شماره خبر : 32611
منتشر شده در مورخ : ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
ساعت : 9:7
خاک شیر خنک کننده ترین نوشیدنی فصل گرما

خاک شیر خنک کننده ترین نوشیدنی فصل گرما

شربت خاک شیر و شربت  آبلیمو دارای خاصیت خنک کنندگی بوده و برای گرمازدگی مفید است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، فصل تابستان که می‌رسد مصرف شربت خاکشیر در میان مردم بیشتر می‌شود، چراکه خاکشیر از زمان‌های گذشته کاربرد داشته و بهترین کاربرد آن به خاطر خاصیت ضدعفونی‌ کننده‌ آن است.

خاکشیر گیاهی است علفی یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می‌رسد ، قسمت پایین گیاه کرک‌دار و بالای آن بدون کرک است.

تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است.

افرادی که دچار گرمازدگی می شوند علاوه بر آب، مقداری از نمک بدن خود را هنگام عرق کردن از دست می دهند.
شربت های آبلیمو و خاک شیر علاوه بر اینکه آب از دست رفته بدن را جبران می کند تامین کننده املاح از دست رفته بدن نیز هستند.
نوشیدن آب به تنهایی در افراد گرمازده نمی تواند املاح از دست رفته بدن آنان را بازگرداند.
علاوه بر این شربت ها، دوغ نیز برای تامین املاح بدن در افراد گرمازده، فرآورده مناسبی به شمار می رود.
برخی دیگر از شربت های گیاهی مانند بیدمشک و عرق نعناع نیز خاصیت خنک کنندگی دارد اما تامین کننده املاح از دست رفته بدن نیستند.

برچسب ها : خاک شیر فصل گرما خنک کننده