شماره خبر : 10663
منتشر شده در مورخ : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
ساعت : 16:34
تب کریمه کنگو، تهدیدی برای سلامتی

تب کریمه کنگو، تهدیدی برای سلامتی

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز توضیحاتی در خصوص تب کریمه کنگو ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، شایسته شمی پور گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تب‌دار حاد است که معمولا به وسیله کَنه منتقل می‌شود، این در حالی است که این ویروس مخصوص حیوانات بوده و موارد تک گیر و همه گیر CCHF در انسان نیز اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه این بیماری مرگ و میر بالایی دارد، افزود: شیوع این بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است.

شمی پور علائم بیماری در انسان را شامل؛ سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلا به صورت نقطه‌های ریز مثل سر سوزن یا خونریزی‌های وسیعتر یا خون دماغ)، یرقان عنوان کرد.

سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز می‌گوید: علائم بیماری یک تا ۳ روز بعد از نیش کنه آلوده یا ۵ تا ۶ روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد و بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی می‌شود.

به گفته شمی پور؛ خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ بیشتر به دلیل خونریزی‌های شدید داخلی رخ می‌دهد، البته مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به ۳۰ درصد می‌رسد.

وی راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری را به شرح زیر اعلام کرد:

  • از خرید دام و کشتار آن در منازل، معابر عمومی و مراسم (عروسی، عزا، ورود حجاج ...) خودداری کنید.
  • گوشت و محصولات دامی را از فروشگاه‌های مجاز تهیه کرده و از فروشندگان دوره‌گرد و فروشندگان غیر مجاز در مسیر جاده‌ای خرید نکنید.
  • محصولات گوشتی دارای مهر سازمان دامپزشکی را خریداری کنید.
  • بدون استفاده از وسایل حفاظتی (دستکش، روپوش و ...) از تماس با لاشه، احشا، خون و ترشحات دام خودداری کنید.
  • گوشت تازه را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
  • پس از تماس با گوشت امعاء و احشای دامی حتماً دست‌ها را به روش صحیح با آب و صابون بشویید.
  • جگر دام تازه ذبح شده را قبل از مصرف به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس به خوبی پخته و مصرف کنید.
  • از فروشندگانی که با گوشت تازه ذبح شده کباب درست می‌کنند خرید نکنید.

وی تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دام‌ها بدون علامت است، بنابراین در صورت داشتن تماس با دام یا مصرف گوشت غیر مطمئن و بروز علائم تب یا خونریزی‌های زیر پوستی و یا خونریزی از مخاط، حتما به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

برچسب ها : تب کریمه کنگو سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز فصل گرم کشتار دام