راوی گفت: نطق های تکراری در بدو ورود استاندار جدید، سودی برای استان ندارد
در مراسم معارفه استاندار جدید خوزستان ، دبیر مجمع نمایندگان استان، نطق مفصلی داشت و طی آن، هر چه از کمبودها، مشکلات و تنگناهای استان سراغ داشت بیان کرد و برای رهایی از آن ها از وزیر کشور استمداد طلبید. از این نطق ها و دادن آمار گرفتاری ها و نقصان های خوزستان، درگذشته تا دلتان بخواهد عنوان شده و در هر معارفه استانداران گذشته بصورت مشروح بیان شده اند، اما حاصل این نطق و خطابه ها چه بوده¿ واقعا هیچ.
به جرات می توان گفت که دلایل ناکامی های استانداران قبلی، غیرفعال بودن نمایندگان استان بوده که از موقعیت بعضی از این استانداران به سود استان بهره نبردند.
مگر آقای محراب یک مدیر عادی و نیروی گمنامی بین دستگاه ها و مراکز قدرت کشور بود؟
یادمان نرفته که آقای بهادری جهرمی سخنگوی دولت وقت، زمان معرفی آقای محراب به عنوان استاندار خوزستان گفته بود: < محراب همکاری تنگاتنگی با بخش های اجرایی دولت و استانداران دارد، او مسئول قرارگاه تنظیم بازار و مدیریت مردمی سازی یارانه ها تحت نظر معاون اول رئیس جمهور را داشت>
شهید رئیسی هم درجلسه ای که به محراب برای استانداری خوزستان رای اعتماد داده شد، گفته بود: < استان خوزستان از ظرفیت های بزرگ نیروی انسانی، جوانان مستعد و مردم متدین و وفادار به انقلاب برخوردار است و می طلبد با روحیه بسیجی و جهادی وار، شبانه روزی همه امکانات را برای رفع مشکلات و توسعه استان به خدمت گرفت چرا که ایران مدیون خوزستان است.>
ارتباط با نخبگان و جوانان و داشتن تجربه اقتصادی و مبارزه با مفاسد اقتصادی و رئیس کمیته اقتصاد دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، از نکات برجسته سوابق آقای محراب بود که مقامات کشوری به آن ها اشاره داشتند و بر مردم خوزستان منت می گذاشتند که چنین مدیری سکان استان را بدست گرفته است. پس چه شد؟ چرا از اینهمه تجربه به سود استان بهره ای گرفته نشد و آیا اشکال اینجا نیست که نمایندگان مطالبه گری نداشتیم، خودشان هم پای کار نبودند؟
نمایندگان بازوی قوی استاندار باشند تا موفق شود
حالا آقایان انتظار دارند هر آنچه از هیچ استانداری ساخته نبوده، یک جا توسط دکتر موالی زاده اجرائی شود. بله امکان توفیق استاندار جدید در بهبود اوضاع استان دور از انتظار نیست اما بشرطی که نمایندگان استان بازوی قوی او باشند و از موقعیت خود در مرکز برای هموار ساختن زمینه توسعه و پیشرفت خوزستان بهره ببرند.
آقایان بگویند کدام استاندار زورش به مقامات نفتی رسیده که لااقل بخشی از تمرکز این شرکت را در ازای آلودگی های ناشی از روشن بودن فلرها، استفاده از راه های ترانزیتی و مسائل دیگر، به استان منتقل کنند؟ کدام استاندار در تعیین مدیر بومی صنایع بزرگ مثل فولاد توفیق داشته؟ کدام استاندار توانست مرکز را راضی کند که اینهمه درآمدهای مالیاتی را در استان نگه دارند و برای طرح های ضروری هزینه کنند؟ کدام استاندار توانست مدیران بانک های کشور را متقاعد کند که به مدیران استانی اختیار بدهند و گوششان تنها به مرکز بدهکار نباشد و بسیاری موارد دیگر که در طول سال های گذشته استانداران آمدند و رفتند و نتوانستند کار قابل توجهی در استان انجام دهند و حتی قادر نبودند مشکلات برخی پروژه های نیمه تمام این کلانشهر مثل قطار شهری را حل کنند.
