مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: غذای نامناسب اولین دلیل مرگ است / بسته اجرایی تغذیه کارکنان ابلاغ شود
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اعلام کرد: ۱۰ عامل از ۱۹ عامل مرگ در بیماریهای غیرواگیر مربوط به تغذیه است.
دکتر زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان گفت: بیماریهای غیرواگیر علت ۶۰ درصد مرگها در جهان و ۷۶ درصد مرگ ها در ایران است. این وضعیت در تمام کشورهای با درآمد بالا، متوسط و پایین از جمله در ایران که درآمد متوسط دارد، یک روند افزایشی دارد.
وی با اشاره به این که الگوی غذایی نامناسب اولین ریسک فاکتور و اولین دلیل مرگهاست، ادامه داد: در یک مطالعه که در ۱۹۵ کشور توسط ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با ۱۱ میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در جهان شناخته شده و یک پنجم مرگها را در جهان داراست.
وی افزود: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۹۹ هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال ۲۰۴۰ میلادی به حدود ۸۰۰ هزار مورد می رسد که ۳۹۰ هزار مورد آن ناشی از بیماریهای غیرواگیر خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: بار اقتصادی ناشی از بیماریهای غیرواگیر سالانه معادل ۴۴۶ هزار میلیارد تومان یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماریها معادل ۲۳۸.۲ هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.
عبداللهی گفت: آخرین مطالعه سال ۱۴۰۰ در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال نشان میدهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، ۴۰ درصد آقایان و ۳۶ درصد خانم ها دارای اضافه وزن و ۵۱ درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند.
وی با بیان این که ایرانیان ۹.۷ گرم در روز یعنی دو برابر مقدار توصیه شده که مصرف روزانه ۵ گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می کنند، بیان داشت: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش ۲۷ درصدی غیبت در کار، کاهش ۲۶ درصدی هزینه های مراقبتی و کاهش ۳۲ درصدی هزینه های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری ها خواهیم بود.
وی اشتغال حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاههای مختلف را مورد اشاره قرار داد و ادامه داد: بر اساس بند ۸ مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند ۹۴ دستگاههای اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاههای اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دورههای آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوریها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری ها و پایش اجرای برنامه از طریق دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) را خواستار شد.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، این وبینار با حضور دکتر دل پیشه رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر رنجبر از سازمان بهداشت جهانی و مدیران تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد.
انتهای پیام
برچسب ها : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت غذای نامناسب تغذیه
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند
- عبدالباری عطوان: راز موج گسترده اخبار آتشبس قریب الوقوع در لبنان/ حزب الله، «نتانیاهو» را ادب کرد
- پکن: چین و آمریکا هیچ کدام برنده جنگ تجاری نخواهند بود
- بیانات رهبری، کلیدواژه «اعدام نتانیاهو» را تیتر رسانههای انگلیسیزبان کرد
- در دیدار هزاران نفر از بسیجیان سراسر کشور؛ رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود
- راوی گفت: استاندار خوزستان از بخشنامه وزارت کشور برای استفاده از نیروهای درون سازمانی در انتصاب ها استقبال کند
- راوی گفت: آقای استاندار! ثابت کنید با کسی تعارف ندارید و با کم کاری ها برخورد قاطع می کنید
- راوی گفت: استاندار پاسخگوئیها را به روابط عمومی واگذار کند
- راوی گفت: استاندار خوزستان از اختیارات ویژه به نفع استان و مردم استفاده کند