ارائه ۲۶ هزار مشاوره رایگان به مردم در طرح با وکلا
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، گفت: طرح با وکلا در مساجد از ابتدای سال در ۷۱۸ مسجد با حضور ۴ هزار و ۹۰۰ وکیل، کارشناس رسمی و مشاوره خانواده برگزار شده است.
در نهاد وکالت، وکالت معاضدتی به عنوان اقدامی در جهت تسهیل عموم مردم به خدمات وکالتی و مشاورههای حقوقی تعریف و تبیین شده و از گذشته تاکنون سعی شده تا با ارائه خدمات معاضدتی افرادی که از لحاظ مالی امکان انتخاب وکیل ندارند بتوانند با استفاده از این خدمات در محاکم دادگستری اقامه دعوا و یا از حق خویش دفاع کنند.
مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به عنوان تنهاد نهاد ملی ارائه دهنده خدمات حقوقی در دوره تحول و تعالی با این شعار که هیچ فرد ایرانی نباید به سبب عدم تمکن مالی از رسیدگی به حق و حقوقش باز بماند هموراه در راستای تحقق به این شعار به صورت مستمر کوشیده است.
حضور وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده مرکز وکلای قوه قضاییه در مساجد با برنامه هفتگی در سراسر تاکنون توانسته ضمن ارائه خدمات رایگان به شهروندان در مردمی سازی چهره قوه قضاییه و تحقق عدالت اجتماعی موثر عمل کند.
۲۶ هزار مشاوره رایگان از ابتدای سال تا کنون در طرح با وکلا در مساجد ارائه شده است
حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه در مورد طرح با وکلا در مساجد گفت: در این دوره فضایی ایجاد کرده ایم تا هر فرد ایرانی که برای دفاع از حقش نیاز به وجود وکیل در کنار خود دارد و توانایی هزینه پرداخت آن را ندارد میتواند به مرکز و هیئت مدیرههای ما در همه استانهای کشور مراجعه کند تا به صورت رایگان وکیل معاضدتی در اختیار آنها قرار گیرد همچنین افراد کمبضاعتی که مشکلات حقوقی دارند و قادر به پرداخت هزینههای وکالت نیستند، میتوانند با حضور در مساجدی که این طرح در آن اجرا میشود، به صورت رایگان، خدمات مشاوره حقوقی، کارشناسی و مشاوره خانواده از تیم حاضر دریافت کنند
رئیس مرکز وکلا در مورد طرح ملی وکالت در مساجد گفت: از ابتدای سال تا نیمه اول آبانماه ۱۴۰۳ مساجدی که باتیم وکلا، کارشناسان و مشاوران حضور داشتیم ۵۱ مسجد با حضور ۷۳۰ وکیل، کارشناس رسمی و مشاوره خانواده بوده است؛ که بالغ بر ۲ هزارو ۶۰۰ نفر از این خدمات استفاده کردهاند.
عبدلیان پور گفت: همچنین اجرای این طرح در سطح کشور که توسط کمیسیونهای حقوق عامه استانی در مدت مذکور انجام شده است در ۷۱۸ مسجد با حضور ۴ هزار و ۹۰۰ وکیل، کارشناس رسمی و مشاوره خانواده بوده است که در مجموع ۲۶ هزار مشاوره در کشور انجام شده است.
اکرم مقیسه یکی از وکلای شرکت کننده در طرح با وکلا در مساجد گفت: به عنوان فردی که در مجامع قضایی حضور دارم متوجه مشکلات و درگیریهای شهروندان و این موضوع که همه افراد استطاعت اخذ وکیل را ندارند بوده و همواره دنبال بستری برای کمک به این افراد بودم.
این وکیل دادگستری گفت: با توجه به علاقه شخصی و احساس دین و رسالت اجتماعی که برای خود متصور هستم در این دوره از آغاز برگزاری طرح وکلا در مساجد همواره به عنوان نیروی در کنار سایر همکاران اعلام آمادگی کرده و تمایل داشتم بخشی از توان و انرژی خود را برای خدمت به شهروندان در خانه خدا استفاده کنم.
وی در ادامه به استقبال وکلا در این طرح اشاره کرد و گفت: در ابتدا محدودیتی برای حضور وکلا اعلام نمیشد و معمولا هر زمان که میتوانستم در این طرح شرکت میکردم، اما اکنون با توجه به اینکه سقفی برای حضور وکلا در این طرح گنجانده شده متاسفانه هر از چندگاهی بیش نمیتوانم حضور داشته باشم.
وکالت رایگان شاید با عقل معاش جور نباشد، اما آن را برکت کار و زکات دانشم قرار دادهام
این وکیل دادگستری در ادامه گفت: شاید با توجه به درآمدی که وکلا گاها میتوانند از قبل وکالت در پروندهها کسب کنند وکالت رایگان با عقل معاش قابل توجیه نباشد، اما باور کنید اثرات وضعی آن به وضوح در زندگی همه ما در جریان است و لذتی که پس از دعای خیر هر یک از این افراد نصیبمان میشود قابل اندازه گیری مادی نیست، از اینرو شخصا وکالت در مسجد را نذر کارم کرده و زکات دانش خود میدانم.
وکالت از خدمات لوکس نیست بلکه ضروری است
مقیسه در ادامه گفت: طبیعتاً وقتی مردم در زندگی روزمره با وکلا برخورد داشته باشند این موضوع برایشان وضوح پیدا میکند که وکلا دور از دسترس نیستند، متاسفانه در جامعه وکیل و وکالت به عنوان یک خدمت لوکس معرفی شده در صورتی که استفاده از مشاوره وکلا در امورات روز مره یک نیاز ضروری و حتمی است.
