
رییس سازمان غذا و دارو: ایران دومین مصرف کننده محصولات آرایشی در غرب آسیا است
به گزارش وبدا، بهرام دارایی در مراسم افتتاحیه سومین همایش و نمایشگاه فراورده های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولزی و وابسته موسوم به ایران کازمتیکا اظهار کرد: محصولات آرایشی و بهداشتی، حوزه جذابی برای داروسازی محسوب میشود. با ارتقای علم در این حوزه، شاهد کاهش مصرف مواد سمی در این محصولات در تمام جهان هستیم.تهران - ایرنا - رییس سازمان غذاودارو گفت: بنابر آمارهای اعلام شده، ما دومین مصرف کننده محصولات آرایشی در منطقه غرب آسیا هستیم.
وی افزود: تاکنون فناوریهای بالایی وارد حوزه داروسازی شده به طوریکه شاهد استفاده از فناوری mRNA در حوزه واکسن هستیم.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: آمار واردات محصولات آرایشی و بهداشتی کاهش یافته است. اگر فقط به فکر واردات بودیم، هیچ وقت در این صنعت رشد نمیکردیم و خوشحالم که صنف آرایشی و بهداشتی برای ارز سراغ سازمان نمیآید.
وی خاطرنشان کرد: بنابر آمارهای اعلام شده ما دومین مصرف کننده محصولات آرایشی در منطقه غرب آسیا هستیم و باید ببینیم چرا آمار قاچاق رو به رشد است. مسیر تولید داخل و کاهش واردات درست است ولی باید در کنار آن به نیازهای داخل توجه کرده تا فاصله را کم کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: صرف اینکه در تولید محصولات خودکفا میشویم باید با استفاده از فناوریهای روز دنیا و پیشرفت در سایر حوزهها، در این زمینه نیز رشد کنیم. برای رسیدن به این هدف میتوانیم از ظرفیتهای خوب دانشگاهی به کمک رشتههای شیمی، داروسازی و فرآوردههای طبیعی بهره مند شویم. با توجه به مصرف بالای این فرآوردهها در ایران، پیشتر نزدیک ۴۰۰ میلیون دلار واردات رسمی داشتیم.
مدافع تولید داخل هستیم
دارایی با بیان اینکه در منطقه اروند، قاچاق لوازم آرایشی به شکل ته لنجی به اندازه یک کشتی بزرگ و کوله بری در حد کانتینر بزرگ، انجام میشود، اظهار کرد: اغلب این محصولات استاندارد نبوده و حاوی جیوه، سرب و مواد آلوده هستند که نگران کننده است. باید برای مراقبت از سلامت مردم راهکاری اندیشید، ما با اولویت قرار دادن سلامت مردم، مدافع تولید داخل هستیم.
وی بیان کرد: برای کاهش قاچاق در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی علاوه بر شناسهگذاری و شناسایی اصالت محصولات، باید به نیازهای بازار داخلی هم توجه کنیم. خوشبختانه بحث آرایشی و بهداشتی به وزارت صمت منتقل شد و باید کنترلها بعد از صدور پروانهها صورت گیرد. فرآیند تولید در مسیر درستی قرار گرفته است و تولیدکنندهها قواعد را رعایت میکنند؛ لازم است که به سمت فناوریهای جدید بروند، خریداران نیز بیشتر دنبال تولید تحت لیسانس هستند.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید زیرزمینی هم در کنار قاچاق یکی از دغدغههای ما است که در شهرهای دورتر و حتی روستاها اتفاق میافتد، افزود: ترجیح میدهیم ارز برای توزیع عادلانه به مصرف کننده برسد که روش درست آن، استفاده از بیمههاست.
دارایی ضمن رد ادعای برخی درباره صرفه جویی ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بیان کرد: کل بازار دارویی و تجهیزات پزشکی و شیرخشک ما سال ٩٧ حدود ٣.٨ ارز ترجیحی دادیم که دارو حدود ٢ میلیارد دلار بود و برخی آمارهای غلط درباره حوزه دارو میدهند که دارو ۴ میلیون دلار ارزبری داشته است و ما ٢ میلیون دلار صرفه جویی ارزی کردیم.
