبکشی کنیم نیز تا ۴۵ درصد سموم آن کم می‌شوند و نهایتاً غوطه‌ور کردن توت‌فرنگی‌ها در آب خالی و بعد آبکشی کردن آن تنها ۲۵ درصد یا یک چهارم این سموم رو کم خواهند کرد.

عضو هیئت علی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: به طور کلی ابتدا با آب آلودگی‌های توت فرنگی را از بین ببرید سپس داخل محلول آب و سرکه (چهار قسمت آب و یک قسمت سرکه سفید) یا جوش شیرین حدود یک ربع برای سرکه و ۲۰ دقیقه برای جوش شیرین غوطه ورکرده و سپس بشویید.

وی ادامه داد: برای خارج کردن کرم داخل توت فرنگی نیز توصیه می‌شود میوه را داخل آب نمک چند دقیقه نگه دارید تا حشرات و کرم از آن خارج شده، برای تهیه آب نمک، حدود یک قاشق غذاخوری نمک را به یک کاسه متوسط آب گرم اضافه کنید و بگذارید حل شود، سپس توت فرنگی‌ها را در آب نمک بریزید و بگذارید حدود پنج دقیقه خیس بخورد و در انتها توت‌ها را با آب تمیز بشویید.

امینی اضافه کرد: چنانچه قصد دارید برای شست و شوی توت فرنگی از جوش شیرین استفاده کنید، یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین را با چهار لیوان آب مخلوط کنید و هم بزنید تا حل شود، سپس توت فرنگی‌ها را به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید توت فرنگی‌ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در مخلوط خیس بخورند سپس میوه را تمیز بشویید.


 

برچسب ها : توت فرنگی ویروس بیماری های عفونی