حل مشکلات استان در گرو پی گیری های نمایندگان در مرکز و وجود مدیران توانمند در استان است
رئیس مجمع نمایندگان استان در نطق مفصل خود گفت: < یک پارادوکسی (متناقض نما، مخالف عقیده موجود یا عملی که با پندار همگانی تناقض داشته باشد) در خوزستان است که سالیان سال است حل نشده است ، پارادوکس غنی ترین استان که دارای بالاترین نقش بیکاری است، اما قابل حل است و یکی از موارد آن این است که اجازه بدهید فرزندان مبتکر و خلاق و تحصیلکرده و متخصص و درعین حال مومن و متدین و ولایت مدار در مصدر امور و کارها قرار بگیرند.>
مطور زاده خطاب به وزیر کشور گفت: اهمیت کشاورزی در خوزستان کمتر از نفت نیست، ما، در حال حاضر 18 میلیون تن محصولات متفاوت کشاورزی را تولید و عرضه می کنیم و این ظرفیت در استان خوزستان وجود دارد که یک میلیون و سیصد هزار هکتار فعلی تبدیل به دو میلیون هکتار بشود و تولید محصولات به 30 میلیون تن برسد.>
بعضی خوزستانی ها وقتی به جایگاه بالایی می رسند، استانشان را فراموش می کنند
مطور زاده در ادامه به سایر مسائل استان که نیاز به توجه دارد مانند صنایع راه آهن و خوزستان بعنوان فقیرترین استان در بحث راه و مشکلات نواقص آبرسانی و غیره پرداخت. این ها موارد تازه و جدیدی نیستند و سال های سال است که استان مبتلا به آنهاست و اگر راوی بخواهد فقط به موضوع کشاورزی که آقای مطور زاده بر توجه به آن تاکید داشت بپردازد، این سوال مطرح می شود که چرا در اینهمه سال نتوانستیم طرح 550 هزار هکتار رهبری را بجائی برسانیم و در این تعلل، سهم و نقش نمایندگان استان در پی گیری و سامان دهی آن چقدر بوده و هست؟
18نماینده که بیخ گوش دولت هستند و مجلس را در اختیار دارند، در این باره چه کرده اند که حالا رئیس مجمع نمایندگان توسعه کشاورزی استان را از وزیر کشور، آنهم در اهواز، مطالبه می کند¿در سایر مسائل مطرح شده هم علاوه بر ناتوانی مسئولان استانی، نمی توان از کم کاری نمایندگان چشم پوشی کرد. یا مثلا در بحث راه، حتی آنجا که یک خوزستانی ( خادمی) سال هاست معاون وزیر راه است، یک قدم برای استان برنداشت و نشان داده نیروهای استانی وقتی به جایگاه بالائی می رسند، استانشان را فراموش می کنند که نمونه های چنین افرادی را همه می شناسیم.
بنابراین اگر طالب پیشرفت وجبران عقب ماندگی استان هستیم نباید همه چیز را از استاندار تازه از راه رسیده بخواهیم و قبل از هر کار نمایندگان خوزستان برادری خود را ثابت کنند و به جد پی گیر امور استان باشند، بعد هم یک مشارکت همگانی باشد و همانطور که آقای مطور زاده گفت فرزندان مبتکر و متخصص استان ( نه نیروهای سفارشی با دخالت نمایندگان) به کار دعوت شوند. کارگروه مورد نظر استاندار خوزستان برای رفع مشکلات هم باید متشکل از نیروهای کارآمد و نه از گروه های سهم خواه باشد. در این باره باز هم حرف هایی داریم و نیازمند ارائه رهنمودهای مخاطبان این ستون هستیم.
برچسب ها : رئیس جمهور رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان خوزستان