شماره خبر : 10147
منتشر شده در مورخ : ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
ساعت : 11:45
شجاعی مطرح کرد؛ تعلل برخی بانک‌ها در اتصال خودپرداز به سامانه «صیاد»

شجاعی مطرح کرد؛ تعلل برخی بانک‌ها در اتصال خودپرداز به سامانه «صیاد»

 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: برخی از بانک‌ها هنوز در راستای اتصال خودپرداز به سامانه صیاد اقدام نکردند که کمیسیون اصل ۹۰ این موضوع را پیگیری می‌کند.

حجت‌الاسلام حسن شجاعی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره عدم پایبندی چند بانک به زمان‌بندی تعیین شده جهت ایجاد امکان ثبت و تأیید چک به وسیله دستگاه خودپرداز، اظهار کرد: بانک مرکزی چند بار زمان‌بندی اتصال خودپرداز به سامانه صیاد جهت ثبت و تأیید چک را اعلام کرد. یک بار وعده داد که تا پایان شهریور امکان ثبت و تأیید چک به وسیله خودپرداز توسط تمامی بانک‌ها ارائه خواهد شد که بعد از پایان زمان مقرر، هیچ بانکی این امکان را ایجاد نکرد.

وی بیان کرد: همچنین یک بار نیز بعد از آخرین جلسه‌ای که با حضور رئیس بانک مرکزی در کمیسیون اصل ۹۰ داشتیم و پیرامون مشکلات اجرایی و سایر تکالیف اجرا نشده قانون جدید چک گفتگو کردیم، مقرر شد تا پایان دی ماه سال گذشته این خدمت توسط تمامی بانک‌ها ارائه شود. هر چند تا پایان سال ۱۴۰۰ این مهلت تمدید شد، اما باز هم برخی از بانک‌ها به این زمان تعیین شده پایبند نبودند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی درباره لزوم ایجاد امکان ثبت و تأیید چک به وسیله خودپردازها، تصریح کرد: در حال حاضر برای ثبت چک در سامانه صیاد، صادرکنندگان یا باید با استفاده از اپلیکیشن‌های تجاری و موبایل بانک‌ها اقدام کنند، یا باید حضوری به شعب بانکی مراجعه و به کمک متصدی بانک چک را در سامانه صیاد ثبت کنند.

شجاعی ادامه داد: با این وجود، چون برخی از صاحبان کسب و کار در استفاده از این اپلیکیشن‌ها و موبایل بانک‌ها مشکل دارند یا حتی ممکن است شخص صادرکننده به خصوص در مناطق محروم، در دسترسی به گوشی هوشمند و اینترنت مشکل داشته باشد و نتواند از این طریق چک را در سامانه صیاد ثبت کند، از این رو پیشنهاد شده بود تا دستگاه‌های خودپرداز و سامانه‌های پیامکی جهت تسهیل ثبت چک به سامانه صیاد متصل شوند.

وی با اشاره به عقب‌ماندگی برخی از بانک‌های بزرگ در ارائه این خدمت، گفت: تاکنون تنها ۶ یا ۷ بانک این امکان را مهیا کرده‌اند و مسئله مهم این است که برخی از بانک‌های بزرگ کشور که دستگاه‌های خودپرداز آنان در سراسر کشور به خصوص در مناطق محروم پخش است، هنوز به این ۶ یا ۷ بانکی که به تعهدات خود پایبند بوده‌اند، نپیوسته‌اند.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم پیگیری جدی بانک مرکزی از این بانک‌ها، گفت: کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تاکنون پیگیر اجرای قانون جدید چک توسط شبکه بانکی بوده است و در این راستا همکاری‌هایی نیز با بانک مرکزی داشته است.

شجاعی تأکید کرد: در حال حاضر نیز سعی می‌کنیم تا در راستای اجرای این قانون مجدداً پیگیری‌های لازم را داشته باشیم، اما لازم است تا بانک مرکزی نیز پیگیری‌های لازم و جدی جهت جبران عقب‌ماندگی این دسته از بانک‌ها در راستای اتصال خودپرداز به سامانه صیاد داشته باشد و بانک‌ها نیز باید به تعهدات پایبند باشند.

 

برچسب ها : حسن شجاعی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی