
روابط عمومی؛ چشم بیدار، گوش شنوا و زبان گویای سازمان!
بجهت جایگاه ویژه روابط عمومی در برقراری ارتباطات سازنده درون و برون سازمانی و تعالی سازمانها، سازمان ملل متحد روز 27 اردیبهشت را به عنوان روز جهانی جامعه اطلاعاتی نامگذاری کرد و در سال 1387 کشور ما این روز را به عنوان روز ملّی ارتباطات و روابط عمومی ثبت تقویم رسمی کشور نمود تا بر جایگاه و اهمیت فوقالعاده این بخش در تحقّق اهداف سازمانی و برقراری رابطه عاطفی و سازنده بین سازمان و محیط بیرونی تأکید گردد.
پیدایش روابط عمومی و قالب ریزی آن به شکل موجود، محصول ضرورتهای جهان صنعتی است که با گردآمدن انسانها در سازمانهای بزرگ، نیاز به برقراری ارتباطی دو سویه بین سازمان و مردم و مدیریت سازمان و کارکنان و در نتیجه ایجاد واحدی سازمانی بنام روابط عمومی را بوجود آورد. امّا برعهده داشتن چنین وظیفه خطیری که غالباً بقاء سازمان به انجام صحیح آن وابسته است جایگاه روابط عمومی را از یک بخش ارتباطی ساده ، بسیار بالا برد ، بطوریکه انتظار است که این بخش ضمن اطلاع جامع از نقاط قوّت و ضعف و پیش بینی فراز و فرودهای سازمان، اولاً بتواند اطلاعات مورد نیاز جامعه را صادقانه منتشر کند، افکار و گلایههای کارکنان را بدون پردهپوشی به مدیریت منتقل نماید و ثانیاً با بهرهگیری از شرایط بیرونی، دسترسی سازمان را به اهداف خود تسهیل نماید و ثالثاً به عنوان مشاوری آگاه و مورد اعتماد، در شرایط بحرانی مدیریت سازمان را در قضاوت صحیح و تصمیم گیری بجا یاری دهد و در برنامه ریزیهای بلند مدّت نقشی مؤثّر ایفا نماید.
روابط عمومی در محیط بیرونی سازمان نقش وکیل مدافع را برای پاسداری از منافع سازمان به عهده دارد و در داخل سازمان در نقش مدعیالعموم، مطالبات جامعه را از مدیریت طلب می کند و در برابر مدیریت سازمان با انعکاس صادقانه و دلسوزانهِ انتقادات، انتظارات و خواست بحق مردم، زمینه را برای رشد و تعالی سازمان و تامین منافع جامعه فراهم می سازد.
طبیعی است که انجام این وظیفه سنگین یعنی برقراری تعامل سالم و سازنده بین مردم و سازمان به دانش، مهارت و توانائیهای متعددی همچون جامعه شناسی، روانشناسی، اقتصاد، مدیریت و مهارتهای ارتباطی و مکارم اخلاقی نیاز دارد و میزان موفقیت روابط عمومی دقیقا به برخورداری از چنین امتیازاتی وابسته است. با چنین جایگاه ارزشمندی که روابط عمومی ها دارند، می توانند به عنوان یکی از مهمترین نهادهای هدایت افکار عمومی و اصلاح و ارتقای فرهنگ جامعه، در حوزه مرتبط با وظایف خود نقشآفرینی کنند و در تحقق آرمانهای جامعه موثر باشند. اما این وظایف پیچیده و حسّاس تنها وقتی با موفقیّت به انجام می رسد که این نهاد پرکار و پرمسئولیت:
1- در سلسله مراتب اداری و سازمانی از اهمیت و جایگاه شایسته و کارساز برخوردار بوده و مسئول آن دارای اختیارات مدیران ارشد و تصمیمگیر سازمان باشد. و
2- ساختار انسانی آن براساس نظام دقیق شایسته سالاری، تکمیل و تقویت شود. و
3- برای برقراری ارتباط با مردم و تبادل اطلاعات، از امکانات رسانه ای به نحو مطلوب استفاده کرده و با رسانه های عمومی مستقل ارتباطی تنگاتنگ داشته باشد.
روز ملّی ارتباطات و روابط عمومی را به همکاران گرامی در عرصه اطلاعرسانی سازمانی و فراهمکنندگان ارتباطات سازنده و صمیمانه بین مردم و مسئولین صمیمانه تبریک می گوییم و توفیقات روزافزونشان را در پاسخگویی بهتر ، شفافسازی و تنویر افکار عمومی از پروردگار مسئلت داریم.
موسوی زاده
برچسب ها : روابط عمومی سازمان ملل متحد روز جهانی روابط عمومی
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