اگر دولت مقصر نیست، کی مقصر است؟
این روزها مردم، به خصوص در استان های گرمسیر مثل خوزستان که لحظه ای بدون کولر نمی شود زندگی کرد، یکی از سخت ترین دوران سالهای گذشته را می گذرانند، چون قطعی برق و خاموشی ها را به هیچ وجه نمی توان تحمل کرددر چنین وضعیتی کمترین واکنش مردم اینست که از وضع موجود گلایه داشته باشند و دولت را مقصر این حال و روز خود بدانند، اما عجیب اینکه رئیس جمهور حتی این کمترین عکس العمل را هم تاب نمی آورد و در جلسه هفتگی هیات دولت، با عصبانیت به مردم خرده گرفت که چرا می گوئید مقصر دولت است و انگار مسبب این نابسامانی باز هم مردمی هستند که تا حالا در برابر این همه مشکلات و سوء مدیریت ها که حاصل آن تورم گرانی، اختلاس، فساد، بیکاری و هزار و یک مشکل است. صدایشان در نیامده یا گوش شنوایی برای شنیدن آنها نبوده است.
آقای روحانی پاسخ بدهد که: با توجه به پیش بینی های هواشناسی که گفته بود امسال گرمترین سال خواهد بود، چه برنامه ای برای افزایش تولید برق داشته و اینکه نیروگاهها به موقع تعمیر یا توسعه پیدا نکردند، تقصیر کی بوده؟
-وقتی سازمان برنامه و بودجه اعتبارات لازم را برای رفع کمبودهای تولید برق تامین نکرده، مقصر کی بوده؟
زمانی که دولت نه بخش خصوصی برای مشارکت و تولید برق میدان نداده، مقصر کیست؟
وقتی علیرغم نیاز کشور به برق، نسبت به صادرات آن اقدام شده، مقصر کدام است؟
همه این موارد و مسایل دیگر که نشان می دهد دولت در تامین برق مورد نیاز و برنامه ریزی برای افزایش تولید آن اقدام نکرده، اقرارهای مسئولان و متولیان امور برق کشور است، آن وقت چطور رئیس جمهور به خود حق می دهد، در جلسه هیات دولت به جای عذر خواهی از مردم، روی ترش کند و ایراد بگیرد که چرا می گوئید مقصر دولت است! این از ناتوانی های دولت فعلی، اما حالا باید دید دولت بعدی که میراث این وضعیت به او خواهد رسید، با مشکل کمبود برق چه خواهد کرد. البته شانس دولت جدید اینست که زمان روی کار آمدن، شدت گرما کاهش یافته، اما بهر حال در استان های گرم، تا مهرماه گرما و شرجی ادامه دارد و دولتمردان تازه نفس ( که امیدواریم تازه نفس باشند و نه نیروهای خسته) باید دوراندیشی و چاره جوئی کنند.
وزارت نیرو فقط از مردم انتظار صرفه جوئی در مصرف برق دارد
طرح تعویض کولر های فرسوده با هدف کاهش مصرف از سال 98 قرار بود اجرا شود، اما با وجود اینکه از کارهای ضروری بوده که باید انجام شود این جایگزینی تا حالا اجرایی نشده، علیرغم اینکه مدیر عامل توانیر آن را از اولویت های وزارت نیرو می داند.
به گفته محمد حسن متولی سیاست کشور بر این بوده که این کولرها در حد استاندارد در داخل تولید شوند، اما کولرهای ساخته شده از نظر فنی نتوانستند استانداردهای لازم را کسب کنند بنابراین اجرای طرح با کندی همراه شد، حالا با برطرف شدن اشکالات فنی، بار دیگر طرح تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده در مناطق هدف در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است.
وی این را هم گفته که میزان مصرف برق کولرهای گازی فرسوده یا همان دست دوم سه تا چهار برابر بیشتراز کولرهای نو است.به این ترتیب گویا قرار است فقط مردم در صرفه جویی برق ملزم به رعایت اینکار باشند و وزارت نیرو در این مورد عجله ای ندارد. ضمناً چرا نباید در ساخت کولر گازی داخلی توانمند باشیم و الان در بازار فقط برند خارجی کولر وجود دارد و اگر هم ساخت داخل پیدا شود، از قیمت خارجی گرانتر است، در حالی که نوعی خارجی با دلار وارد می شود، عجیب نیست؟!
قضیه افزایش صادرات برق و چراغی که به خانه رواست !
استاندار بصره گفته است <به منظور کمک برای حل بحران برق عراق 200 مگاوات برق به این استان صادر خواهد شد و براساس توافقی که با طرف ایرانی داشته این افزایش صادرات قابل اجراست. کنسول ایران در بصره هم تاکید کرده برای حل مشکل برق بصره در روزهای آینده تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت.
با توجه به مشکلاتی که ما این روزها در پی مصرف بالای برق بر اثر گرمای شدید داریم، انجام چنین کارهایی مصداق همان چراغی است که به خانه رواست. غیراز اینست ؟
اجرای اولویت های کاری شهرداری چه شد؟
شهردار اهواز قول داده بود چهار برنامه را در اولویت کاری قرار دهد که عبارت بودند از: جمع آوری سگ های ولگرد، جمع آوری و تخلیه نخاله ها، ایجاد فضای سبز و لکه گیری و ترمیم آسفالت. سگ های ولگرد که همچنان در شهر آزادند، بفرمائید برای بقیه کارها، چه کرده اند؟
برچسب ها : استان های گرمسیر صادرات برق بحران برق عراق