
هیولای گرد و غبار همچنان می تازد!
هجوم طوفانی، کم نظیر و خسارتبار گرد و غبار روز گذشته، امور جاری استان را مختل و کابوس وحشتناک زندگی در طوفان گرد و خاک را بار دیگر به صحنه آورد. استان خوزستان و دیگر استانهای جنوب غربی کشور از حدود 20 سال قبل با کابوس گرد و غبار دست بگریبانند. این پدیده که به هر حال راه حل های علمی برای مبارزه با آن وجود دارد، در حال حاضر که برای مقابله با آن،برخوردی مسئولانه و کارشناسانه با آن صورت نگرفته، ولو به غلط، به عنوان هیولائی خطرناک و کابوسی وحشتناک بر زندگی مردم این مناطق سایه افکنده است .
از همان سالهای اولیه ظهور خسارتبار این پدیده، بعضی از مدیران برای دفع الوقت و توجیه کمکاری خود، بعضی کشورهای همسایه را به عنوان کانون اصلی ایجاد گردو غبار در ایران معرّفی کرده و تعامل با این کشورها را برای مقابله با آن ضروری می دانستند، امّا گویا بعد از 20 سال هنوز اقدام موثّری جهت این تعامل صورت نگرفته بطوریکه باز هم منشا گرد و غبار روزهای اخیر که بخش عمده ای از استان را فراگرفت به عراق و عربستان نسبت داده شد است.
با اینهمه بسیاری از کارشناسان علاوه بر کشورهای همسایه و بیش از آن، کانونهای داخلی را منشا اصلی بوجود آمدن این پدیده دانسته و برای حل ریشه ای این مشکل، تمرکز بر تثبیت کانونهای داخلی تولید گرد و غبار را که ظاهراً بخوبی هم شناسائی شده اند توصیه می کنند.
در طول 20 سال گذشته که مردم هر ساله و در بعضی سالها با شدّت هرچه تمامتر، گرفتار این هیولا بوده اند، از علل و عوامل بروز این پدیده و آثار و پیامدهای انسانی، اجتماعی و زیست محیطی و خسارت های اقتصادی آن بسیار گفته ایم امّا با هجوم طوفانی و کم سابقه گرد و غبار روز گذشته، چنین به نظر می رسد که باید بار دیگر به نقطه آغازین بازگشته باشیم . دوباره همان کندی در اطلاع رسانی درست و کارشناسی شده و میدان دادن به اظهار نظرهای غیر کارشناسی نااهلانی که گویا هدفی جز ایجاد ناامنی روانی در جامعه هدفی ندارند و همان توصیه های عالمانه! عدم خروج از منازل، تعطیلی مدارس و ادارات، لغو پروازهای هواپیما و ده ها توصیه دیگر، که اگرچه مسکن هستند ولی به هر حال درمان ریشه ای درد نبوده و خود زیان های متعددی به دنبال دارند .
اگر چه کارشناسان و محققین عواملی همچون خشکسالی و تغییرات آب و هوائی و بعضی شیطنتهای امریکای جنایتکار را در جلوگیری از اجرای طرحهای تثبیت خاک و سالمسازی کانونهای گرد و غبار در کشورهای عراق و احیانا سوریه و اردن و عربستان ذکر می کنند و بنابراین راه حل های دراز مدت و ریشه ای را در برخورد عالمانه با این پدیده تعامل سازنده با کشورهای همسایه مورد بحث می دانند امّا همچنانکه از بیانات روزهای اخیر متولیان حفظ محیط زیست استان نیز بر می آید با توجّه به نقش حداکثری کانونهای داخلی گرد و غبار در استان لازم است که هرچه سریعتر پاکسازی این کانونها از تصرفات غیرقانونی عملی شود و ضمن اجرای طرحهای جدید کشت نهال و تثبیت خاک، نظارت بر حفظ پوشش گیاهی این کانونها که عمدتاً براثر خشکسالی دچار آسیب شده اند با جدیت بیشتر دنبال شود و از طرف دیگر با اطلاعرسانی صحیح و بموقع، تولید و توزیع ماسکهای استاندارد، افزایش سهمیه شیر و مانند آن، مردم در مقابله با این پدیده و کاهش زیانهای انسانی آن حمایت شوند. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : گرد و غبار خشکسالی استان خوزستان
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد
- راوی گفت: استاندار و شورای حل اختلاف، شورای شهر اهواز را تعیین تکلیف کنند
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: استاندار با مدیرانی که ظرفیت تواضع را ندارند برخورد می کند
- راوی گفت: رئیس جمهور، دست پیش را می گیرد که پس نیفتد؟/پروازهای بین المللی به فرودگاه آبادان باز می گردد
- راوی گفت: استاندار و شورای حل اختلاف، شورای شهر اهواز را تعیین تکلیف کنند