شماره خبر : 41975
منتشر شده در مورخ : ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
ساعت : 10:18
سرپرست دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز: خوزستان از استان های پیشرو در زمینه اهدای عضو است/ در زمینه درمان ناباروری گام های موثری برداشته شده است

سرپرست دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز: خوزستان از استان های پیشرو در زمینه اهدای عضو است/ در زمینه درمان ناباروری گام های موثری برداشته شده است


 سرپرست دانشگاه علوم‌ پزشکی از افزایش مراجعه بیماران تنفسی به مراکز درمانی خبر داد و گفت: باید تلاش کنیم تعداد بیماران تنفسی کاهش یابد، زیرا آلودگی هوا در کوتاه مدت  بیماری های تنفسی و آسم و در بلند مدت انواع سرطان ها را به همراه دارد.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، دکتر حاتم بوستانی، روز شنبه ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ طی سخنانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۷۰ درصد شاخص سلامت از شاخص سایر دستگاه های دولتی مجزا بوده و به عوامل دیگر بستگی دارد، و ما به عنوان متولی سلامت و درمان باید برای کاهش آمار تصادفات، آلودگی ها و آسیب ها بجنگیم.
بوستانی با اشاره به افزایش مراجعه کنندگان بیماران به مراکز درمانی گفت: در طی ۹ ماهه سال جاری تعداد مراجعین به اورژانس ها و درمانگاه ها بیش از یک میلیون نفر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد رشد داشته است. در همین دوره زمانی تعداد ۳۲۴ هزار نفر بستری شده اند که نرخ رشد آن ۳ درصد بوده است.
وی از انجام ۱۶۵ هزار عمل جراحی در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی خبر داد و  افزود: این رشد چشمگیر بیانگر افزایش تقاضا برای خدمات درمانی است که فشار مضاعفی بر زیرساخت های بهداشتی وارد می کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر شرایط بحرانی و نگران کننده آلودگی هوای خوزستان گفت: در چهار سال اخیر، به طور متوسط سالانه ۱۰۰۰ مورد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در اهواز ثبت شده است که معادل ۲۰ درصد کل مرگ و میرهای سالانه اهواز می باشد. در سال جاری نیز تاکنون ۱۸۰ هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.
بوستانی تصریح کرد: باید تلاش کنیم بیماران تنفسی کمتر شوند، زیرا آلودگی هوا در کوتاه مدت عامل حملات قلبی، بیماری های تنفسی مانند آسم، و در دراز مدت سبب ابتلا به بیماری های گوارشی و مزمن و انواع سرطان ها می شود.  
وی پیرامون عوامل ایجاد آلودگی هوا گفت: این بحران دلایل متعدد دارد که نتیجه کوتاهی برخی نهاد ها و  دستگاه ها می باشد و با وجود پیگیری های استانداری کم کاری های برخی دستگاه ها، سبب افزایش بحران شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در زمینه موارد حیوان گزیدگی در استان اظهار کرد: طی دو سال اخیر میزان حیوان گزیدگی با افزایش سالانه ۲۰ درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: مطابق دستور العمل های وزارت کشور، کارگروه های شهرستان ها، شامل فرمانداران، شهرداری ها و بخشداری ها مسئولیت مدیریت حیوانات ولگرد را برعهده دارند.  
بوستانی در زمینه اهدای عضو اظهار کرد: استان خوزستان در زمینه پیوند اعضا یکی از استان های پیشرو کشور است، اما روند پیوند اعضا در خوزستان قابل مقایسه با شهرهای دیگر مانند اصفهان نیست. همچنین در زمینه درمان ناباروری گام های موثری برداشته شده است، ولی هنوز به حمایت بیشتر نیاز داریم.
وی ادامه داد: ما شرایط و امکانات ایجاد پردیس پیوند بیمارستان امام خمینی (ره) و گلستان را داریم تا تحول بزرگی در این زمینه ایجاد کنیم، ولی رسانه ها باید در این مورد فرهنگ سازی کنند.
بوستانی با اشاره به مسئله گردشگری سلامت گفت: سیاست ما جذب گردشگر سلامت به خوزستان است، ولی با توجه به کمبود شرایط خدماتی و شهری مانند سیستم حمل و نقل، جاده های استاندارد و... وضعیت ما نسبت به استان های دیگر نامطلوب است.
وی تاکید کرد: ما شرایط ایجاد مراکز پیوند درمانی مستقل را داریم و باید با استفاده از ظرفیت خیرین سلامت و سرمایه گذاران بخش خصوصی سلامت به خوبی استفاده کنیم و مراکز درمانی را توسعه دهیم و مدیریت توسعه گرا و انضباط مالی را اعمال کنیم تا موفق شویم.
بوستانی یادآور شد: باید به مسائل فرهنگی با رویکرد علمی غلبه کنیم و در این زمینه به همکاری رسانه ها نیاز داریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز پیرامون مشکلات مالی بیمارستان های خوزستان اظهار کرد: بسیاری از بیمارستان ها به دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات از سوی سازمان های بیمه گر دچار بحران مالی شده اند. بطوری که تاخیر هفت ماهه در پرداخت تعهدات سازمان تامین اجتماعی و چهار ماه تاخیر از سوی بیمه سلامت، سبب بروز مشکلات جدی در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی شده است و در مناطق دورافتاده بیمارستان هایی داریم که بدون امکانات لازم فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: کپی برداری از سیاست های کلان وزارت بهداشت بدون در نظر گرفتن شرایط بومی استان ها کارآمد نیست.
بوستانی در زمینه خدمات درمانی ارائه در ایام اربعین حسینی گفت: بیش از ۲۷۴ هزار مورد خدمات به زائران ارائه شد که نسبت به سال گذشته رشد بسیاری داشته است.
افزایش ۳۰ درصدی بیماران تنفسی خوزستان
بنابر گزارش خبرنگار نور خوزستان، میثم معزی معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز در نشست خبری با خبرنگاران، آلودگی هوا را عامل افزایش بیماران تنفسی و مراجعه به بیمارستان ها عنوان کرد و گفت:
بیش از ۱۸۰ هزار بیمار قلبی و تنفسی در ۹ ماهه سال جاری در استان ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته که این آمار نگران کننده است. همچنین در این بازه زمانی، بیش از سه میلیون نفر به اورژانس مراجعه کرده اند که نسبت به میانگین بین المللی آمار بالایی است.
وی ادامه داد: در همین مدت ۳۲۰ هزار نفر در بیمارستان ها بستری شده اند که این تعداد  نسبت به سال گذشته ۹۵۰۰ نفر افزایش داشته است. علاوه بر این ۱۶۵۰۰۰ عمل جراحی در نه ماهه نخست سال جاری انجام شده است.
معزی با اشاره به هزینه چهار میلیارد ریال برای هر بیمار گفت: نهاد دانشگاه در آلودگی هوا نقش ندارد، بلکه تنها بار دیگر دستگاه‌ها را به دوش می کشد. از صنایع و سازمان های آلاینده خواست می کنیم برای جبران این خسارت ورود کنند.

برچسب ها : سرپرست دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز دانشگاه علوم‌ پزشکی اهواز حاتم بوستانی