یک کارشناس مذهبی تاکید کرد: مبعث؛ انقلاب ارزشها و مکارم اخلاقی
یک کارشناس مذهبی گفت: مبعث رسول اکرم(ع) انقلاب ارزشها و مکارم اخلاقی است.
حجتالاسلام روحالدین دریکوند در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه جهان در آستانه بعثت نبی مکرم اسلام در انحطاط و بحرانهای اخلاقی شگفتانگیزی قرار داشت، اظهار کرد: جهالت، غارتگری، ظلم، فساد، بیبندوباری، تبعیض، دوری از اخلاق و انسانیت تمام جوامع بشری آن روزگار را فرا گرفته بود.
وی با اشاره به اینکه در این میان منطقه جزیرةالعرب و بهویژه شهر مکه از منظر فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بدترین وضع را تحمل میکرد، خاطرنشان کرد: در عصر جاهلیت اعراب جاهل در مقابل چوبهای خشکی که به صورت بت درست شده بود تعظیم میکردند و در مقابل آن اجسام بیجان قربانیها کرده و از آن استمداد میطلبیدند و این کارهای جاهلانه هر انسان عاقل و فهمیدهای را به تعجب و تأسف وا میداشت.
دریکوند بیان کرد: در عصر جاهلیت زنان حتی از کمترین حقوق اساسی خود محروم بوده و مانند کالای بیجان خرید و فروش میشدند.
وی اضافه کرد: خداوند متعال در آیات قرآن از رسمهای باطل و غیراخلاقی دوران جاهلیت خبر داده و به موضوعات غیر انسانی رایج از جمله شرک، بتپرستی، آزار پدر و مادر، کشتن فرزندان، کشتن افراد بیگناه، تجاوز به مال یتیمان، بیعدالتی در توزیع اموال و امکانات عمومی، پایمال کردن حقوق دیگران، عهدشکنی و نادیده انگاشتن پیمانها و قوانین اجتماعی میپردازد.
نائبرئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور با اشاره به علل و عوامل بعثت پیامبر اسلام(ص)، گفت: انقلاب ارزشها، تزکیه و پرورش روح، تحکیم وحدت انسانها، واسطه فیض الهی، احیای پیمانهای فراموش شده، رساندن به مقام عبودیت، ترویج فضائل اخلاقی و ایجاد و توسعه عدالت اجتماعی از علل و عوامل بعثت نبی مکرم اسلام است.
این کارشناس مذهبی یکی از علل بعثت نبی مکرم اسلام را تزکیه و پرورش روح انسانها برشمرد و افزود: خداوند متعال به انسانها منت نهاد هنگامی که در میان آنها پیامبری از جنس خودشان برانگیخت که آیات را بر آنها بخواند و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد گرچه قبل از بعثت در گمراهی آشکار بودند.
دریکوند تکمیل مکارم اخلاقی را از دیگر علل و عوامل بعثت پیامبر اکرم(ص) برشمرد و یادآور شد: اخلاق پیامبر(ص) آنچنان بزرگ و عظیم بود که خداوند متعال در قرآن میفرماید: رسول خدا(ص) دارای اخلاق عظیم و بالامرتبه است.
وی ادامه داد: اخلاق پیامبر(ص) در آن محیط جاهلیت یعنی محیطی که افراد دارای اخلاق خشن، غلیظ و سخت، دلهای کمعطوفت و اهل حسادت و کینه بودند آنچنان اثر کرد که در مدت کوتاهی افراد بلندمرتبهای همچون بلال، عمار، سلمان، ابوذر، مقداد و جابر تربیت شدند که هر کدام برای قوم خود امامی بودند.
نائبرئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور با اشاره به برخی از مصادیق مکارم اخلاقی نبی مکرم اسلام، گفت: حضرت محمد(ص) از همه کس حکیمتر، داناتر، بردبارتر، شجاعتر و عالمتر و از طرفی سخاوتمندترین مردم بود به طوریکه هرگز درهم و دیناری پیش او نمیماند.
وی با بیان اینکه نبی مکرم اسلام بر زمین میخوابید، نعلین لباس خود را وصله میزد، گوسفندان را میدوشید و در کارهای خانه کمک میکرد، اضافه کرد: نبی مکرم اسلام تبسم بسیار مینمود، در سلام کردن پیشی میگرفت، بارها حسنین بر دوش او سوار میشدند و سجده را طولانی میکرد تا آنها بلند شوند، دست دخترش فاطمه(س) را میبوسید و فرمود فاطمه(س) پاره تن من است.
دریکوند با اشاره به آموزههای اخلاقی در سیره نورانی پیامبر اکرم(ص)، گفت: اخلاص، میانهروی، عدالت، عفو، گذشت، صله ارحام، کمک به دیگران، سکوت با تفکر، نگاه به قبرستان، نگاه به سیمای پدر و مادر، نگاه به خط قرآن و نگاه به سبزه و آب در سیره نبی مکرم اسلام متجلی است.
انتهای پیام
برچسب ها : کارشناس مذهبی مبعث پیامبر بعثت