دارو باید از ارز دولتی جدا شود
رییس سازمان غذا و دارو گفت: حداکثر ارز اختصاص یافته به حوزه دارو ۲.۲ میلیارد دلار بوده که سرمنشا بسیاری از مشکلات و گرفتاریهاست. بهتر است دارو هم مانند حوزه آرایشی و بهداشتی از ارز دولتی جدا شود. این ارز را باید به مصرف کننده بدهیم و بیمهها باید این حمایت را انجام دهند. وقتی اول زنجیره ارز را میدهیم ارز به درستی به مردم نمیرسد و فشار زیادی روی صنعت داروسازی به خاطر ارز وارد شده است.
نیازی به واردات واکسن نداریم
دارایی درباره تولید واکسن کرونا در ایران عنوان کرد: یکی از افتخارات ما در جمهوری اسلامی صنعت داروسازی است و علیرغم همه مشکلات توانسته نیاز کشور را تامین کند و در فاصله کوتاهی توانستیم به تولید واکسن برسیم و اکنون نیاز به واردات واکسن نداریم و مجوز صادرات را داده ایم.
رییس سازمان غذا و دارو بیان کرد: درخواست داریم بحث برچسب گذاری دنبال شود هر چند سخت است و این حوزه مانند تجهیزات پزشکی با دیواری برای برچسب گذاری رو به رو است و با این روش تولیدکنندگان سطح تولید با اصالت را از جعلی جدا کنند و در کنارش فرهنگسازی شود تا مردم به مصرف این محصولات گرایش پیدا کنند تا توجه به بازار قاچاق کاهش یابد.
سومین همایش و نمایشگاه فراورده های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولزی و وابسته موسوم به ایران کازمتیکا از ۱۶ تا ۱۸ آذر ماه در هتل المپیک برپا است.
برچسب ها : فرآورده های آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
- راوی گفت: امیدواری به دادخواهی رئیس قوه قضائیه و قاطعیت برخورد با قصور در پرونده ها
- راوی گفت:کار اصلی خبرنگار، تهیه خبر و گزارش مردمی است، نه دادن اخبار اداری و سفارشی
- راوی گفت: تزریق دز مهربانی در داروخانه و استقبال مردم
- راوی گفت: ای خالی خوزستان در میان استانهای دارای نفرات برتر کنکور و به حاشیه رفتن مدارس دولتی
- سازمان غذا و دارو اعلام کرد: جزییات تامین ۲.۵ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا / قیمت واکسنها در انتظار نظر کمیسیون قیمتگذاری
- معاون بهداشت وزارت بهداشت مطرح کرد: رشد چشمگیر سن امید به زندگی در ایرانیان
- پاسخگویی مدیران تأمین اجتماعی به مردم از طریق سامانه تلفنی ۱۴۲۰
- رئیس کل بیمه مرکزی در نشست مشترک با رئیس پلیس راهور فراجا: اپلیکیشن مشترک بیمه و پلیس رونمایی میشود
- حجتالاسلام پژمانفر، رئیس کمیسون اصل ۹۰: فعالکردن سامانههای شفافساز، نورافکنی برای مقابله با فساد
- حزب الله: هیچ اطلاعاتی درباره عامل حمله به رشدی نداریم
- با تصویب نمایندگان صورت گرفت؛ تعیین سازوکار شرایط برقراری «مستمری جمع» جهت انتقال سوابق بیمه
- مجوز مجلس برای نقل و انتقال حق بیمه بین صندوقهای بازنشستگی
- برگزاری دوره تربیتی تشکیلاتی خط امام (ره) از سوی دانشگاههای خوزستان
- مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان عنوان کرد: ایمنسازی راههای منتهی به شلمچه و چذابه در آستانه اربعین
- گامی دیگر در جهت درمان سریع بیماران سرطانی در اهواز
- معاون جمعیت هلال احمر استان خبر داد: اجرای برنامههای پیشگیری از غرقشدگی در ۱۵ نقطه خوزستان
- راوی گفت: امیدواری به دادخواهی رئیس قوه قضائیه و قاطعیت برخورد با قصور در پرونده ها
- راوی گفت:کار اصلی خبرنگار، تهیه خبر و گزارش مردمی است، نه دادن اخبار اداری و سفارشی
- راوی گفت: تزریق دز مهربانی در داروخانه و استقبال مردم
- راوی گفت: ای خالی خوزستان در میان استانهای دارای نفرات برتر کنکور و به حاشیه رفتن مدارس دولتی