وی با بیان اینکه ضروری است هر خانوادهای همچون پزشک خانوادگی وکیل خانوادگی هم داشته باشد، گفت: چه بسیار خانوادههایی که به دلیل در اختیار نداشتن وکیل یا مشاوره حقوقی دچار چالشهای عظیمی در روابط خود شده اند که سر ریز این امر در حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضا قابل مشاهده است.
مقیسه گفت: وکلا در تمامی امورات روزمره افراداز قراردادها و معاملات تا موضوعات پیچیدهتر میتوانند در کنار افراد باشند، اگر این الزام درونی و بیرونی برای افراد وجود داشت و در جامعه نیز فرهنگ سازی میشد که افراد در زمان عقد قرارداد ازدواج در کنار مشاور و روانشناس به وکیل نیز مراجعه کنند از بسیاری از اختلاف در آینده آنها جلوگیری میشد.
هومن عنداله یکی دیگر از وکلای شرکت کننده در طرح با وکلا در مساجد گفت: طرح جهادی ارایه خدمات حقوقی در مساجد در دوره جدید پایه ریزی که منشا خدمات و اثرات فراوانی شد که هم مردم و هم قوه قضاییه از آن بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: شاید عدهای فکر کنند که وکالت تبرعی نفعی برای افراد شرکت کننده در این طرح نداشته باشد، اما به شهادت میگویم استغنایی نصیب افراد میشود که قابل مقایسه با هیچ چیز نیست.
رقابت زیادی برای حضور در مساجد از سوی وکلا وجود دارد
عنداله گفت: جالب است بدانید نه تنها بی میلی از سوی افراد شرکت کننده در این طرح نیست بلکه رقابت نیز وجود دارد در هر هفته مدت زمان کوتاهی افراد باید برای شرکت اعلام حضور کنند در غیر این صورت لیست افراد شرکت کننده در هر مسجد بسته میشود و توفیق شرکت در این طرح از سایرین گرفته میشود.
وکالت در مساجد در تحقق عدالت اجتماعی موثر است
این وکیل دادگستری در ادامه گفت: اکثر مراجعان بدلیل عدم دانش حقوقی دچار گرفتاریهایی شده اند که حضور وکلا در این طرح ضمن افزایش دانش حقوقی شهروندان به تحقق عدالت اجتماعی یعنی بهره مندی افراد از خدمات حقوقی رایگان موثر است.
معصومه باشی مشاور و روانشناس شرکت کننده در طرح با وکلا و مشاوران در مساجد در گفتگو با میزان گفت: حضور در مساجد و ارایه خدمات مشاورهای به شهروندان در ابتدا حال خوب را نصیب ما مشاوران میکند چرا که تا زمانی که حال خودمان خوب نباشد نمیتوانیم آن را به سایرین انتقال دهیم.
حریم خصوصی مراجعان دریافت مشاوره و روانشناسی به طور کامل حفظ میشود
معصومه باشی گفت: رابطه نزدیک وعاطفی همراه با اعتمادی که در فضای روحانی مساجد بین مراجع و مشاور وجود دارد در کلینیکها نیز وجود ندارد، در زمان ارائه مشاوره توجه شده که مراجعان با فاصله از یکدیگر حضور پیدا کنند تا حریم خصوصی افراد رعایت شود. پس از ارایه مشاوره در صورت نیاز افراد به میزهای مشاوره در دعوت میشوند تا موضوعات آنها پی گرفته و نتیجه حاصل شود.
محاسبات مادی در این کار جایگاهی ندارد
این مشاور و کارشناس روانشناسی در مورد انگیزه خود از شرکت در این تصریح کرد: علی رغم اینکه این مشاورهها تبرعی هستند و علاوه بر آن به دلیل مسیرهای طولانی زمان زیادی را نیز برای آمد و شد باید قرار دهم، اما علاقهمند هستم یک روز در هفته را برای یک کار عام المنفعه قرار دهم تا برای یک هفته حال و انرژی خوب برای خود پس انداز کنم باید پذیرفت که محاسبات مادی در این کار جایگاهی ندارد.
وی گفت: جدا از آیین و مذهب شرط انسانی هر فرد برای انجام فعالیت اگر این باشد که جز خود و نیازهای مادی اش دیگری را ببیند و برای حال خوب او نیز تلاش کند زیباترین و بهترین چیزی است که میتواند به روح خود هدیه دهد.
منبع: میزان
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی
برچسب ها : میز خدمت قوه قضاییه حقوقی قضایی
- راوی گفت: آقایان ستادهای انتخاباتی را با <حزب> اشتباه گرفته اند!
- راوی گفت: ادامه کار ستادهای انتخاباتی که یک روز قبل از انتخابات باید تعطیل شوند چه توجیه قانونی دارد؟
- راوی گفت: شکست استیضاح شهردار اهواز و ادامه نابسامانی شورا و مدیریت شهری
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود
- راوی گفت: آقایان ستادهای انتخاباتی را با <حزب> اشتباه گرفته اند!
- راوی گفت: ادامه کار ستادهای انتخاباتی که یک روز قبل از انتخابات باید تعطیل شوند چه توجیه قانونی دارد؟
- راوی گفت: شکست استیضاح شهردار اهواز و ادامه نابسامانی شورا و مدیریت شهری
- راوی گفت: استاندار ثابت کند پشت چهره آرام مدیری با تحرک و پویا است و زمان از دست نرود