شماره خبر : 45271
منتشر شده در مورخ : ۱۹ فروردین ۱۴۰۴
ساعت : 12:5
راوی گفت: در مقابله با انباشت فقرها، اولویت با کدامست؟

راوی گفت: در مقابله با انباشت فقرها، اولویت با کدامست؟


استاندار خوزستان در سفر به ماهشهر، از فقر انباشته شده در سایه ثروت نهفته این منطقه انتقاد کرد.
شاید تصور شود وقتی از فقر و خصوصا فقر انباشته سخن به میان می آید، منظور فقط فقر مالی است، در صورتیکه وجود انواع فقر، موجب انباشته شدن آن می شود که بد نیست به برخی از این فقرها اشاره ای بشود.
از فقر آموزشی شروع کنیم که می توان ضعف های شدید آموزشی در مدارس و نواقص و نکات منفی یادگیری اهم آن است و باید جریان تعلیم و تربیت در مسیر صحیح هدایت شود، چراکه اعتقاد بر این است که کیفیت توسعه یافتگی جوامع به کیفیت زندگی شهروندان وابسته است و کیفیت زندگی شهروندان به کیفیت نظام تعلیم و تربیت بستگی دارد.
فقر آموزشی خصوصا در مدارس دولتی به دلیل کمبودها به ویژه در مناطق محروم شهرها و روستاها علی رغم وجود استعدادهای خوب فرزندان خانواده های تهیدست بسیار بالا است.
برخی معایب موجود در نظام آموزشی کشور مانند نظام طبقاتی در مدارس و طبقه بندی کردن دانش آموزان از چالش های بزرگ موجود در سیستم آموزشی کشور قلمداد می شود و این قبیل رفتارها مانعی بزرگ در ایجاد محیط مثبت یادگیری است و نتیجه چنین روش هایی باعث شده که به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، چهل درصد کودکان دچار فقر یادگیری هستند.
عامل دیگر در فقر آموزشی، وجود بازماندگان از تحصیل است که به هردلیل از جمله فقر مالی خانواده در مدرسه حضور ندارند در حالیکه هم سن و سال های آنها سرگرم تحصیل هستند. در این مورد حضور کودکان زباله گرد در شهر اوج فاجعه ناشی از فقر آموزشی است که شرمساری جامعه و مسببان این وضع را به همراه دارد.
در مطالب بعدی به دیگر فقرهای محسوس و بقول استاندار انباشت شده می پردازیم تا این سوال مطرح شود که در مقابله با این فقرها، اولویت با کدام است، آنهم در سایه ثروت؟
 ساختمان تاریخی سه گوش، احیا و موزه علم و فرهنگ می شود
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفته: ساختمان دانشکده واقع در سه گوش از بناهای تاریخی و قدیمی کشور و نماد علم و دانش استان است و احیای این مجموعه تاریخی و مردمی کردن آن در دستور کار دانشگاه شهید چمران است.
علی حسین حسین زاده با گلایه از رها شدن و تخریب این میراث فرهنگی این راهم گفته که دانشگاه اصرار دارد این مجموعه را با همکاری میراث فرهنگی بهسازی و احیا کند و به عنوان یک مجموعه تاریخی، فرهنگی و آموزشی حفظ و حراست کند. استفاده به عنوان موزه علم و فرهنگ و استقرار مجموعه های فرهنگی و آموزشی، از جمله ایده هایی است که به اعتقاد حسین زاده می تواند به مردمی سازی این مجموعه کمک کند.
دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال 1352 با نام دانشکده ادبیات و زبان های خارجی در ساختمان معروف به سه گوش راه اندازی شد. دانشکده ادبیات و علوم انسانی از بهمن 1389 به ساختمان تازه ساز دانشکده واقع در شهر دانشگاهی شهید چمران منتقل شد.
ساختمان سه گوش مربوط به دوره پهلوی اول است که در اهواز میدان مولوی واقع و در تاریخ 26 آبان 1378 با شماره 2497 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 اقبال مسافران نوروزی از خوزستان، مسئولیت سکانداران استان را بیشتر کرد
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از خوزستان به عنوان استان با بیشترین درصد رشد مسافر خبر داده است.
این افزایش درصد رشد مسافر که برای ما خوشحال کننده است، مسئولیت مدیران استانی برای بهبود وضعیت امور شهری در استان را چه در زمینه عمران و آبادانی و چه زیبا سازی و تقویت زیر ساخت های گردشگری خطیرتر از گذشته می کند.
البته درصد بالایی از جاذبه های استان به رودخانه ها، خصوصا کارون مربوط می شود که ضرورت ساحل سازی وبهره برداری از ظرفیت آن ها کاملا محسوس است.
 جالب است بدانید بعضی ازمسافران با دیدن کارون از آن به عنوان دریا نام برده اند چون در جایی از کشور رودخانه ای با این شرایط ندیده بودند.
 بی اعتنایی بانکها درکوتاهی از وظایفشان، ناشی از چیست؟
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از همکاری نکردن بانکها در پرداخت تسهیلات به ویژه وام های نوسازی، اعلام کرده که در سال گذشته بانکها تنها 4 هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده اند که این میزان آمار در اجرای نوسازی، بسیار ناامید کننده است، این در حالی است که طبق قانون، بانکها وظیفه دارند علاوه بر روال عادی پرداخت تسهیلات، 25درصد از تسهیلات بخش مسکن را به بافت های فرسوده تخصیص دهند که اینکار را هم نکرده اند و شاهد بوده ایم که بین 400 تا 500 هزار واحد مسکونی توسط مردم نوسازی شده اند.
عجیب است که انتقاد از عملکرد بانکها به ویژه در پرداخت تسهیلات مسکن و نوسازی، در تمام سالهای گذشته از جانب اکثر قریب به اتفاق مسئولان و مقامات کشوری تکرار شده اما هرگز گوش بانک ها به شنیدن این انتقادها و رفع و حتی کاهش آنها را شاهد نبوده ایم و باید روشن شود که علت این همه بی اعتنایی و ترک فعل و قصور در انجام وظایف چیست؟
به اعتقاد کارشناسان، نظارت بانکی موثر از جمله پیش شرط های اساسی برای حصول اطمینان از صحت عملکرد نظام اقتصادی کشور است، ضمن اینکه بانک مرکزی به موجب بند ب ماده 11 قانون پولی و بانکی کشور، مصوب تیرماه 1351 وظیفه نظارت بر بانکها و موسسه های اعتباری کشور را برعهده دارد. نکند پرداخت وام های نجومی به افراد خاص، از عوامل بازدارنده نظارت کامل بر عملکرد بانکهاست که امیدواریم چنین نباشد.

 

برچسب ها : فقر معاون وزیر راه و شهرسازی استاندار خوزستان