شماره خبر : 42988
منتشر شده در مورخ : ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
ساعت : 10:35
اقتصاد مقاومتی بهترین نسخه برای دستیابی به رشد پایدار اقتصادی!

اقتصاد مقاومتی بهترین نسخه برای دستیابی به رشد پایدار اقتصادی!

                

سال 1397 بود که شورای فرهنگ عمومی از نامگذاری روز 29 بهمن به نام روز اقتصاد مقاومتی خبر داد و این در حالی بود که موضوع اقتصاد مقاومتی به عنوان بهترین و مؤثّرترین شیوه برای مقابله با جنگ اقتصادی دشمنان بر علیه ایران، خنثی سازی اثرات تحریمها و تأمین رونق اقتصادی کشور در سال 1389 توسط رهبر فرزانه انقلاب مطرح شده بود.
ملّت ایران که در سایه ولایت پذیری و مجاهدتهای مؤمنانه توانسته است گردنه های دشواری را پشت سر گذاشته و ایران را به قدرتمندترین و اثرگذارترین کشور منطقه تبدیل کند، در بخش اقتصادی، به دلیل خودباختگی متولیان اداره این بخش، از یک طرف در بن‌بست نظریه‌های توسعه اقتصادی وارداتی گرفتار شد و از طرف دیگر با جنگی تمام عیار از سوی دشمنان مواجه گردید.برای رویاروئی با جنگ اقتصادی تحمیل شده و پیشگیری از بحران اقتصادی، رهبر دوراندیش انقلاب در روز 30 بهمن ماه 92، سیاست های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند تا دست اندر کاران در قوای سه گانه و سایر نهادهای حکومتی با اجرائی کردن این سیاستها ضمن خنثی کردن توطئه های دشمنان برای بحران آقرینی در اقتصاد کشور، با فعّال سازی تمام ظرفیتها و منابع موجود و تکیه بر مشارکت گسترده مردم شکوفائی اقتصاد کشور را با محقّق سازند. ‌اگرچه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تنظیم و ابلاغ سیاست های کلّی نظام را از وظایف رهبری برشمرده است لیکن بمنظور ایجاد انگیزه در کارگزاران، سیاست های اقتصاد مقاومتی به دستور ایشان، ابتدا در کمیسیون های دولت تنظیم شد و پس از تصویب در هیئت دولت، در کمیسیون های مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط کارشناسان ذیربط بررسی و تکمیل گشت و پس از اطمینان رهبری از تطبیق آن بامبانی و اصول ارزشی نظام جمهوری اسلامی ایران جهت اجرا ابلاغ گردید. از آن پس مجلس و دولت موظّف بوده اند که این سیاستها را عملی سازند، امّا با وجود گذشت سالها از ابلاغ این سیاستهای راهگشا، چنین بنظر می رسد که متولیان ذیربط تا کنون اقدام مطلوب و مؤثّری در جهت اجرا این سیاستها به عمل نیاورده اند و احتمالاً بدلیل عدم وجود باور و انگیزه قوی، به این مسأله حیاتی نیز همچون مسأله مبارزه با مفاسد اقتصادی و خصوصی سازی و مانند آن بطور جدّی وارد نشده اند و این در حالی است که با اجرای مختصر سیاستهای ابلاغ شده است که با وجود تحریمهای باصطلاح فلج کننده، کشور عزیزمان توانسته است ضمن مقابله با تحریمها و پیش بردن نسبی اهداف متعالی خود، در برهه هائی رشد اقتصادی نیز داشته باشد و با اجرای کامل سیاستهای اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بخش اقتصادی نیز همچون بخشهای علمی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی و مانند آن معجزه آفرین باشد. 
‌در جهت اقدام و عمل به این سیاستها، که می تواند حل پایدار مشکلات اقتصادی را به دنبال داشته باشد، دولت، هم به عنوان قوّه ی مجریه و هم به عنوان بزرگترین کارفرمای اقتصادی کشور بیشترین مسئولیت را به عهده دارد و مجلس نیز باید با اصلاح و تصویب قوانین دولت را در این جهت کمک کند. بدیهی است که ملت ولایتمدار و همیشه در صحنه ایران نیز در صورت فراهم شدن زمینه مشارکت برای اجرای این سیاستها، همچون همیشه به میدان خواهند آمد و به سهم خود کارگزاران نظام را در این جهاد مقدس یاری رسان خواهند بود. ان شاء ... .
موسوی زاده

برچسب ها : اقتصاد مقاومتی اقتصاد شورای فرهنگ عمومی