شماره خبر : 51993
منتشر شده در مورخ : دوشنبه 10 آذر 1404
ساعت : 9:5
رژیم نوردیک؛ راهکاری برای افزایش عمر انسان و کاهش آسیب به زمین

رژیم نوردیک؛ راهکاری برای افزایش عمر انسان و کاهش آسیب به زمین

 

پژوهش دانشگاه آرهوس نشان می‌دهد که رژیم نوردیک، با تغییر الگوی مصرف از گوشت به حبوبات و ماهی و از قند به غلات کامل، راهکاری است که ضمن افزایش طول عمر، ردپای کربن را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:

بر اساس مطالعه‌ پژوهشگران دانشگاه آرهوس دانمارک، دستورالعمل‌های جدید رژیم غذایی نوردیک که در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شده، نه تنها برای سلامت انسان بلکه برای حفظ کره زمین نیز مفید است.

این دستورالعمل‌ها بر کاهش مصرف گوشت و قندهای افزوده و افزایش مصرف غلات کامل، حبوبات، ماهی و محصولات لبنی کم‌چرب تأکید دارد.

کاهش مرگ‌ومیر با رعایت دستورالعمل‌ها

پروفسور کریستینا دام (Christina Dahm)، سرپرست این پژوهش، می‌گوید: مطالعه ما نشان می‌دهد مرگ‌ومیر زنان و مردان میانسال سوئدی که از این دستورالعمل‌ها پیروی می‌کنند، ۲۳ درصد کمتر از کسانی است که رعایت نمی‌کنند. این نتایج حتی با درنظرگرفتن عواملی مانند تحصیلات، درآمد و فعالیت بدنی نیز تغییری نمی‌کند.

داده‌های گسترده، نتایج مطمئن

گروه پژوهشی با تحلیل اطلاعات بیش از ۷۶‌ هزار بزرگسال سوئدی که در دو مطالعه جمعیتی بزرگ شرکت داشتند، به این نتایج دست یافته است. این شرکت‌کنندگان از سال ۱۹۹۷ میلادی، جزئیات الگوی غذایی و عادات روزانه خود را گزارش می‌کرده‌اند.

دستورالعملی برای انسان و زمین

به گفته پروفسور دام، این نتایج پیامدهای مهمی برای هر دو حوزه سلامت عمومی و محیط‌زیست دارد: دستورالعمل‌های غذایی ملی در کشورهای نوردیک (دانمارک، سوئد، نروژ، فنلاند، ایسلند) و بالتیک (استونی، لیتوانی و لتونی) بر اساس توصیه‌های غذایی نوردیک تنظیم می‌شوند؛ بنابراین، نتایج ما برای همه این کشورها مناسب است و نشان می‌دهد که رعایت این دستورالعمل‌ها به‌طور کلی برای سلامت عمومی مفید است.

تأثیر رژیم غذایی بر تغییرات اقلیمی

حدود ۳۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای ساخته بشر، ناشی از سامانه تولید و مصرف غذاست.؛ بنابراین توصیه‌های غذایی نوردیک به‌گونه‌ای طراحی شده که میان سلامت انسان و پایداری محیط‌زیست تعادل برقرار کند.

گام‌های بعدی پژوهش

پروفسور دام و گروهش امیدوارند در مطالعات آینده، تأثیر این رژیم بر بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی‌عروقی و سرطان را نیز بررسی کنند. این مطالعه نه تنها راهکاری برای زندگی طولانی‌تر ارائه می‌دهد، بلکه الگویی برای سامانه‌های غذایی پایدار در سراسر جهان است.

برچسب ها : رژیم غذایی محیط زیست سلامت تغییرات اقلیمی